Forum konie »

Aukcja Źrebaków Rasy Haflinger kto się wybiera?

No, nie mogę 😁
Sposób na poprawienie sobie humoru z rana? Wejść na Revoltę i przeczytać dowolny temat w którym roi się od "mondrości" hafi. Ubaw po pachy 😂
wątek zamknięty
Tak, zawody wyciągania h.. z wody  😎

Gwoli cisłości: "ch..." To słowo tak się pisze, gdyż pochodzi od słowa "chuć", czylu "żądza".
(przepraszam za tą dygresję, ale chciałem, by ten wątek miał przynajmniej jeden walor edukacyjny 😉)
wątek zamknięty
Tomku_J - Przy tej dawce "mondrości" to, to "H" pasuje jak ulał.  😉
wątek zamknięty
no niestety jeśli osoby biorące udział w tej dyskusji zaczęly pisać o bezsensownej wyprawie na pontonach to po co

No jak to wyprawa na pontonach moze byc bezsensowna, ja tego nie rozumiem... przeciez plynie sie do celu ostatecznie! 😵
wątek zamknięty
ale przciez w inncyh krajach troche bardziej posunietych jezdziecko do przodu niz Polska sa organizowane zawody czy mistrzostwa w roznych dyscyplinach dla poszczegolnych ras: arabow, fiordow, hafow, angloarabow kucow takich czy innych i nie wiem czemu sie tak dziwicie

przeciez nawet my mamy zlota medalistke swiata chyba w skokach arabow
Wątpię, by Wrotki się dziwił... on po prostu zwraca uwagę, że jeżeli para faktycznie jest w stanie rywalizować w sporcie zgodnie ze swoją kategorią wiekową, to nie musi sobie organizować własnych mistrzostw ze ściśle ograniczoną konkurencją i wymaganiami. I że taka impreza, sportowo nijak ma się do "prawdziwych" mistrzostw.
Takie Mistrzostwa Polski Koni Arabskich w ujeżdzeniu na przykład, nie odbywają się przypadkiem w konkursach klasy L i P?

byłaś dzisiaj chociaz na mszy św? jesli nie to przeczytaj sobie ewangelie na dzis i się zastanów nad swoim postępowaniem Nie możesz być wierząca... Jezus wybrał przecież grzbiet osła. 🙂 Gdyby faktycznie był "synem" wszechmogącej istoty, to czy nie wyczarowałby sobie haflingera?
wątek zamknięty
byłaś dzisiaj chociaz na mszy św? jesli nie to przeczytaj sobie ewangelie na dzis i się zastanów nad swoim postępowaniem
[/quote]Nie możesz być wierząca... Jezus wybrał przecież grzbiet osła. 🙂 Gdyby faktycznie był "synem" wszechmogącej istoty, to czy nie wyczarowałby sobie haflingera?
[/quote]

Grzegorz  🤬  🤬 chcesz mnie śmiechem zabić?  😵 To co się wyprawia w tym wątku to istne szaleństwo  🏇
wątek zamknięty
,jeżeli para faktycznie jest w stanie rywalizować w sporcie zgodnie ze swoją kategorią wiekową, to nie musi sobie organizować własnych mistrzostw ze ściśle ograniczoną konkurencją i wymaganiami. I że taka impreza, sportowo nijak ma się do "prawdziwych" mistrzostw.
Takie Mistrzostwa Polski Koni Arabskich w ujeżdzeniu na przykład, nie odbywają się przypadkiem w konkursach klasy L i P?
podobnie jak właśnie w takich niebotycznych klasach, odbywały się wspomniane Mistrzostwa Europy Arabów w skokach przez przeszkody. 😁
wątek zamknięty
nigdy bym nie pomyslala ze bedziemy moja wiare rozpatrywac publicznie 😉 ale jak ciagle mnie boli to niby ze to kara? 😉 czy vodoo hafi?
wątek zamknięty
[quote author=Tomek_J link=topic=30384.msg684385#msg684385 date=1282552975]
Tak, zawody wyciągania h.. z wody  😎

Gwoli cisłości: "ch..." To słowo 😉 tak się pisze, gdyż pochodzi od słowa "chuć", czylu "żądza".
(przepraszam za tą dygresję, ale chciałem, by ten wątek miał przynajmniej jeden walor edukacyjny 😉)
[/quote]
ja zrozumiałam,że H- znaczy tu Haflinger i od edukacji się wstrzymałam,ale mnie świeżbiło nieźle.
Katka- magiczne haflingery - dały nam magiczny wakacyjnie wątek rzeka-kolorowy jak tęcza. :kwiatek:
Goisz się jakoś?
wątek zamknięty
Wy Edukatorzy - świerzbiło  🙂
wątek zamknięty
Wy Edukatorzy - świerzbiło  🙂

O CHOROBA!!!!
Trafię w końcu do BYKA roku. 😡
No-trudno-przyjmuję z pokorą i nie edytuję.
Cuda w tym wątku: i Tania byki sadzi. Jedna magia.
Zaraz Wrotki będzie miły dla naturalsów a ..xxx mądra. 😵
wątek zamknięty
ja zrozumiałam,że H- znaczy tu Haflinger .

