Witam, chciałabym napisac pracę magisterską nt parajeździectwa. Czy ktoś mógłby mnie wstepnie nakierować gdzie znajdę dużą grupę osób z którymi mogę porozmawiac na ten temat lub przeprowadzić badania (ewentualnie ankietę jesli sie nie uda) ? Jakis trop gdzie się udac i czy w ogole jest mozliwosc przeprwoadzenia takich badan :kwiatek: Przepraszam jesli to zbyt laickie pytanie ale dopiero zagłębiam się w temat a wyszukiwarka dzisiaj mocno szwankuje
Kiedy proszę o zdjęcia, to takie, które mogłabym wykorzystać w bazie rodowodowej, a więc takie, do których osoba je proponująca ma prawa autorskie i chce je użyczyć bazie. Po drugie, osobiście nie znam tych koni, a na zdjęciach nie są podpisane🙁
Może ktoś zna strony o parajeździectwie w dyscyplinach westernowych? Znalazłam angielskie strony, ale nic nie rozumiem... Chodzi mi tylko o jakieś przepisy, podział kategorii ze względu na niepełnosprawność.
Oooo, Grojec teraz depcze kapustę? Nie wiedziałam, że jego jeździec jeździ też zawody para, kojarzę go z parkurów C w skokach 😉
Właśnie zadebiutował, i to super świetnie. Swoją drogą szkoda, że mając skoczka gotowego na największe międzynarodowe zawody paraskokowe menadżer dyscypliny kompletnie nic z tym nie robi 😤
Nie wiedziałam, że paraskoki w ogóle istnieją, ale fakt akurat ten jeździec miałby szanse na duże sukcesy w tej dyscyplinie, skoro z powodzeniem startuje w zwykłych zawodach.
Nie wiedziałam, że paraskoki w ogóle istnieją, ale fakt akurat ten jeździec miałby szanse na duże sukcesy w tej dyscyplinie, skoro z powodzeniem startuje w zwykłych zawodach.
Bo w Polsce chyba nigdy paraskoków nie rozgrywano, mam rację?
kejti, w Polsce nie, ale zagranicą są coraz popularniejsze. Warto byłoby mieć polskiego zawodnika na przykład podczas prestiżowych CSI, bo i przy takich okazjach rozgrywają się zawody paraskokowe.