Tomek_J :kwiatek: bo tak sie sklada ze od 4 lat, dzien w dzien biegam z samego rana zeby nakarmic i posprzatac moim koniom bo nikt inny za mnie tego nie zrobi. i nie wazne ze autobus do szkoly w grudniu przy -20st albo i wiecej mam pieszo 15 min od domu i o 6 rano. Jakos do tej pory mi sie to nie znudzilo a mam wrazenie ze wiele osob po miesiacu mialoby dosc! 😵
[quote author=galopada_ link=topic=30384.msg683778#msg683778 date=1282495633] Tomek_J :kwiatek: bo tak sie sklada ze od 4 lat, dzien w dzien biegam z samego rana zeby nakarmic i posprzatac moim koniom bo nikt inny za mnie tego nie zrobi. i nie wazne ze autobus do szkoly w grudniu przy -20st albo i wiecej mam pieszo 15 min od domu i o 6 rano. Jakos do tej pory mi sie to nie znudzilo a mam wrazenie ze wiele osob po miesiacu mialoby dosc! 😵 [/quote]
echch... ja od 22 lat wstaje najpozniej o 5 rano... w lecie o 4 lub przed...tez mi sie jakos nie znudzilo, ba, specjalnie mam ogona po to zeby wstawac bo inaczej ... co robic rano, no co?... 🏇
A jak wygląda żywokost? I gdzie go znaleźć? Bo ja to bym chyba na bóle wolała wziąć paracetamol czy Ibuprom. 😀 prościej Aaaaa...dopiero doczytałam, że to na szybsze gojenie. Sorki. 😉 Już taki głupi ten wątek, że się go niedokładnie czyta.
zywokost mam, taka pani farmaceutka robi wspaniale masci. tylko ze ja nie mam duza rane i nawet sie zszyc nie da bo skory brakuje :/ zaczynam wierzyc w voodoo :P
no przestańcie... ewangelia zabrania vodoo, a tym bardziej krzywdzenia innej osoby... A skoro hafi broni krzyża, to czemu miała by się go bać ? ''obłóż się krzyżami...'' A może ona teraz właśnie modli się za darmowego psychiatrę dla re-volty... 😂 😵 ? albo dla siebie... 😤
galopada_,???, ja zupełnie nie wiem, po co tak rano wstajecie. Jakbyście miały haflingera, to rozumiem, w ogóle moznaby spać w boksie, żeby nie tracić ani chwili z cudowności jego żywota. Ale tak bez haflingera? Łeee... 😉
galopada_,???, ja zupełnie nie wiem, po co tak rano wstajecie. Jakbyście miały haflingera, to rozumiem, w ogóle moznaby spać w boksie, żeby nie tracić ani chwili z cudowności jego żywota. Ale tak bez haflingera? Łeee... 😉
nieee, z kamphora sie nie da, ona straszny srajtuch jest... 🤔
no niestety jeśli osoby biorące udział w tej dyskusji zaczęly pisać o bezsensownej wyprawie na pontonach to po co dalej ,,wędzić'' ten temat 🤔 ikarina ja bałaganu nie narobiłam ponieważ założyłam ten wątek w dobrej intencji ,ale jeśli osoby żartują sobie i to jeszcze tak ......... 🤔
uwaga hafi przeniosla sie do innych watkow i je zasmieca. np w watku koniki polskie na wiadomosci jednej z forumowiczek ze przejechala odznake na 8.00 na kn napisala ,,chyba na pontonie" 😵
[Pozatym prosze nie nazywać mojego konia koniem rerkeacyjnym bo mój koń ma kilka tytułów i na Mistrzostwach Europy Haflingerów zajeła 2 miejsce w ujeżdżeniu .............. darujcie sobie
[Pozatym prosze nie nazywać mojego konia koniem rerkeacyjnym bo mój koń ma kilka tytułów i na Mistrzostwach Europy Haflingerów zajeła 2 miejsce w ujeżdżeniu .............. darujcie sobie to te haflingery to takie niepełnosprytne są, że mogą rywalizować tylko we własnym gronie? ...rozumiem ,że są też specjalne Igrzyska Olimpijskie dla haflingerów?
wrotku - Jak mogłeś niewiedzieć że są specjalne zawody i olimpiady dla haflingerów. Startuje sama królowa Elżbieta i pół świata. Oprócz Polski oczywiście. My w Polsce jeździmy na osłach.
ale przciez w inncyh krajach troche bardziej posunietych jezdziecko do przodu niz Polska sa organizowane zawody czy mistrzostwa w roznych dyscyplinach dla poszczegolnych ras: arabow, fiordow, hafow, angloarabow kucow takich czy innych i nie wiem czemu sie tak dziwicie
przeciez nawet my mamy zlota medalistke swiata chyba w skokach arabow