U nas był w gimnazjum, ale taki że przychodziłaś do szkoły i dopiero patrzyłaś czy może akurat masz, a w liceum losują dzień wcześniej i to jest piękne 😉
U nas też są numerki niepytane, które poznajemy dopiero rano. Teraz modlę się,żeby to była moja ósemeczka, bo nic kompletnie nie umiem 😵 Chemia,polski, gegra i fiza. Umarłam. Głowa mnie boli, chce mi się spać, a tu tyle nauki 🙁
jutro historia, historia, matematyka, matematyka i fizyka . cudownie . historię lubię, więc jakoś dam radę . matematyka to dla mnie czarna magia (jakieś zdania logiczne itp. fajnie jak się nie chodzi do szkoły i potem nie wiem ocb) a fiza luzik, kartkówka z wektorów (dodawanie i odejmowanie, poziom 1 LO 😂 ) ni ma źle, tym bardziej, że mam na 10.40 (zwolnienie z wf) ale kolano mi cały czas nawala i żyję na tabletkach przeciwbólowych . 😉
robią u was w szkole jakies problemy z przepisaniem sie na inny jezyk lub z grupy ang do innej? ja rok temu mialam problem w listopadzie zeby sie przepisac z frana na ruski dyrektorka mnie chamsko 🤔 odesłała ale na drugi dzien przyszłam z mamą i nie było problemu, teraz chce sie przesac z angielskiego zaawansowanego do poczatkujacej bo w ogóle nie ogarniam na lekcji o co chodzi dzisiaj cała grupa dostała banie ze strony biernej no to 🤔wirek:
No, ja jutro polski, chemia, geografia, angol i fiza. Pozniej lece do Wrocławia i wracam wieczorem, zarywam noc, bo będę się uczyć. suuper. I doszłam do wniosku,że z polskiego się nie ucze, bo babka troche 🤔wirek: , z chemii mnie lubie /dzięki bogu!/ więc się jakoś wykręce. I z fizyki jak mnie spyta, wpisze banie, a za tydzień poprawie, o. 😀
emade, u nas tylko angielski i niemiecki w szkole, a w mojej klasie tylko początkujące oba 😁 ale przepisać się możemy, jak np. nauczycielka ' się na nas uweźmie' i idziemy do drugiej grupy, ale dalej w naszej klasie 😉 [masło maślane? 😁 ]
emade, no nie wiem. U nas jest jeden rozszerzony i jeden podstawowy i nie można się przepisywać z rozszerzonego na podstawy.
Ja jutro mam kart. z chemi- jakotako umiem kart. z fizy- NIC kompletnie, nic nie umiem. Mam tylko ściąge z teorii... 😵 nic nie rozumiem, nigdy nie rozmumiałam i nie zrozumiem. Nie wiem jak to jutro napisze 🙄
no i będzie pytać z gegry, mam tylko nadzieje że nie zrobi kartkówki.
dla mnie to wszystko to czarna magia więć moją opinią się raczej nie sugeruj 😁 mamy energie mechaniczną, e. potencjalną pola zachowawczego, e. wewnętrzną i jakieś tam duperele
ja nie jestem za bardzo ''językowa'' dla mnie franc to czarna magia chociaz umiem wiecej z kilku lekcji franca niz całego roku ruskiego 😀 trudny język i nie ogarniłam. korsik a Ty w której klasie jestes? ja energie miałam w 1 LO, teraz mam czarna d... z fizy bo mamy soczewki a jeszcze babka sama robi na tablicy zadania, nie podaje wzorów jest taka zakrecona jak słoik 😎
korsik ja rozumiem z fizyki tyle co ty 😁 Pojutrze mam pisać pracę z fal, drgań i wątków pokrewnych, a książki jak na razie nie tknęłam. Wy tu na francuski narzekacie, a u mnie najgorszym złem jest niemiecki. Po trzech latach potrafię się przedstawić i policzyć do 10 👍
Szkoda, że ja w klasie humanistycznej na polskim nie mam materiału robionego chronologicznie epokami, tylko... mitami, mit utraconej ojczyzny, mit postępu, mit miłości 🤔wirek: A zresztą.... ,,He-ej! Nie krzyczcie tak głośno, bo zrobimy lekcję" - filozofia nauczania wg Mimka, czyt. mojego ,,nauczyciela" od języka polskiego.