Miał ktoś do czynienia z niemieckimi siodłami marki GH (George & Henry)? w życiu o takim nie słyszałam a właśnie dostałam do wypróbowania, będę widzięczna za jakiekolwiek informacje 🙂
Nie miała baba kłopotu kupiła sobie Winteca 😉 Mam 2 problemy, pomożecie mi? Pierwszy dotyczy puślisk ujeżdżeniowych na haczyk, mam problem bo tej pory miałam zwykłe puśliska, które podciągałam i ładnie zawijałam, przekłdałam przez strzemię i przy zakładaniu siodła mi nie dyndały. Co robicie z ujeżdżeniowymi? Jest jakiś patent żeby nie dyndały wiecznie i wszędzie?
Druga sprawa dotyczy popręgu - niestety nie obedzie się bez przedłużki. Czy sa jakieś specjalne przedłużki do popręgów ujeżdżeniowych? Boję się że w miejscu przedłużki będzie konia obcierać, ranić. Są jakieś ochraniacze na przedłużki, czy coś w tym rodzaju? Czy trzeba będzie doszyć do czapraka jakiś ochraniacz?
Nie mam pojęcia co zrobić... zachciało mi sie udziwnień, a teraz sie ze mnie wszyscy w rodzinie śmieją jaki to ja sobie sprzęt kupiłam, że nawet pojeździć nie mogę 😂
Bardzo bym chciała, ale ponoć dłuższych ujeżdżeniówek niż 80 cm nie robią. W tej chwili mam 75 cm i do zapięcia na pierwsze możliwe dziurki brakuje mi 20cm... Można ewentualnie na zamówienie z Daw-Mag.
Epikea czy dobrze rozumiem, że to trzeba rozpiąć tę zapinkę (poprawnie to się chyba nazywa haczyk?), podciągnąć strzemię a następnie przełożyć puślisko? Ha... czyli już nie będzie mi dynadać 😀iabeł: Już miałam wrócić z przeprosinami do swoich starych puślisk 😁 Dziękuję za pomysł :kwiatek:
Epikea czy dobrze rozumiem, że to trzeba rozpiąć tę zapinkę (poprawnie to się chyba nazywa haczyk?), podciągnąć strzemię a następnie przełożyć puślisko? Ha... czyli już nie będzie mi dynadać 😀iabeł: Już miałam wrócić z przeprosinami do swoich starych puślisk 😁 Dziękuję za pomysł :kwiatek:
wyciągać haczyk - i wsadzasz w najwyższą dziurkę u saaaamej góry (robią sie krótkie pusliska) potem podciagasz strzemie po pusliku do gory ile sie i dolny koniec puśliska przekladasz przez strzemie Jak w normalnych pusliskach, z tą roznicą ze najpierw przekladasz haczyk w maxymalnie wysoka dziurke
Czy wie ktos gdzie mozna kupic siodlo kentaur ( najlepiej uzywane ) tak zeby ktos przyjechal dopasowal mi je do konia i zebym mogla miec jazde probna? Najlpiej gdzies w okolicach warszawy?
Gillian, powiem Ci ,że dziewczynie nie na kasie zależy a własciwie siodlo w idealnym stanie 🙂 ylko chcialam sie dowiedziec czy nie przeplace ewentualnie 😀