Forum towarzyskie »

Top model-zostań modelką

ja uważam, że wczoraj na żywo ładnie ośmieszyli Marcelę, bo to wstyd w tych czasach nie mówić po angielsku, co było widać w Indiach, bo Marcela nie miała pojęcia o czym do niej mówią, może tyle wyniesie z programu, że się zacznie uczyć.

Akurat zrozumieć europejczyka a zrozumieć hindusa mówiącego po angielsku to dwie różne rzeczy. Wcale się jej nie dziwię, że miała problem, by zrozumieć jeśli zna angielski w stopniu podstawowym. Z hindusami nawet moja siostra, która uczy angielskiego innych miała momenty, że nie rozumiała bełkotu.
Wy tu gadu gadu o modelkach, a cichaczem Kazadi zrobiła wiochę stulecia. Chciała tak
TROCHĘ jej nie wyszło  😁
Pokazy VS są dla mnie kwintensencją kobiecości  😍
to w końcu wiadomo ile zuzka schudła ?  🙂
Kazadi to jedna wielka porażka,gorzej nie mogli wybrać  🤔
Że się wtrącę w dyskusję.
Może mi tutaj ktoś wyjaśni na jaką cholere na pokazach się im te papierki do włosów przyczepia??  🤔wirek: 🤔wirek:

[img]http://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/40f6bfcae389fdc540e43a2ef4af34225debfeb7[/img]
Żeby się włosy od spinek nie odkształcały.
No ale po co wszystkim modelkom te spinki? Nie mam chyba wyobraźni ....
Monny, żeby im włosy na twarz nie leciały.
Po raz kolejny napiszę, że co prawda nie oglądam, ale na jakimś zdjęciu z przeszłości 😀 mignęło mi, że ta Zuza chyba miała nogi jak słupy? Prawda to? Z twarzy może faktycznie bardziej modelkowata niż Marcela, a na pewno 100x bardziej niż Krycha z Pomiechówka (Justyna?), ale te nogi to z tego co pamiętam były mocno nie top modelkowe...
Oj głupia ja. Przeczytałam weight i zadowolona 😀
wlaśnie obejrzalam kawałek rozmowy z Anią Bałon na ttv. zupelnie inna dziewczyna. rozsądnie się wypowiada, nie ma yyyyy aaaaaaa uuuuuuuuu eeeeee, naprawdę jestem pod wrażeniem. Albo dojrzała, albo miała pozować na taką durną przez program.

Nie jestem wielbicielką Marceli, ale... uczciwie powiedziawszy mamy dziewczynę, która wychodzi na wszystkich zdjeciach super, od początku jest profesjonalna,  poszła w najwiekszej ilości pokazów i miała rewelacyjną fotkę na żywo, i mamy dziewczynę, która nie zawsze wychodzi rewelacyjnie, osiagnęła znacznie mniej w pokazach, a na zdjęciu na żywo ułożyła się jak klocek...  jako z człowiekiem, to wolałabym iść z Zuzią na piwo, ale jednak sądzę, że wygrana należy się lepszej, a lepsza była zdecydowanie Marcelina.
Tylko że w tym programie nie chodzi do końca o to, kto jest najlepszy, a kto zrobi największe postępy. Z tego samego powodu odpadła Tamara. No a Zuza pokazała, że dla modelingu potrafi się poświęcić. Kazali schudnąć, schudła. Kazali pracować nad sobą, pokazała że można i dała radę. A Marcela na pewno zdawała sobie sprawę, że nie zna angielskiego. I co, zrobiła coś z tym? Nie, pojechała do Indii nie umiejąc się zachować i robiąc wiochę przed pokazem. Więc ja nie wiem, czy to takie profesjonalne zachowanie. No i jest się łatwiej nauczyć angielskiego ( choćby w stopniu komunikatywnym) niż stracić dodatkowe kilogramy. Nie wierzę, że nie miała czasu poświęcić pół godziny dziennie na naukę będąc w domu modelek.
A ja mam cały czas mieszane uczucia... Tzn. Zuza chyba podbiła serca większości i moje też- jest rozsądna, wydaje się być inteligentna i taka "normalna". Dużo pracowała nad sobą i są tego efekty.
Marcela- wcale jej nie uważam za zarozumiałą, jest po prostu pewna siebie, świadoma swoich zalet i swojej wartości, spokojna w tym wszystkim (podobało mi się, jak rozwiązała sprawę z tą blondi na początku, co się jej czepiała- po prostu odpuściła, odsunęła się na bok), profesjonalna no i śliczna. Ale- niska!
No i teraz która powinna wygrać? Sama nie wiem. Z jednej strony serce się skłania ku Zuzi, z drugiej- rozsądek ku Marceli. Ale- Marcela i tak da sobie radę, ma świetne portfolio, zdobyła kontakty, pokazała się, więc na pewno z modelingu nie zniknie, tylko czy dlatego, że "i tak sobie poradzi" nie zasługuje na wygraną?
Zuza zaś jest biedna, bo cały czas będzie słyszeć, że wygrała, a nie powinna, że Marcela lepsza, że jurorzy woleli Marcelę itd.
A moim skromnym zdaniem zadna z dotychczasowych uczestniczek nie zrobi nigdy kariery na miare Rubik, Mielcarz, Krupy, Malinowskiej, Beli i jeszcze jednej takiej, co miala klacz Nirvane, nazwisko mi ucieklo z glowy..hmm..chyba tez cos na eM. Zadna, ale to absolutnie zadna nie ma tego 'cosia' w sobie.
Marcela (...) - niska!

