losieq prędzej czy później by przyszło 😉 nopebow fajne ciacho 🙂 no ale mnie tata od debili wyzwał,chyba zepsułam mikser generalnie 😁 wgl co do kolczyków jeszcze to jestem cały czas na wojennej ścieżce z rodzicami bo co się z jakimś kolcem oswoją to ja kolejny 😀 i tak już mam 3 modyfikacje kolczyka w wardze np 👀 na dzień dzisiejszy planuję drugiego industriala w tym samym uchu tylko wykonanie póki co nie jest obmyślone 😎
Ja to jednak mam lajtowych rodziców 😁 Nie czepiali się ani o kolczyka w języku, ani o kolczyka w wardze. Ba ! Mama płaciła za przebicie języka, a do wargi kupowała kolczyki i igły 😁
Mnie dopiero w tym roku namówiono do przebicia sobie uszu i uważam, że to był błąd, bo okazuje się w ostatecznym rozliczeniu, że nie mogę nosić srebra oraz kolczyków nie wiszących, bo zaraz mi się wszystko z tyłu zbiera mi się ropa oraz w środku. Teraz już 4 dzień bez kolczyków, na razie w środku mi się coś zebrało i nie mogę tego przebić, podejrzewam, że ropa, bo to twarda kula w dotyku, bardzo zbita.
[quote author=Być. link=topic=30353.msg1457363#msg1457363 date=1341954342] Mnie dopiero w tym roku namówiono do przebicia sobie uszu i uważam, że to był błąd, bo okazuje się w ostatecznym rozliczeniu, że nie mogę nosić srebra oraz kolczyków nie wiszących, bo zaraz mi się wszystko z tyłu zbiera mi się ropa oraz w środku. Teraz już 4 dzień bez kolczyków, na razie w środku mi się coś zebrało i nie mogę tego przebić, podejrzewam, że ropa, bo to twarda kula w dotyku, bardzo zbita. [/quote] Srebro i złoto uczula 😉 Jak masz tak wrażliwe uszka to tytanowe kolczyki zakładaj, aż Ci sie ładnie zagoją 🙂 Kulka to nie ropa ale chrząstka, wszystkim sie robi po przebiciu płatka ucha 😉 Zarosło Ci ucho po prostu
[quote author=Być. link=topic=30353.msg1457363#msg1457363 date=1341954342] Mnie dopiero w tym roku namówiono do przebicia sobie uszu i uważam, że to był błąd, bo okazuje się w ostatecznym rozliczeniu, że nie mogę nosić srebra oraz kolczyków nie wiszących, bo zaraz mi się wszystko z tyłu zbiera mi się ropa oraz w środku. Teraz już 4 dzień bez kolczyków, na razie w środku mi się coś zebrało i nie mogę tego przebić, podejrzewam, że ropa, bo to twarda kula w dotyku, bardzo zbita.
Srebro i złoto uczula 😉 Jak masz tak wrażliwe uszka to tytanowe kolczyki zakładaj, aż Ci sie ładnie zagoją 🙂 Kulka to nie ropa ale chrząstka, wszystkim sie robi po przebiciu płatka ucha 😉 Zarosło Ci ucho po prostu
[/quote] Nie mogło, to 4 dni od wyjęcia kolczyków, kiedy miałam z tyłu krwawą miazgę, poprzecinaną srebrem. 😉 Najprawdopodobniej dziura jest zapchana i muszę to przepchnąć, o czym zostałam już poinformowana. Bądź, przy przebijaniu ucha, kobieta przebiła mi je krzywo i przez to muszę teraz manewrować bolcem od kolczyka. Chirurgiczne nosiłam wedle zalecenia, następnie założyłam srebro i dopiero po około 2 tygodniach okazało się, że mam problem. Ropa z tyłu, dziury poprzecinanie, strupy, krew itd.
