losieq wyszło na razie, że human... bo się w tej szkole nie dostałam na biolchem, a zależy mi, żeby chociaż pierwszy rok tutaj skończyć 😉 Mimo to nadal się próbuję przenieść, bo wiem konkretnie co chce robić dalej i jakiś wstępny zarys swojej przyszłości mam, który niekoniecznie chce zmieniać 😀
Karmelek1700 nie bedziesz 'do tylu' z materialem jak przeniesiesz sie do biol-chemu np. w drugim roku? 😉 niby w 1szej klasie jest wszystko na podstawie, ale w niektorych szkolach z niektorych przedmiotow nauczyciele rozszerzaja powoli (albo tak jak u nas z bio - konczymy podstawe wraz z pierwszym semestrem i lecimy rozsz). szczerze zazdroszcze sprecyzowanych planow na przyszlosc. ja nadal nie wiem co, gdzie i jak 😁
patt, no ja akurat mam to najbliższej plaży niecałe 40 minut 😁 do Gdańska niecała godzinka. ale zawiedziona jestem, bo zero fal 🙁 tylko jakieś dziwne wiry 🤣
maiia, ale mi się teraz marzy taki spacerek przy morzu i te muszelki! A nie, szara, pełna spalin Warszawa (nie żebym narzekała, bardzo lubię swoje miasto, ale czasem marzy mi się taka głusza, wieś, albo chociaż morze)
losieq dlatego też sama póki co sobie tą wiedzę poszerzam będąc stale w kontakcie z biolchemem 😀 Sisisa nie tylko ty 😍 Mój dzisiaj super był, dzięki ostatnim treningom wreszcie trenerka puściła nas na L/P 1.12 w aromerze, nareszcie 💘 Już tak daaawno nie jechałam na nim czegoś wyżej 😁 Może ktoś będzie? 🏇
Karmelek1700, super 🙂. Ja z moim wczoraj się chwilkę pobawiłam, taaki fajny był, nie miałam nawet lonży, a on robił wszystko, o co poprosiłam 🙂. Eh, jak ja bym chciała pojechać na zawody!
Ja z moim wczoraj się chwilkę pobawiłam, taaki fajny był, nie miałam nawet lonży, a on robił wszystko, o co poprosiłam 🙂. Eh, jak ja bym chciała pojechać na zawody!
Arroch, haha. Nie, ale musimy mieć coś co pomoże nam wprowadzać Horsa do przyczepy. Tak więc cofanie, przestępowanie zadu, zmiany kierunku i zatrzymania po naturalsowemu mamy opanowane :P.
Właśnie podjęłam trudną decyzję, nie wiem czy słuszną... Ehh.
Arroch, haha. Nie, ale musimy mieć coś co pomoże nam wprowadzać Horsa do przyczepy. Tak więc cofanie, przestępowanie zadu, zmiany kierunku i zatrzymania po naturalsowemu mamy opanowane :P.
Koń B. ostatnio po naturalsowemu nie dał się wprowadzić do przyczepy... 🙄 jednak wsparcie na dupką to wsparcie za dupką, chociaż u niego wszystko zależy od nastroju 🍴
Arroch, mój wchodzi po naturalsowemu w 5 minut, lonże, baty itd. na niego nie działają i wtedy ładować go godzinę albo i 2 można.
Zabieram konia Horsa na wieś. Koniec z moją pseudo-jeździecka karierą 🤔wirek:.
Koń B. gdybyśmy ćwiczyli wchodzenie to też pewnie by wchodził, ale, że pańcia leniwa i nie ćwiczymy to jest jak jest... 😁 Ale jako koń pseudo naturalny chyba dość nieźle się spisuje, w każdym razie jego osobista trenerka nie narzeka jeszcze 😁
Oj już nie przesadzaj... genialny pomysł wręcz... 🙄
losieq kurcze zadania domowe to są od tego żeby się nauczyć... a list to akurat jedno z ważniejszych zadań na maturze... sorry że się czepiam czy coś, w sumie nie moja sprawa.
sisisa, myślałaś może o nagraniu filmiku jak się "bawicie"?
ja akurat odebrałam post losieq bardziej żartobliwie, w formie 'jezu siedzę nad tym angielskim, mam go dosyć, niech ktoś go weźmie w cholerę'. Chociaż to w sumie wolność interpretacji 😁