siedziałam grzecznościowo we wszechstronnym Barnsby - nie lubię wszechstronnych, ale... o jaaaa 😍 to było najwygodniejsze pół godziny jakie pamiętam!!! super miękkie i przyjemne siodło, nie miałam problemu usiąść w kłusie ani w galopie, super daje znać gdzie warto się usadowić, żeby było wygodniej, a skóra - no miód! Jeśli kiedyś będę zmieniała moją deskę do prasowania errr... Passiera Cometa to tylko na Barnsby! zakochałam się!
jak powinnam zadbać o siodło poza smarowaniem i czyszczeniem i po jakims czasie ponownym obiciem ?? przy ponownym obijaniu można zmienić kolor na np czarny z brązowego ?
Hej, ma pytanie. Wiecie może co to za siodło? Znalezione w ogłoszeniu. Bardzo mi się spodobało, ale niestety sprzedane 🙁 Było napisane tylko: 'Sprzedam siodło dla kuca, używane , w dobrym stanie .' Więcej zdjęć w linkach: Jak nie ten wątek, to przepraszam.
To gapa 🙂 Miałam taką,ale nie dla mnie to to,kupiona za małe pieniądze ale tylko z wierzchu wyglądała na trwałą,więc jak ktoś chce do jazdy a nie do oprowadzanek to polecam zainwestować w siodło. Przykładowo tu znalazłam kilka: http://okser.pl/c/129/pony-siodla-dla-konia.html
siedziałam grzecznościowo we wszechstronnym Barnsby - nie lubię wszechstronnych, ale... o jaaaa 😍 to było najwygodniejsze pół godziny jakie pamiętam!!! super miękkie i przyjemne siodło, nie miałam problemu usiąść w kłusie ani w galopie, super daje znać gdzie warto się usadowić, żeby było wygodniej, a skóra - no miód! Jeśli kiedyś będę zmieniała moją deskę do prasowania errr... Passiera Cometa to tylko na Barnsby! zakochałam się!
Dzięki Wam za pomoc. Może nawet lepiej, że nie zdążyłam kupić, bo później bym żałowała 😉
Dokładnie 🙂 w niewiele wyższej cenie kupisz dobre siodła używane w rozmiarze 15-16 cali czy chociażby rimini pro light,jak na swoją cenę jest bardzo fajne i wygodniejsze od wszystkich pfiffów etc.
Ma ktoś z Was siodło DAW-MAG Hubert w wersji exlusive w kolorze brązowym? Chciałabym wiedzieć jak sprawuje się skóra. Czy nie wyciera się na tybinkach 🙂 Poważnie myślę o zakupieniu takiego siodełka.
Blaki głównym plusem terlicy stalowej jest jej trwałość i wytrzymałość 😉 Taka Ci się nie złamie przy byle okazji 🙂 Poza tym zapewnia odpowiednią elastyczność siodła. Ale minus, to dość duża waga takiego siodła. Są one znacznie cięższe od terlic z tworzyw sztucznych.
Ashura Mam Huberta w wersji exclusive ale czarne. Skóra jest świetna, miękka i jak na razie nigdzie się mi nie wyciera 🙂 Musisz jedynie uważać, przy podciąganiu popręgu. Ja sobie zahaczyłam (nie wiem dokładnie czym), jak nogę podnosiłam do góry i mam rysę na tybince, dość długą :/ Ale nie jest to aż tak widoczne. Mimo wszystko od tego czasu podnosząc nogę, dźwigam ją wysoko do góry 😁
Blaki głównym plusem terlicy stalowej jest jej trwałość i wytrzymałość 😉 Taka Ci się nie złamie przy byle okazji 🙂 Poza tym zapewnia odpowiednią elastyczność siodła.
Gilian dzięki🙂 Ashura moja koleżanka ma brązowego DM Exl. i nie "cacka się " z nim, więc ma ślady, ale myślę, że jak nie będziesz kładła na ziemię, zakładała pokrowiec i uważała na strzemiona, to dasz radę uchronić to siodło od zadrapań; w ogóle skóra w tej wersji jest b. przyjemna w dotyku i ładnie wygląda.
Ma ktoś z Was siodło DAW-MAG Hubert w wersji exlusive w kolorze brązowym? Chciałabym wiedzieć jak sprawuje się skóra. Czy nie wyciera się na tybinkach 🙂 Poważnie myślę o zakupieniu takiego siodełka.
Użytkuję tego Huberta, ale w kolorze czarnym. Owszem, dbam o nie, ale nie jakoś przesadnie 😉 Skóra nigdzie nie jest wytarta, choć siodło liczy sobie ze 4 lata. Zarówno ze skóry, wykonania, jak i ogromnej wygody, jaką daje Hubert jestem niesamowicie zadowolona i nie zamieniłabym tego siodła na żadne inne 😉
Co ogólnie sadzicie o siodlach Albion? Poszukuje ujezdzeniówki, czegos z krótka tybinka i zastanawiam sie miedzy prestige lucky dressage, daw mag sylwester (mniej chetnie) i wlasnie Albion. Jezdzil ktos moze, czy miekkie siedzisko i spore bloki pod kolanami ? bede wdzieczna za pomoc. 😉
Wiem, że to pytanie gdzieś było ale nie umiem znaleźć odpowiedzi. Poproszę o porównanie rozmiarówki łęków Stubbena i Prestigea. Np. 30 Stubbena to jaki Prestige?
Już nie wiem gdzie mogę znaleźć takie siodło, więc zgłoszę się do Was. Kiedyś siedziałam na siodle, które miało coś w stylu klocka, ale nad udem dzięki któremu udo nie wychodziło mi za bardzo do góry przez co miałam dosiad fotelowy. Czy wiecie gdzie mogę znaleźć jakieś fajne wszechstronne siodło (ew. o profilu skokowym) z taką pomocą nad tym udem dodatkowo to siodełko miałobybyć na konia, który na dzień dzisiejszy jest wałachem źrebnym, ale ciągle chudnie (teraz lekki postój, bo niestety trawa nie pomaga)? Czy ogólnie wyprodukowane już takie siodło, które spełniało by moje wymagania 😁 ?
Oo to przepraszam. Już tłumaczę. Moje teraźniejsze siodło do Stuben o profilu skokowym, który nie trzyma kompletnie łydki. Problem na tyle się pogłębił, że jeśli się bardzo nie pilnuję to mam dosiad fotelowy. Po wielu treningach i wróceniu na lonże problem troszkę się zmniejszył, ale niestety siodło nie pomaga, dlatego chciałabym kupić siodło, które pomoże mi rozwiązać ten problem. Okazuje się, że mój problem spowodowany jest unoszącym się do góry udem. Kiedyś siedziałam w siodle, które miało coś w rodzaju klocka, które znajdowało się nad udem dzięki czemu nie podchodziło ono do góry. W najbliższej przyszłości (jak tylko będę mogła znowu jeździć) chciałabym kupić siodło, które właśnie w pewnym sensie zablokuje mi udo i "przymusi" je by się cofnęło i zostało w tym miejscu.
gorsja - w żadnym wypadku. Nie wyobrażam sobie w takim siodle skakać 😀 jak pisałam, poszukuję siodła wszechstronnego ew. o profilu skokowym.