Zawsze może zarosnąć. Kup igłe 1,2 mm (zakładam że takich kolczyków używasz) w aptece i przepchaj/przebij i wsadź stal chirurgiczną/ PTFE/ bioplast/bioflex, używaj tylko kolczyków wykonanych z tych tworzyw jeżeli masz tendencje do reakcji alergicznych i podrażnień. Metale szlachetne wgl sie odradza :kwiatek:
Sisisa ano lacuna może i owszem 😁 Dla mnie super!Pierwszy raz założyłam bio flex na świeżo zrobionego indu i zagoiło się mega mimo to,że u mnie z tym średnio.od tej pory na każde świeże przekłucie i wszystko ładnie się goi a potem wkładam najczęściej kolce ze stali chirurgicznej.Fajne jet to,ze są to elastyczne kolce i dość grube więc dziurka ma szanse się zrosnąć tak żeby inne kolczyki też weszły później 😉 no i zakładam w razie co,jak muszę "ukryć" kolczyki coby się nie afiszować specjalnie,widoczne jest ale o wiele mniej wiec tak nie razi potencjalnych czepiaczy 😀
lacuna, może i ja spróbuję w takim razie 🙂. Ale na nowe przekucie póki co się nie zanosi, bo nie mam chętnego na popełnienie takiej zbrodni, a sama z moimi dwoma lewymi rękami wolę już nic nie majstrować :P.
ja tam się czaję na tatuaż, ale to po osiemnastce 😁
czekanie ze wzorem do 18stki, to co innego niż czekanie ze wzorem jak go możesz zrobić. zastanowiłabym się z 1500000000razy jeszcze i poczekała. w jakim miesiącu masz urodziny?
Być, nie martw się, ja mam dziurki w uszach od jakiś, hm, 10 lat? ale i tak mi ropieją. prawie się popłakałam jak musiałam ubrać kolczyki na wesele. i też miałam taką twardą kulkę z ropą w środku, zdrapałam trochę naskórka i wyszła, polecam częste smarowanie spirytusem. uh, jak ja nienawidzę problemów z dziurkami w uszach.
no i mam jedne, nie cierpię piercingu, Alabamka wie 😉
Nie martwcie się mi też się wszystko źle goi 😵 dziurki robione x lat temu u kosmetyczki zaczynają się babrać 👿 drugą dziurkę też robiłam u kosmetyczki i zarosła, więc trzecią zrobiłam sama i sie fajnie goi 🏇 teraz kupuje igły i robię dwa helixy z boku 😀
borkowa, sama sobie odpowiedziałaś- u kosmetyczki 😉
ja tam wszystkie, które mam/miałam robiłam sobie sama. No z wyjątkiem standardowego w płatku. Reszta robiona w warunkach różnych, o różnych godzinach, gdzie człowiek nie do końca widzi co robi 😁 i wszystko zagoiło się szybciej niż te w płatku, nawet chrząstka, pomijając też to, że tamte miałam robione jako dzieciak, ale pamiętam jak mi puchło. a tu-nic 😀
edit: Alabamka, teraz brakuje tylko starego podpisu pod avatarem 😉
Jako że wszystko wraca na swoje miejsce... ja wczoraj wsiadłam. Nic nie szło po mojej myśli, będąc w siodle nie czułam znów tego, ale chyba trzeba to przejeździć. Jako dowód wrzucam fotkę mojego bezmięśniowego konia z odwrotnie zawiniętymi 2/4 owijek (wybaczcie, nie miałam siły ich przewijać a zdjęcia we wszystkim nie wyszły):
Hihi ja już moje tatuaże mam od daaawna rozrysowane. Pozostaje czekać 🙂
Sisisa tych ciągle przybywa,już sie zaczynam obawiać a swoje zdrowie psychiczne 😁 ale to nie to samo jednak co tatuaż. niemiłek a dlaczego była przerwa?Być moze było o tym mówione ale nie bywałam za często w wątku :kwiatek:
niemiłek, fajnie, że różowy. Ogólnie to nie lubię cottonów, mega strata kasy... Pamiętam, że jak zaczynałam czytać RV to kosztowały w sklepie ok. 85 zł, a teraz ponad 100 ;O.