Forum konie »

Aukcja Źrebaków Rasy Haflinger kto się wybiera?

hmm ale pochwaliłeś się znajomością historii  😁
wątek zamknięty
zwal jak zwal ale jaka ekipa po haffy pojedzie :P
wątek zamknięty
mam nadzieje ,że pojade z moim szpiegiem i do tego prywatnym
wątek zamknięty
na forum to prywatnego szpiega miala adrianna- tak sie wyrazala. moze to nowe wcielenie?
wątek zamknięty
Nasi też.  😉 I austriaccy, niemieccy, szwajcarscy, francuscy, włoscy... Nie jestem pewny Węgrów, Rumunów, Czechów i Słowaków. Wszystko bodajże dzięki Franciszkowi Józefowi I. 
zapewne i na Kilimandżaro biegały jakieś szarotki z dzidami 😉...ale żeby na brzegach Balatonu? 😲 😉
wątek zamknięty
szczerze to fajnie mieć szpiega bo zawsze cie wkurza  😤
wątek zamknięty
zapewne i na Kilimandżaro biegały jakieś szarotki z dzidami wink...ale żeby na brzegach Balatonu? 😲 wink Szarotka została przyjęta jako symbol wojsk górskich cesarstwa Austro-Węgierskiego, tak więc po jego rozpadzie tradycja użycia symbolu pewnie powędrowała do jednostek górskich/lekkiej piechoty nowo powstałych państw. Głowy sobie za Węgrów (tu najbardziej, bo to przecież państwo równinne)/Rumunów/Czechosłowaków uciąć jednak nie dam - google wypluwa mi tylko jakieś pierdoły, a pamięć co najwyżej podszeptuje o ośrodku szkolenia wysokogórskiego Abwehry w "Czechosłowacji"... 😉

EDIT: Znalazłem - Rumuni z pewnością używają szarotki:

hmm ale pochwaliłeś się znajomością historii  hihi Lepiej chwalić się znajomością, niż błyszczeć niewiedzą - to nie podstawówka, by sekować kujonów. 🙂
wątek zamknięty
na forum to prywatnego szpiega miala adrianna- tak sie wyrazala. moze to nowe wcielenie?

Dobre pytanie :P

Ej, w ogóle o co chodziło Adriannie z tym prywatnym szpiegiem?  🤔
wątek zamknięty
Zamykam. Rozwinął się offtop, a i sam wątek niefortunny i bardziej ogłoszeniowy.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.