cudna_11 Musisz w to siodło po prpstu usiaść i zobaczyc czy Ci pasuje. Silver Star nie ułatwia życia jeźdźcowi. Moim zdaniem blokuje tam gdzie nie powinno, usadza w niekoniecznie poprawnej pozycji. A jak sie starasz dobrze siedzieć , zeby noga w przód nie leciała, to nie ma szansy dosiąsć konia. Ja dopiero po zmianie siodła czuje radośc z jazdy. I nigdy nie wroce do Silver Stara.
Sankatarina mozliwe, jednak nie mam mozliwosci wypozyczenia siodla nawet za wplaceniem pelnej kaucji......
Nie wiem do kogo poszlo siodlo od Debory, a na Ebayu jest tylko jedna sztuka. Wiec chyba nie bede miala innego wyjscia jak kupic, przetestowac no i ewentualnie - sprzedac. 😵 Zdaje sobie sprawe ze ile tylkow, tyle opinii.
adrianna32, Nie wiem czy Deborah nie sprzedała przypadkiem tego siodła komuś z revolty.... Może spróbuj popytać w ogłoszeniach albo samej Debory. Jeśli na ebayu się opłaca kupno [bo tam różne siodła są czasami dużo tańsze niż w Polsce] to ewentualnie możesz kupić i później sprzedać i przy odrobinie szczęścia wyjść na tym na 0. 🙂 Życzę powodzenia! :kwiatek:
cudna_11, Silver niestety, nie trzyma. W ogóle prawie że. Nie no, pomaga w skoku trochę, ale tylko wtedy. Ja w nim nie mogłam usiąść do porządku. Jeśli chcesz siodło trzymające, które jest firmy prestige, to polecam rozglądnąć się za venezią.
Koniczka dzieki. Ale to jest juz wlasnie inny model, ten ktorego szukam ma duze klocki kolanowe i wygladaja nieco inaczej. To taki znak szczegolny, na ktory zwracam uwage... Na ebayu jest tylko jedna sztuka jade s :kwiatek:
ja sprzedaję euroridinga achata s a wracając do tematu - czy ktoś posiada siodło pessoa skokówkę i orientuje się w numeracji ich łęków i jak się ma do standardowych łęków prestige i euroriding?
cudna_11, hubert mega wygodny, ale jak dla mnie idealny w tereny, lekko w ujeżdżeniu, małe skoki; jest głębokie i ciężko skoczyć coś wyższego. a GrandPrix super sprawa, ale musiałam się z moim pożegnać na rzecz zmiany rozstawu łęku 😕
Koniczka, Jeszcze tylko przeprowadzka do Wawy i mogę czcić Cię jako guru! 😁 😉
cudna_11, O hubercie było tutaj bardzo dużo, poszukaj. Opal kiedyś wyglądał jakoś inaczej i ja jeździłam w jakims starym, które wyglądało jakby miało krótsze tybinki niż to z Pasi-konika. Dosyć trzymające, ale w porządku. Takie, o, wszechstronne siodło.
Heh, jak już w końcu dojrzałam do tego, by kupić nówkę-sztukę Euroridinga... tak Ihaha przestało te siodła sprowadzać. 😁 No nic, trzeba zadzwonić do Pasi-konika...🙂
cudna_11 Huberta tez polecam. wizualnie mnie nie powalał, tak samo jak jego waga w porównaniu do Prestiga Silver Stara. ale usadza fajnie, nie tzreba sie pocić i starać zeby łydka leżala w dobrym miejscu. Na male skoki ok. W terenie bardzo na plus.
Bo ja mam młodego konia który nie idzie w jednym kierunku trochę tego i tamtego 😉 w tereny jak najbardziej bo las mam tuż za padokiem to często jeździmy 🙂 muszę się porządnie obejrzeć za tym siodłem, może ktoś ma używanego tylko coś ciężko jak szukam, żeby znaleźć brązowe....
cudna_11 Powiem Ci szczerze ze ja mam Huberta w wersji standard i jestem zadowolona. Skóra jest antyposlizgowa. Ogolnie byłam przerazona jak je zobaczyłam po wysyłce do mnie. Balam sie ze ta skórka jest za cienka, zbyt papierowa i taka "nieśliska" teraz wiem ze to ma swój sens i po zaimpregnowaniu siodła zdecydowanie lepiej to wyglada, nic sie nie dzieje itp. A nie dbam o to siodło. Poza tym swietnie to siodło współgra z bryczesami z pełnym lejem 🙂 😍 Widziałam je w wersjach z lepszej skóry ( exclusive i super ) i skóra była tez dobra. Chociaz moim zdaniem badziej śliska. Ale zapewne tez grubsza , moze bardziej wytrzymała. Musialabys spytac kogos kto ma siodla w tej wersji.
Ja mam huberta w wersji exlusive, a dotykałam i w wersji standard i tej najlepszej, chyba de lux? Szczerze to dla mnie róznica jest minimalna. teraz wiem ze gdybym miała jeszcze raz wybierać nie wzięłabym exlusive, a standard. Różnią się tylko tym że st. jest robione z najlepszych polskich skór bydlęcych, natomiast exlusive z najlepszych importowanych skór bydlęcych. W dotyku różnica, MINIMALNA jak nie żadna, zależy też od tego na jaką partię skór trafisz. Ja o mojego huberta dbam i po 1,5 roku użytkowania wygląda jak nówka. Tylko nie zgodzę się że jest taki super w tereny.Może na godzinny, dwugodzinny terenik to fajnie, ale jak ja w nim jeździłam w 5/6h wyprawy, to tyłka nie czułam. Pisałam tu już parę razy , dla mnie problemem głównym było nadziewanie się na przedni łęk. Nie często, parę razy w ciągu takiego terenu się zdarzyło i wystarczyło. Głównie dlatego kupiłam wklejoną tutaj wyżej rajdówkę.
Witam! Osobiście polecam wszystkim moim klientom siodła znanej Wam już na forum firmy HB Contact. Miałam przyjemność (zaznaczam przyjemność) pojeździć w modelu wrotki. Moje osobiste siedzenie nie miało absolutnie żadnych zastrzeżeń. Obecnie testuje inne siodło tej marki i jest również bardzo przyjemne. Jeśli ktoś poszukuje takiej skokówki na terenie Warszawy to można pomacać, obejrzeć a może i kupić. Generalnie siodła są perfekcyjne. Jako sprzedawca siodeł podpisuję się pod wszystkim tym co pisze producent a jako użytkownik nie chcę już żadnego innego. Pozdrawiam Byczek