Forum towarzyskie »

Nie tylko fotografowane, także rysowane... cz.III

honey właściciel trzymał rękę na kłębie konia dlatego uciekła całkowicie...
dzięki za uznanie, ale są lepsi  🙇
praca z wyobraźni. ołówek, A3.

Janek- te z wyobraźni są super bo mają konsekwentną kreskę- ten z natury- rewelacyjnie zrobiłeś dół- te wijące się włoski, góra mi się nie podoba - stylistycznie jakby się dzieliła na kolejne dwie części (cos czarnego we włosach i wymęczony profil) ale dół  👍... ja bym na twoim miejscu ten portrecik jeszcze raz  pomęczyła...
Mindira... - to co ty robisz to jest po prostu Kunszt... przez duże"K"
oj - dzięki. masz rację, przekombinowałem, zamiast zostawić na wcześniejszym etapie i dać trochę luzu 🙂

dalsze poszukiwania, węgiel na papierze gruntowanym, cebule.

10-15 minut.

Janek , ja to Ciebie bym z kilometra poznała, masz taką okrągłą kreskę , pomysły fajne, widać że się bawisz, a nie robisz coś na musa
i oby tak dalej

a to moje całkiem świeżutkie
dalsze poszukiwania 🙂 luźne szkice.

Moje pierwsze "próbki" portretów. Na pomysł szkicowania wpadłam zupełnie przypadkiem 3 dni temu. Polecam rysowanie jako bardzo relaksującą formę spędzania wolnego czasu 😀
No to jeszcze ja się wepchnę 😉 Chętnie przyjmę krytykę, bo jest jeszcze bardzo dużo do poprawy.

Format A3, ołówek
Antibarbie Super 😍
Zygzak, bardzo mi się podoba pierwszy rysunek!
Nie chciałabyś mojego Czarnucha narysować 😁 ?
Moje najnowsze pastelki suche i portrecik ołówkiem.
planeta10- ciekawe prace, mało w nich swobody, ale są ok 🙂
planeta10 prace masz przepiekne. Świetne oddanie rzeczywistości... Osobiscie uwielbiam porządek z kreską.
janek15,zabeczka17,-dziękuję 😀
janek-fakt ,te powyższe moje prace są dość szczegółowe(nie jest to superrealizm),nie ma w kresce rozmachu i swobody ,ale było to zamierzone.Mam także prace w których głównie starałam się pokazać ,bryłę,kształt,rysując czy malując pomijałam szczegóły np. :
MoniaaA a chętnie 🙂 masz jakieś konkretne zdjęcie, które byś chciała? 🙂
Kurcze, jak tu ładnie ostatnio w tym wątku, aż miło wchodzić =)

janek15, bardzo się wyrobiłeś =)
Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę wszystkim Re-voltowiczom smacznego jajka i mokrego Dyngusa :-)
praca z natury,

ołówki, format niestandardowy, wycięty ze 100x70.

czas: pierwsza miłość + 40 minut. 2 h gdzieś około 🙂

praca na plastykę, kolaż, A4, fakturowany, ołówek B, ok. godziny
Facella, zdecydowanie zbyt delikatnie jak dla mnie, wszystkie cienie jednakowe, nie ma różnicy kreski, stąd wrażenie płaskości.
ok ok, popracuję, na jutro zadane (-;
martwa natura 🙂

z natury, ołówki 🙂

janek15 ładnie, podoba mi się Twoja kreska na tle 🙂

Mój ostatni szkic, Jim Morrison ze zdjęcia. Nie miałam cierpliwości do tego długopisu po pewnym czasie 😉
janek15, Super! Coś innego, zazwyczaj w martwej są owoce i kwiaty  💘 (ten kapeluuusz!)
Atamanka, Ci ludzie  😍
Alabamka fuj, są brzydcy. Na szybko ich nabazgrałam, chciałam, żeby wyszli nieostro, ale coś nie wyszło. Jim ładny 😎
martwą akurat nie ustawiałem sam, ale też mi się układ elementów podoba.

studium postaci
80x60, ołówek,

janek15 coś z nogami mi nie gra  🤔
One chyba "wiszą w powietrzu", stąd na pierwszy rzut oka wydają się być nie tak.Chyba,że się mylę..
Nie same nogi buty to z nimi coś nie gra. Postac jest przestrzenna a buty wyszły trochę płasko oba z profilu przy czym ten niżej jest jakoś bardziej nie tego.
One nie są "noga na nogę"?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się