Czyli: zawody wyciągania haflingera z wody ?

wątek zamknięty
Dokładnie tak. Swoją drogą ten pan ma ładne zdjęcia grubasków.
wątek zamknięty
O jak ladnie rozwineliscie watek =)

To i ja chetnie zapytam HAFI czy moja Basiowa to chuda szkapa? Nawet kilka zdjec dam, co by dobry przeglad byl :P

bo wzrostem to ona nawet na haflingera by pasowała 😀

(ale do zawodów wyciągania z wody by się nie nadawała, bo ona do niej nie wejdzie... no i kurde, cwaniara robi kupy, a nawet czasem się brudzi i w nich i w błocie na padoku - eh, no to jednak chyba szkapa z niej...)
wątek zamknięty
jak już wcześniej wspominałem to chyba największy wielbiciel haflingerów
wątek zamknięty
?? Kto to ? Rudi H?
wątek zamknięty
no wlaśnie mnie i małzowi się szalenie to zdjęcie podoba, mozna wiedzieć skąd pochodzi?
wątek zamknięty
no wlaśnie mnie i małzowi się szalenie to zdjęcie podoba, mozna wiedzieć skąd pochodzi?

Mnie się kojarzy z najbardziej tajemniczym więźniem twierdzy Spandau.
Tak mi na niego wygląda.
wątek zamknięty
Uwaga, będzie opowiastka z życia wzięta:
Dzisiaj przyszła do mnie dziewięciolatka z rodziną, celem zasięgnięcia opinii, jakiego też rumaka najlepiej by kupić dla dzieciaków do klepania się w kółeczko. Natchniona Wielką Akcją Promocyjną zaproponowałam haflingera. Nawet na obrazku pokazałam, bo moje konie mają powieszony na ścianie, żeby wiedziały do jakiego ideału maja dążyć. Niestety - dziewczynka stwierdziła, że takie grube konie to ona ma u dziadka na wsi i wolałaby jakiegoś ładniejszego  😂
wątek zamknięty
No cóż, czyli latorośl, nadzieja naszego narodu, nie chce zahodować haflingera!
wątek zamknięty
jak już wcześniej wspominałem to chyba największy wielbiciel haflingerów

toz to prawie Stirlitz, w polowym mundurku  😁 😂
wątek zamknięty
Dajcie już spokój vice mistrzyni, ona zna królową Elżbietę i cały dwór w Wielkiej Brytanii. Wy poczciwi, zwykli amatorzy jazdy na osłach. Nie macie zielonego pojęcia o tej zajeb.. rasie  😁
wątek zamknięty
Presja, ty zły, niedobry, voltopirze! 🤬 😁

No ba. Hafi jeszcze jest tajemnym szamanem co odprawia czary voodoo na laleczkach przypominających amatorów z volty 😁
wątek zamknięty
?? Kto to ? Rudi H?
że niby poleciał do Londynu pogadać sobie w pałacu Buckingham o haflingerach? 👍
tak naprawdę, to zwyczajnie z haflingerami kojarzy mi się wyłącznie juczny koń Szarotek i właśnie to zdjęcie, strzelca tej szczególnej formacji, najbardziej mi się spodobało.
wątek zamknięty
No,brwi miał jak Rudi.H troszkę.
Zresztą dzięki Tobie doczytałam,że haflingery były objęte specjalnym programem -jako koń wojenny dla nazistów.
No,ale to dawne czasy-nieważne.
wątek zamknięty
czyli mozemy wyciagnac dziadka z wermachtu???
wątek zamknięty
O, a mnie się wydawało, że Szarotki to nasi Strzelcy Podhalańscy a nie ichni Strzelcy Alpejscy - ale wtopa  😡
wątek zamknięty

a swoją drogą,żeby było śmieszniej, znakiem naszych podhalańczyków nie była szarotka(edelweise po niemiecku), a swastyka 😎
wątek zamknięty
wrotkijakby coś to edelweiss  🙄 tak jest poprawnie
wątek zamknięty
Nasi też.  😉 I austriaccy, niemieccy, szwajcarscy, francuscy, włoscy... Nie jestem pewny Węgrów, Rumunów, Czechów i Słowaków. Wszystko bodajże dzięki Franciszkowi Józefowi I. 
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.