Wydaje mi się, że Zuza jest o 1cm wyższa  🙄

kittajka, ale jak ktoś jest dobry na wstępie, to ile się jeszcze może rozwinąć? Najlepiej to porównać do nauki języka: jeśli w jednej grupie na poziomie średnio-zaawansowanym znajdzie się osoba początkująca i średnio-zaawansowana, to która zrobi większe postępy? Raczej początkująca, co wcale nie oznacza, że będzie się językiem posługiwała lepiej od tej drugiej...
Monny, możliwe, że najpierw zrobili modelkom włosy, a później makijaż, więc żeby włosy nie leciały na twarz i nie kleiły się do podkładu, upięli je w ten sposób. No i jak już włosy były ułożone- wyprostowane do pokazu, a do samego wyjścia było jeszcze trochę czasu, to żeby modelki nie zakładały ich za ucho (bo wtedy mogłyby się odkształcić) tak je zostawili. Taka jest moja teoria 😉
Występ Kazadi okropność - ani to fajne, ani smaczne -takie nachalne, okropnie się to mi oglądało 🙄
Facella, nie zgodzę się z Tobą. Postępy zależą indywidualnie od osoby, a raczej od jej chęci. Poza tym przed pokazami w Indiach zachowała się bardzo nieprofesjonalnie. Może i ma ładniejsze ciało niż Zuza, ale niestety do kontraktu nie dołączają tłumacza 😁
kittajka, tylko nauczyć się angielskiego to mniejszy problem, niż zmienić proporcje ciała  🙄
Jak widać nie dla wszystkich 😎
Swoją drogą ciężko oceniać ludzi przez pryzmat 14 (?) odcinków. Jakoś nie wierze w to że widzowie decydują o zwycięzcy. Widocznie wybrali tą, która potrafiła się najlepiej zachować na pokazach i tą która od razu poradzi sobie z kontraktem. Jeśli chodzi o Marcelę, to ona może zrobić karierę sama. Tylko najpierw musi nauczyć się języka i popracować nad charakterem. Niestety nikt do niej się nie dostosuje.
Wy tu gadu gadu o modelkach, a cichaczem Kazadi zrobiła wiochę stulecia. Chciała tak
TROCHĘ jej nie wyszło  😁
Pokazy VS są dla mnie kwintensencją kobiecości  😍

uprzedziłaś mnie! Od razu jak to oglądałam widziałam żywcem zerżniętą Rihanne i mimo że Kazadi darzę wielką sympatią, no to... słabo. 🙄
Jak schudła Zuzia. Fakt, że Pudelek, to Pudelek, ale.....

http://www.pudelek.pl/artykul/55803/zuza_z_top_model_caly_dzien_nic_nie_jem/
spojrzałam na dane na stronie. Zuza jest o 1 centymetr wyższa a początkowo ważyła... 10 kilo wiecej niż Marcelina.

a dietka cud! i potem jak się dziwić młodziutkim dziewczynom, skoro taki wzór medialny mają...
A moim skromnym zdaniem zadna z dotychczasowych uczestniczek nie zrobi nigdy kariery na miare Rubik, Mielcarz, Krupy, Malinowskiej, Beli i jeszcze jednej takiej, co miala klacz Nirvane, nazwisko mi ucieklo z glowy..hmm..chyba tez cos na eM. Zadna, ale to absolutnie zadna nie ma tego 'cosia' w sobie.

