Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

ja tam nigdy nie mam żadnych bólów podczas okresu  😎

Normalna sprawa, że się spada. Ja w trakcie 2 tygodni spadłam 3 razy z tego samego konia. O dziwo, żaden inny mnie w tej stajni nigdy nie zrzucił  😂
Pierwszy raz, gdy po raz pierwszy na nim siedziałam, koń wcześniej trochę stał. To stępuję sobie normalnie, trochę byłam przerażona, (jak zawsze na innego konia wsiadam) nagle jedzie jakiś rower, a on sru z zadu parę razy, a potem dęb prawie do pionu, no i się zsunęłam  😎 Drugi raz miałam trening, miałam galopować w półsiadzie wokół całego placu i b.mocno dodać tempo (tego nie lubię, zawsze się konie rozhulają  :cool🙂 no i trener zacmokał parę razy, ja do tego mocniejsza łydka i jak dostałam rodeo... przód tył, przód tył. tylko mnie zbierać trzeba było.  😂 Trzeci raz trener skakał na jednym koniu, no i on wyłamywał, pukał w drągi, generalne zamieszanie, a ja w tym czasie stępowałam. Mimo, że na czarnej to koń latał, jak głupi w miejscu. Odjechałam trochę dalej dla bezpieczeństwa no i ta sama sytuacja. Przód tył, przód tył i dęb do góry. Najśmieszniejsze jest to, że tego konia lubiłam mimo tych incydentów  🤣 Niestety był po kontuzji, ale w jeździe po płaskim duuuużo mnie nauczył, a kiedyś chodził C klasę w skokach  😉
Kręgosłup mnie boli od wczoraj i piszczele. Cudnie jest. A wieczorem wychodzę, chyba będę tylko siedziała w klubie :c
Facella a co Ci jest z kręgosłupem?
nopebow moja koleżanka spadła 4 razy w ciągu jednej jazdy.
A ja dzisiaj byłam na bardzo fajnym terenie 😀 z końcówką w jeziorze 😀 😅.
I kupiłam z tatą nowe bryczesy 🙂. Jutro mają test 😁.
ChCh jak wyglądają (kolor, lej, firma) ?  🙂
Kolejne fair-play'e (pewnie pod koniec znowu je będę przeklinała 😡, ale są lepsze niż api), "bezkratkowe", granatowe z brązowym pełnym lejem 😀.
Kolejne fair-play'e (pewnie pod koniec znowu je będę przeklinała 😡, ale są lepsze niż api), "bezkratkowe", granatowe z brązowym pełnym lejem 😀.

Zamówiłam takie ostatnio w necie  😁 W poniedziałek - wtorek przyjdą  😁
Zdam Ci relacje z jutrzejszego terenowego-testu 😁.
savoir, no bóle mięśni mam przez to że kręgosłup jest krzywy i mięśnie próbują go prostować albo chociaż w miarę prosto trzymać. dlatego czasem krzywo siedzę w siodle )-: a bóle robią się coraz gorsze i może coś mi tam trzeba nastawić, żeby się wyprostowało trochę... cholera wie.
a co Ci w piszczele?  😲

że się spada, to wiadomo, ale w tak głupi sposób?  🤔wirek:  😂
teraz się z tego śmieję ale sześć godzin temu śmiesznie nie było... bo to w sumie nawet nie spadanie a nieudana ewakuacja  😂
Zdam Ci relacje z jutrzejszego terenowego-testu 😁.

No ja mam nadzieję  😁

A i mam wieści z frontu!
Badzioch pozbywa się łupki także wetka uznała, że nie ma sensu jej na kilka godzin zakładać codziennie, dlatego będzie stał do końca września w boksie bez niczego, tylko w ochraniaczach magnetycznych na noc, i dostałam pozwolenie na  przeprowadzenie go kilka metrów na kliniczną myjkę i wykąpanie jak będzie ładna pogoda  😜
Arroch, ja bym się tam trochę bała zostawiać konia bez niczego... ale skoro łupka w sumie też nic nie daje, a z nogą lepiej, to czemu nie? jednak gdybym była na Twoim miejscu, to pewnie bym latała co pięć minut sprawdzić, czy sobie czegoś w łapę nie zrobił  👀
ale skoro ma stać "goły" i może latać na myjkę, to chyba jest dobrze? cieszymy się?  💃
Arroch to znaczy że Bazylian zobaczy świat poza boksem?!?! 🏇 💃 😅 💘 😀 😀
Ja spadam tak że łamię sobie kości 🤔. Sztywna jestem... 🙁
Arroch Dacie sobię radę  😜
Orange leci  😅
Właśnie się gapię na to i nie rozumiem co takiego jest w muzyce 😁.
ChingisChan Powaliłaś mnie teraz, na prawdę. 
PW ci naskrobię
na Skunk był szaaał, ta wokalistka jest niesamowita  😜
Nie wiem po co to oglądam, znów żałuję, że mnie nie było. Kurczę, ja chcę na koncert MCR  😤
Arroch, ja bym się tam trochę bała zostawiać konia bez niczego... ale skoro łupka w sumie też nic nie daje, a z nogą lepiej, to czemu nie? jednak gdybym była na Twoim miejscu, to pewnie bym latała co pięć minut sprawdzić, czy sobie czegoś w łapę nie zrobił  👀
ale skoro ma stać "goły" i może latać na myjkę, to chyba jest dobrze? cieszymy się?  💃

