Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

Pisał ktoś kiedyś bajkę? 🤔

Ja pisałam. No ale mieliśmy się wzorować na jakiejś tam innej . Ale myślę,że nie jest to coś trudnego. 🤣
Dostałam 75% ze sprawdzianu z lektury. 💃
Ramires na szczęście nie. 🙂
A ja mam jutro szczęśliwy numerek i ogłaszam to całemu światu  🏇
U nas nie ma szczesliwego numerka 👿 W gimnazjum to było piękne...

A mi przez ten niecały miesiąc wpadło już tyle masakrycznych ocen... mam nadzieje, że uda mi się to jakoś nadrobić. 🙁
U nas był w gimnazjum, ale taki że przychodziłaś do szkoły i dopiero patrzyłaś czy może akurat masz, a w liceum losują dzień wcześniej i to jest piękne  😉
U nas też jest szczęśliwy numerek, ale wiadomo jaki w ten sam dzień rano. Jeszcze ani razu swojego nie wykorzystałam. -.-
U nas też są numerki niepytane, które poznajemy dopiero rano. Teraz modlę się,żeby to była moja ósemeczka, bo nic kompletnie nie umiem  😵 Chemia,polski, gegra i fiza. Umarłam. Głowa mnie boli, chce mi się spać, a tu tyle nauki  🙁
jutro historia, historia, matematyka, matematyka i fizyka . cudownie .
historię lubię, więc jakoś dam radę . matematyka to dla mnie czarna magia (jakieś zdania logiczne itp. fajnie jak się nie chodzi do szkoły i potem nie wiem ocb) a fiza luzik, kartkówka z wektorów (dodawanie i odejmowanie, poziom 1 LO 😂 )
ni ma źle, tym bardziej, że mam na 10.40 (zwolnienie z wf)
ale kolano mi cały czas nawala i żyję na tabletkach przeciwbólowych . 😉
Ja dziś na 4 lekcjach dostałam banie. Super... 😵
robią u was w szkole jakies problemy z przepisaniem sie na inny jezyk lub z grupy ang do innej? ja rok temu mialam problem w listopadzie zeby sie przepisac z frana na ruski dyrektorka mnie chamsko  🤔 odesłała ale na drugi dzien przyszłam z mamą i nie było problemu, teraz chce sie przesac z angielskiego zaawansowanego do poczatkujacej bo w ogóle nie ogarniam na lekcji o co chodzi dzisiaj cała grupa dostała banie ze strony biernej no to  🤔wirek:
No, ja jutro polski, chemia, geografia, angol i fiza. Pozniej lece do Wrocławia i wracam wieczorem, zarywam noc, bo będę się uczyć. suuper.
I doszłam do wniosku,że z polskiego się nie ucze, bo babka troche  🤔wirek: , z chemii mnie lubie /dzięki bogu!/ więc się jakoś wykręce. I z fizyki jak mnie spyta, wpisze banie, a za tydzień poprawie, o.  😀

emade, u nas tylko angielski i niemiecki w szkole, a w mojej klasie tylko początkujące oba  😁 ale przepisać się możemy, jak np. nauczycielka ' się na nas uweźmie' i idziemy do drugiej grupy, ale dalej w naszej klasie  😉 [masło maślane?  😁 ]
emade, no nie wiem. U nas jest jeden rozszerzony i jeden podstawowy i nie można się przepisywać z rozszerzonego na podstawy.

Ja jutro mam kart. z chemi- jakotako umiem
kart. z fizy- NIC kompletnie, nic nie umiem. Mam tylko ściąge z teorii... 😵 nic nie rozumiem, nigdy nie rozmumiałam i nie zrozumiem. Nie wiem jak to jutro napisze  🙄

no i będzie pytać z gegry, mam tylko nadzieje że nie zrobi kartkówki.
korsik a co macie z fizy, że takie trudne? 😉
dla mnie to wszystko to czarna magia więć moją opinią się raczej nie sugeruj  😁 mamy energie mechaniczną, e. potencjalną pola zachowawczego, e. wewnętrzną i jakieś tam duperele
Emade ile ja bym dała żeby móc się uczyć francuskiego a nie rosyjskiego. Ale nie ma wyboru jest tylko Rosyjski który na nic mi się w życiu nie zda.  🤔
ja nie jestem za bardzo ''językowa'' dla mnie franc to czarna magia chociaz umiem wiecej z kilku lekcji franca niz całego roku ruskiego  😀 trudny język i nie ogarniłam. korsik a Ty w której klasie jestes? ja energie miałam w 1 LO, teraz mam czarna d... z fizy bo mamy soczewki a jeszcze babka sama robi na tablicy zadania, nie podaje wzorów jest taka zakrecona jak słoik  😎
My właśnie skończyliśmy relatywistykę  😵
I chwila oddechu, pole grawitacyjne, ciekawe co będzie potem  😁
emade to piona, też mam soczewki i inne pierdoły  😁 i za tydzień kartkóweczka 😉 a jutro sprawdzian z polskiego z 1 klasy... masakra jakaś ;]
Francuski jest strasznie trudny. Uczę się już 5-ty rok i z gramatyki nadal bardzo mało rozumiem, a bez tego nie da rady się dogadać.
ja mialam dzsiaj meeeega prace klasowa z polaka z Oświecenia  😵 a w czwartek geografia rolnictwo 👀
Ja mam z antyku 😉
korsik ja rozumiem z fizyki tyle co ty 😁 Pojutrze mam pisać pracę z fal, drgań i wątków pokrewnych, a książki jak na razie nie tknęłam. Wy tu na francuski narzekacie, a u mnie najgorszym złem jest niemiecki. Po trzech latach potrafię się przedstawić i policzyć do 10 👍
Wy tu na francuski narzekacie, a u mnie najgorszym złem jest niemiecki. Po trzech latach potrafię się przedstawić i policzyć do 10 👍

Też dobrze  😁
Atamanka ja po 7 latach niemieckiego tyle umiem...  😎
macie tak czasami ze ta szkoła tak przytłacza ze marzycie o tygodniu wolnym, zeby wyjechac wszystko sobie przemyslec, poukładac?  🙇
Szkoda, że ja w klasie humanistycznej na polskim nie mam materiału robionego chronologicznie epokami, tylko... mitami, mit utraconej ojczyzny, mit postępu, mit miłości  🤔wirek:
A zresztą....  ,,He-ej! Nie krzyczcie tak głośno, bo zrobimy lekcję" - filozofia nauczania wg Mimka, czyt. mojego ,,nauczyciela" od języka polskiego.
Chyba raczej motywami, nie mitami.
Emade ile ja bym dała żeby móc się uczyć francuskiego a nie rosyjskiego. Ale nie ma wyboru jest tylko Rosyjski który na nic mi się w życiu nie zda.  🤔

nie mów hop, to jest język, który coraz częściej się przydaje!
przeżyłam sprawdzian z niemieckiego 💃

to był zdecydowanie dobry dzień - sorka z polskiego nas nie pytała, z matmy byliśmy zwolnieni, z kartkówki z chemii dostałam 5, żyć nie umierać 😁
Gillian rosyjski się przydaje?  👀 Dobrze wiedzieć, po coś się tego uczę.... ale ciężko mi idzie, oj ciężko.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się