Gdyby "cosia" miały to już dawno chodziłyby po wybiegach. Wszystkie moje koleżanki, które wpisywały się w kanony bardzo szybko zostały zauważone. W wieku 14-16 lat już pracowały w branży.

Moim zdaniem najbardziej na modelkę nadaje się Renata. Przyznaję, widziałam może ze 2 odcinki, ale jako jedyna ma look modelki (nie wiem jak się porusza, jak wychodzi na zdjęciach, etc.). Marcela jest moim zdaniem zbyt ładna i zbyt charakterystyczna. Modelka musi być transparentna, wyrażać "coś", ale za każdym razem co innego - jak kameleon. Marcela jest dla mnie tak bardzo wyrazistą i określoną osobą, że nie wyobrażam sobie jak miałaby wcielać się w różne postacie.
Dla mnie ideałem modelki jest Anja - obiektywnie brzydka, ale to co "wyczynia" na sesjach, jak się zmienia... to jest mistrzostwo.
Isabelle, przecie ten program kręcono przez parę miesięcy, równie dobrze jaj waga mogła spadać trybem 1kg/tydzień

Amnestria dobrze goda, gdyby któraś z nich się nadawała na modelkę, zostałaby wyłowiona z tłumu już dużo, dużo wcześniej.
buyaka, to raczej nie brzmi jak racjonalna, dobra dieta 😉

Cały dzień nic nie jem, piję wodę i jak poczuję, że słabnę, to jem coś w międzyczasie. Wtedy dostaję energii. Najlepsza dieta Zuzy - nic nie jeść. Ćwiczę, jak mi się chce, to znaczy rzadko - pochwaliła się.
Możliwe, że chudła 1 kg na tydzień, albo i wolniej, bo chudy organizm nie zechce niefizjologicznie oddać więcej. Więc aby schudnąć- głodówa na maksa.

Ja rozumiem, że kariera modelki to kariera modelki. Kontrakt to kontrakt. Taka Rubik ma ważyć 48 to będzie ważyć 48, bo to jej praca. A praca to kasa i przyszłość. Ale patrząc na nią NIKT MI NIE WMÓWI, że wygląda zdrowo, że jest odżywiona, że je co chce.  🙂
Dorosłe kobiety. Ich wola, ich decyzja. I ich prawo decydować o tym. Tylko niech nikt nie mówi, że to zdrowe i normalne i fizjologiczne i że należy to pochwalać.
W dzisiejszych czasach sporadycznie się kogoś 'łowi' w tłumie. Czasy są takie, że jak się chce zostać modelką, to się składa taką wolę w agencjach i oni oceniają, czy cię chcą, czy nie. Jak zaczynałam w 1997 roku, to zostałam faktycznie 'wyłowiona' z tłumu, ale dzisiaj już się tego tak nie robi.
Nie upieram się, niezbyt interesuję się tą branżą. Pamiętam jednak parę lat temu te swoje koleżanki (1 klasa LO). I to, że zostały zauważone - może niedosłownie w tłumie, ale wyhaczyli je jacyś specjaliści. I przyporządkowali je (trochę jak produkt :hihi🙂 do poszczególnych rynków. Jedna miała urodę w sam raz na rynek japoński, inna trafiła (chyba jednak lepiej i bardziej prestiżowo) do Mediolanu. Wszystkie były młodziutkie, o modzie wiedziały tyle co nic, nie umiały chodzić, takie trochę modowe-dziewice. Ale to nie bardzo się liczyło - bo miały odpowiedni wygląd.

Kariery na miarę faktycznie topowych modelek są mega rzadkie. Ale to akurat nic nowego - elity zawsze są w mniejszości.
Moja koleżanka zostala zauwazona od tak, w centrum Warszawy. Zaproponowano jej prace i rzeczywisie od roku lata po wybiegach, jest tez fotomodelka. A dziewczyna na codzien wrecz brzydka, nieciekawie sie prezentujaca (wiec jak widac nie to jest najwazniejsze 😉 )
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się