Też mam pewne obawy co do braku tego usztywnienia, ale zakładać tego w kółko mu też nie ma sensu, a na gips jest za dobrze... Jak się będzie coś niepożądanego działo to pewnie wrócimy do łupki, jest pod kontrolą wetów całą dobę, także mam nadzieję, że masakry nie będzie...

ChingisChan zobaczy :] tym razem bardziej kontrolowanie niż ostatnio  😀 mam plan zatargać na kliniki wszystko łącznie ze smarem do kopyt, będzie fajnie  😜

Alabamka no mam nadzieję... już bliżej niż dalej, chyba :]
Arroch, To najważniejsze. Powoli, powoli się wszystko ułoży  :kwiatek:
Arroch pamiętasz kiedy Ci pisałam o koniu z mojej stajni, który też miał połamaną nogę? 🙂 Teraz już z właścicielką śmigają w tereny 😀. co prawda dużo stępują i kłusują, ale zawsze coś 🙂. Z Badziem będzie tak samo albo jeszcze lepiej 😀.
ChingisChan Badzioch ma uszkodzony staw, lekko co prawda, ale zawsze, więc jeśli będzie źle na to reagował to być może nigdy nie będziemy śmigać...

Alabamka No mam nadzieję, ważne, że niedługo będzie mógł wyjść na trawkę w końcu :] ale to chyba we wrześniu dopiero
chcecie zobaczyć "moją" dziewczynkę?  💘
Chcemy.
Sooonia  💘

Facella eh to nie to co u mnie. Wczoraj mi się Kadr w hali lekko spłoszył szczekania psa i odskoczył do przodu i ja już siedziała man nim bez strzemion bo go stępowałam i mnie lekko wybiło z siodła i od wczoraj mam bóle w kręgosłupie. A piszczele, to ja nie mam pojęcia, jak chodzę to mnie nawalają, moje tempo od dokładnie dwóch dni to wolne i bardzo wolne.
Arroch dacie radę z Badzioszkiem 😀  :kwiatek:
Ja i Samba z dziś (dwa grubasy):
Dali dziecku konia to się cieszy:

Sadystka-męczykoń:

Dobry humor mnie nie opuszczał:

I klepu-klepu a raczej "Padam, koniu podeprzyj mnie bo nie wytrzymię!" :wysmiewa🙂
kodusiowata ty gruba?! Gdzie jeździsz?
kodusiowata,  no kawał baby z tej kobyły! ona ma coś śląskiego we krwi?

edit: Amy Winehouse nie żyje!  🤔
Nie było mnie 2 tygodnie i naprodukowałyście drogie małolaty 26 stron, chyba nie dam rady tego nadrobić 😵

Tak na szybko i standardowo 😁 Arroch, zdrówka dla Badzioszka :kwiatek: Zaraz doczytam co tam się u niego zmieniło.

Biorę się za (baaardzo ogólne) czytanie 🙇
Małolaty jak macie Eurosport to o 22 można jeździectwo pooglądać.

Jakiś depresyjny miałam dzień. Przyszła ciotka (26-letnia, bardziej przyjaciółka) wyciągnęła mnie na spacer z psami, tańczyłyśmy 'kaczuszki' podczas mycia naczyń i zrobiło mi się weselej.
edit: Amy Winehouse nie żyje!  🤔

Widziałam w faktach  😵 ale mimo wszystko po ostatnich akcjach to było do przewidzenia... straszna szkoda 🙁

Misskiedis merci! Trochę się pozmieniało, widziałam jego nowe zdjęcie i się załamałam lekko :/ ale już mi przechodzi 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się