ChingisChan, jestem sisisa ;D. Pff. Jak płacicie, to przynajmniej salę moglibyście mieć porządną, teraz tak 'propagują' sport, a potem dziwią się, że dzieciaki grube są.
Sisisa, mamy miejski "stadion" pod szkołą, obok jest kilka hal i siłownie. ale to podlega pod miasto. Prezydent stwierdził, że nam "się nie należy", czyli zostaniemy z pełnowymiarowym boiskiem do nożnej, kosza, dwoma do tenisa, tartanem na około i trybunami...
edit: na całe miasteczko szkolne oczywiście, 1 podstawówka, 2 duże gimnazja, 5 liceów.
maiiaF, przecież to chore! Najlepiej, żeby taki stadion był (no bo jest się czym pochwalić), ale żeby go nikt nie używał, bo jeszcze coś się zniszczy/zużyje! Polska...
ChingisChan no tak, nordic walking to podstawa ;D.
Sisisa, on jest dostępny dla każdego kto sobie przyjdzie. Tylko napisalam "stadion", bo to ma kształt i formę stadionu, ale nawet nie jest kryte. Hali nie mamy, prezydent chce się rozmyślić, nasza szkoła to nie jest publiczna czy rejonowa placówka. Jest tylko MOSiR i te nasze hale miasteczkowe. ale na wszystko zgodę musi dać miasto, no i podobno mamy jej nie mieć od przyszłego roku 😂 a w szkole mamy maleńką salę, w której zajęcia ma czasem ok 10 osób, więcej się nie mieści 🤣
nopebow zobaczyłam Twój nick i od razu mi się przypomniało, miałam sen, że jechałam w zwalistym deszczu z koleżanką do mojego konia, i tak padało, że zatrzymałyśmy się u niej w domu, jej chłopak z mega owłosionymi nogami siedział z laptopem na kanapie i logował się na voltę jako nopebow właśnie i ja się zastanawiałam co on robi w kąciku i dlaczego ukradł Ci nick, potem pomyślałam, że jest pedofilem i wybiegłam w ten deszcz 😂
Oj, dziewczyny wiecie jak Wam zazdroszczę bycia dobrym z matmy? Ja kocham matmę, uwielbiam liczyć, praktycznie wszystko umiem, ale przychodzi sprawdzian i zgon. Zamiast plus piszę minus, albo odwrotnie i wychodzi potem 3... Wstyd mi przed samą sobą.
Facella No, dla mnie jesteś, bo ja raczej z matmy jestem kiepska. Tzn. wszystko rozumiem, ale zawsze walnę się w obliczeniach, albo pomylę się w tak bzdurnych rzeczach, że mi samej potem wstyd. 😡 rambuesa, Sisisa :emota200609316: Arroch Twój post mnie całkiem teraz powalił 😂 Absolutne mistrzostwo. Do tej pory nie mogę się pozbierać 😂
Fly, niestety nie 🙁 częściej bywałam w południowej części... Ale w ogóle to jestem zakochana w mniejszych miasteczkach holenderskich, w belgii też sporo mi się spodobało (poza Brukselą, ups 😁 ), ale w sumie Holandia i Skandynawia jeśli chodzi o małe miasteczka to aaah 😍
fly korzystaj ile możesz! Holandia jest przepiękna 😍
U mnie w domu 2 godziny temu było 32*, teraz zelżało do 30 😵 nie chce się żyć. A jutro ostatni sprawdzian, prezentacja, i mam WAKACJE! Świetny prezent 😎
nopebowrambuesaSisisa :emota200609316: nie jestem jedyna 😜 choć ostatnio udało się chyba cudem z kartkówek dostać 5- 💘 Jutro raczej do szkoły nie idę 😅 źle się czuje, rehabilitacja i wgl 🤔 mam już jej dość 😫
rambuesa, nie no ja mniej, nie dałabym rady 😂 zrobiłam dużą pętlę wokół osiedla 🤣 a mieliśmy dziś wf, kurcze, nigdy nikt z dziewczyn nie ćwiczy szczególnie a teraz tak zaczęłyśmy się angażować, że skwar taki o 13, ale nieeeee! My ćwiczymy! 🏇 chłopacy poszli na halę (póki jeszcze ją mamy, zimno w środku 🤣 ) a my na tym skwarze na dworze godzinę tak aktywnego palanta, że ledwo dotargałam się na niemiecki 😁
Kamita01 Jaka rehabilitacja, co się stało? 🙁 maiiaF Ja już jeżdżę długo i tak mi w nawyk weszło, codziennie robię tą samą trasę, po drodze zaliczając ze 3 sklepy z lodami 😁
rambuesa oj stara sprawa, z 5 lat temu skręciłam nogę i tak na prawdę nic z tym nie zrobiłam i tak przy większym wysiłku mi wracało i jakies 2 tyg temu jak w szkole biegałam odnowiło się i to poważnie. Poszłam do lekarza na USG i wgl i okazało się że mam naderwany i skręcony staw skokowy + jakiś wysięk w okolicy ścięgna 👍 no i od 2 tyg chodzę codziennie na rehabilitację a na konie może dopiero za tydzień 😉
mat , niem , ang, pol, hist, tech, plast, inf,wos,geo 5 edukacja do bezpieczeństwa , muz, art , wf, bio , rel 6 fiz, chem 4 nad czym ubolewam strasznie , bo lubię , ale mamy nauczycielkę która nie potrafi tłumaczyć , a jak się nie zrozumiem , to nie sama wkuje 🤔 średnia 5.3 Teraz tylko czekam na wyniki testu ,lipa będzie jak się nie dostane do wymarzonej szkoły , a będzie ciężko bo jest 86 osób chętnych na 32 miejsca ...
Kamita01 O kurcze.. Nieźle się załatwiłaś. Powinnaś od razu pójść do lekarza po skręceniu 🤬 Ja skręciłam kostkę jakieś dwa lata temu jeden dzień przed zawodami ( skacząc na trampolinie 🤔wirek: ) i poszłam od razu do lekarza, i po 2 tygodniach z usztywnieniem i maściami, już mogłam śmigać na koniuchach 😁
ale się laski rozpisałyście 🤣 U mnie nic nowego w sumie, szkołaszkołaszkoła. Matmę poprawiam, z polskiego odpowiadam. Z końmi nie wiem co na razie... Chyba w drugiej klasie przenoszę się do innej szkoły, będzie wyższy poziom, lepsze nauczanie. Zobaczymy jak mi się uda 😁 Trzymajcie kciuki żeby mnie przyjęli!
Ja mam wakacje już od piątku 💘 W sumie to miałam jeszcze dziś iść do szkoły, ale zaspałam na dodatkowy angielski i pewnie bym się sporo spóźniła na pierwszą lekcję, więc sobie odpuściłam. Oceny wszystkie już mam wystawione, rada ma być w piątek, a nieobecności z tego tygodnia się nie wliczają, dlatego kompletnie już nie czuję potrzeby chodzenia do szkoły. W dodatku nie mam się z czego uczyć, bo w zeszłym tygodniu sprzedałam książki w antykwariacie. 😉 Teraz tylko czekam na środowe stypendium i w sobotę jadę na zakupy. 😍 Do tego czasu będę męczyć przeczytane już kilkukrotnie książki i będę próbować opalić co nieco nogi, ponieważ są białe jak u noworodka 😂