Ja jestem za tym, żeby mogły być te większe. Nie ze względu na siebie, bo mi to tam rybcia czy będę miała te 10pixeli czy nie, ale jak innym zależy... 😉
to co - przegłosowane bezankietowo, że zwiększamy dopuszczalny avatar?
Dworcika Ty się avatarami zajmujesz więc to Twoja broszka, okej? Skonsultuj to z Quantą (kwestie techniczne - czyli wielkość avatara). Jak Quanta zaakceptuje, to zmienimy zapis w regulaminie.
Rozmawiałyśmy już wcześniej na ten temat. Co prawda nie padło hasło - zmieniamy zapis, ale i ja i Quanta jesteśmy za większymi avatarami. Można więc spokojnie zmienić dopuszczalny limit na 122x122 pikseli.
Bo tak jak Quanta to motywowała, 122pixele to akurat szerokość obu znaczków pod avatarem obok siebie. Czyli akurat, żeby wszystko w ramce pasowało idealnie i nic się nikomu nie rozjeżdżało 😉
122 piksele jest w 100% bezpieczne, nie ma co eksperymentować, bo potem będzie robota dla modów i dla mnie w naprawianiu wyglądu wątków 😉 Mnie się chyba i tak nie chce zmieniać avka i zostanę przy takim karłowatym (dobrze mi z nim).
Dla wszystkich, którzy chcą sobie wyciąć idealny avatar, podpowiem, że zmieniamy tylko wielkośc ze 160x160 zmniejszamy fotkę suwakiem bo lewej i kadrujemy 😉
To chyba ogólny problem. Kiedyś też próbowałam wrzucić z dysku i było to samo, mimo że av miał prawidłowy rozmiar. Dlatego wrzucam z serwera i jest ok. Niestety nie wiem dlaczego tak się dzieje.