ja również interesuję się nieco sportami walki (głownie muay thai, czyli tajskim boksem, który sama trenowałam), no i ten cały cyrk na kółkach pod szyldem KSW jedynie mocno mnie rozbawia. Ale jestem w stanie zrozumieć, że jest to źródełko niezłej forsy, więc sport przestaje się w tym momencie liczyć. bardzo podobały mi się walki Janka Błachowicza, Kułaka z Dowdą (Kułak, pomimo, że jest strasznym wieśmakiem, to rozwija się naprawdę w dobrym kierunku) no i pana nazi-skinheada z Finlandii, czyli Niko Puhakki - wzór przemyślanej, opanowanej i technicznej walki - klasa. No i miał na wejście kawałek Condemned 84 - Face the Aggression 💃 aha, komentarze Mameda rozłożyły mnie na łopaty 😁
Meise - a czemu Mamed cie rozwalił na łopaty..? on tak w miarę politycznie sie wypowiadał..
na poprzedniej gali Kułak jeszcze mi się podobał (wtedy chyba rosomakiem wjechał), teraz a la Hanibal to już żenada.. Dowda, Błachowicz - miło było popatrzeć..
Puhakka to maszyna..strach się bać 🙄 - juz się finału nie mogę doczekać..
jaka "walka" ..? z mma nie ma to nic wspólnego... ci choć troche orientują się w temacie w życiu nie nazwaliby go zawodnikiem fomuły MMA.. Butterbean żadnego wpier**lu tez nie dostał.. mówi sie, że agenci grubaska chcą pudzille wypromować za oceanem, stąd niby taka walka, niby ustawiona..
ja KSW oglądam zawsze i we wczorajszej gali można było zobaczyć parę ładnych walk moim zdaniem.. ale na pewno nie w wykonaniu pudzilli..
osobiście mi sie podobał Saleta, jak jeszcze na odchodnym z liścia potraktował Najmana 😀 (choć żaden z nim o MMA pojęcia zbytnio nie ma)
po prawdzie to Pudzilla, Saleta, Najman - wszystko to, aby laików przed TV zaciągnąć i opchnąć gale polsatowi.. właściciele KSW kasę z tego zrobili i ubaw dla gawiedzi był
Ja nie jestem żadnym znawcą, ale wystarczy użyć trochę mózgu żeby wiedzieć, że toto było ustawione, a w dodatku Butterbeam nie ma wprawy w przegrywaniu, więc odstawił fuszerę 😁 . Przyjrzyjcie się tej "walce" już na dole (w parterze to chyba się nazywa?) - wielki Pudzian, a bije tego grubego jakby jajko przenosił - może za dużo walczyłam ostatnio w "Mafii 2" ale coś mi się wydaje, że w prawdziwej walce prawdziwy zawodnik nie potrzebuje miliona stu trzydziestu ciosów żeby ogłuszyć przeciwnika uderzając go w głowę. Pomijając już, że Butterbeam ogólnie nie robił nic, stał, a potem leżał i ogólnie wykazywał waleczność salcesonu - przypuszczam, że nie wzięli pierwszego lepszego grubasa z ulicy, więc chyba powinien chociaż udawać, że też się bije? No ale - wtedy byłaby szansa, że ustawiona walka nie poszłaby po myśli ustawiaczy 🍴
Meise - a czemu Mamed cie rozwalił na łopaty..? on tak w miarę politycznie sie wypowiadał..
no właśnie dlatego, że tak sprytnie unikał powiedzenia temu facecikowi prosto w twarz (i przy okazji milionom widzów), co myśli o tym całym KSW, fajnie z tego wybrnął, naprawdę fajny z niego gość, a jeszcze lepszy zawodnik 😉
Jak miło, że niektórzy zauważyli, że te walki są ustawiane 🙂 Kiedy poprzednim razem Pudziek walczył, znając jego przeciwnika wszyscy myśleliśmy, że dostanie po gębie ale okazało się, że moc pieniędzy jest silniejsza. Teraz nie było inaczej. Walka była żenująca... Prawdziwą przyjemność miałam za to oglądając Puhakke, te zimne opanowanie i pewność tego co robi mogłyby niejednego przeciwnika wpędzić w zakłopotanie 😉
myślę jednak, że Pudzian do sportów walki ma się średniawo (jeżeli weźmiemy pod uwagę sport, a nie cyrk). no i temat nie dotyczyłby tylko mma (sportu wszechstylowego), ale również poszczególnych sztuk walki z naciskiem na sztukę i na walkę 😉
jestem za stworzeniem osobnego watku o SW, nawet szukałam takowego w swoim czasie i się zdziwiłam, że nic nie było.. 🙄
bush - pooglądaj sobie najpierw troche walk MMA a się zdziwisz jakie młócki są zawodnicy w stanie wytrzymać w walce, nie mówiąc o dźwigniach..
Pudzian widać, że nad sobą pracuje, zdziwiłam się jak bardzo juz schudł i pracuje nad motoryką - ale to są lata "zaniedbań" i koksowania, tego nigdy nie nadrobi i w fightera MMA sie cudownie nie przeobrazi..
Mameda bardzo lubię, życzę mu jak najlepiej - lubie patrzeć jak walczy 😀
A ja co by o nim nie powiedzieć mam respekt do Pudziana za to jakim jest pracowitym i sumiennym człowiekiem, może i te jego walki w MMA podchodzą bardziej pod wrestling ale mimo wszystko zawsze będę go podziwiać za silną wolę i zawziętość.
Pudzian robi postępy, co widać było na wczorajszej gali, ale moim zdaniem nigdy nie dorówna czołówce MMA, jak sam powiedział kilkadziesiąt lat dźwigania ciężarów nie da się nadrobić dwoma latami treningów pod MMA - baza nie ta.. ładnie uciekł z parteru i miał ze dwa przyzwoite wejścia, jednak taka masa mięśni potrzebuję gigantycznej ilości tlenu i kondycyjnie siada niestety..
Mamed to rewelacja, trzymam za niego kciuki, żeby zaistniał za oceanem i mógł sie rozwijać, walczyć z najlepszymi, bo potencjał chłopak ma