Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

maiiaF Ja właśnie też mam takie i .. ich nie lubie .  😀  Uwielbiam za to jeździć do Poznania na zakupy ale oczywiście tata nigdy nie ma czasu jechać a samej mi nie chcą pozwolić jechać.... Co za ludzie.  🤣
Ps.Czekam aż wymiękniesz i polecisz do koni  😁
Bakalia, ja do Gdańska mam godzinę autobusem, więc jeżdżę sama najczęściej a tam już ze znajomymi. A jak mama nie pozwala to trudno, i tak jadę, max. 1,5 godziny wracam a równie dobrze tyle bym szła na piechotę od nas z "centrum handlowego", bo tramwaje nie jeżdżą 😁
nie polecę, chociażby dlatego, że teraz już będzie mi głupio przed właścicielem...
rany, jak ja ide do galerii, to min. 2 godz. ...
ale nie chodze czesto wiec jestem usprawiedliwiona  😁
maiiaF Ale masz fajnie z tymi zakupami .... zazdroszczę ! Szkoda z tą stajnią ale max za miesiąc będziesz pisać ,że znalazłaś mega super stajnie i  znowu będziesz pozytywnie podjarana .Przynajmniej ja Ci tego życzę .  🙂
o kurcze przynajmniej tyle dobrego, że mam może z 20min do jednej galerii, kawałek metrem do drugiej i tak dalej. Doceniam warszawkę  💘
Facella, jak jadę do 3miasta czy do wawy, to tak. a u nas nie ma tyle sklepów, żeby 2 godziny tam spędzić 😂

Bakalia, wiesz co... Z jednej strony bym chciała. Z drugiej nie jeździłam regularnie prawie rok, bo już nie miałam gdzie. potem tylko obóz i rajdy... Teraz 3 tygodnie jeżdżenia praktycznie 4 razy w tygodniu. Teraz kończyłby się czwarty tydzień... No niestety, taka już jestem, wiem, że raczej tam nie wrócę, przez sytuację z mamą. Z drugiej strony zawsze mnie ciągnęło do takich mega małych stajni bo wiedziałam, że nie będę trenować i startować nie wiadomo jakich klas. W okolicy jest kilka klubów, ale we wszystkich to są już zgrani ludzie, więc wiem jak to jest tak się wcinać 🙄 skupię się teraz na innych ważnych dla mnie rzeczach, i tyle...
ależ wczoraj był cudny dzień  😀
jedne z najlepszych urodzin  💃
a dzisiaj nauczyłam babcię używać komputera, ciężko było  😂
Dostałam dwie 5 z chemii !  💘 i 3 z niemca  😵 (ale bede jeszcze odpowiadać na 4)
U mnie w mieście niestety kiepska galeria 😉 niby jest Reserved, H&M, Orsay... ale brakuje jakoś tak innych sklepów, jednym słowem - nuda. Ale ja też za bardzo nie chodzę po centrach handlowych bo raczej nie kupuję markowych ciuchów - raz na x lat. Jak już jestem to zazwyczaj tylko oglądam i wzdycham  😁

Dzisiaj sprawdzian ostatniej szansy z matmy i poprawa chemii. Mam nadzieję, że mi się udało. Moja średnia z chemii = 2,8  🤔 Nigdy tak nisko nie upadłam.
Jutro zawozimy... Trzymajcie kciuki żeby konio wszedł do przyczepy. Z jednej strony po dzisiejszej kolejnej beznadziejnej jeździe, czuję jakąś taką ulgę... ale wiem, że jutro przy rozładunku się totalnie rozkleję... I w stajni zostanie pusty boks... na samą myśl łzy napływają mi do oczu... Wszystko mi będzie o nim przypominać - zdjęcia, sprzęt...
Aaaaaaa jaki miałam suuuper dzień 💘
Koleżanki mnie wyciągnęły na piwo i jak zwykle po wszystkim załapałam doła 🙄

A mój K. nadal ma w dupie moją płytę z testami i mój egzamin na prawko, od tygodnia się proszę i chyba się nie doproszę 🤔wirek:
Mam po egzaminie, nie ma co 😵
Wreszcie wsiadłam na konia. Fajnie było ;D.
Oj małolaty, kocham robić zamówienie "jest koniec roku to sobie poprawię humor". Nie wiem jak wy, ale ja już wszystkie oceny mam wpisane długopisem do dziennika i mam święty spokój 😜.

Ja też od poniedziałku ostro śmigam  🏇
Ja też się szykuję pomału do stajni. Jak się rozbujałam, to szkoda na tyłku siedzieć 😀
Ciekawe czy się czegoś nauczyłam 🙄
Arroch, Twój koń już całkiem działa?
Ja myślałam, że dzisiaj będzie tragedia, bo Hors cały miesiąc nie chodził, ale kondycyjnie jest dobrze, tylko galopować mu się nie chciało ;D.

Ja dopiero za jakiś tydzień  😕 i osstro się biore!
ja dopiero w czwartek. chyba, ze znowu się odwidzi ojcu...
męczące jest to, że właśni rodzice nie mają do mnie żadnego zaufania. w sumie to trochę przykre..
Mój Mikado... Sprzedany!!!  😕 🙁 👿 🤔 😫
Płaczę od kiedy się dowiedziałam... Nie wiem czy go kiedyś jeszcze zobaczę...

Edit: no niezła jestem. Mam też tu konto jako chyba mikusiowa, hasło to samo, wpisałam mikadowa zamiast mikusiowa i .... jestem tu. Nie wiedziałam! ; O Bądź co bądź, stare to konto.
Arroch, Twój koń już całkiem działa?
Ja myślałam, że dzisiaj będzie tragedia, bo Hors cały miesiąc nie chodził, ale kondycyjnie jest dobrze, tylko galopować mu się nie chciało ;D.

Działa aż za dobrze, muszę jechać z łydkami na kilometr odstawionymi, bo każde przyłożenie łydki powoduje radosny galop przed siebie...  🙄
Arroch, no to fajnie, że chce mu się chodzić. Hors przy próbach zagalopowania chciał mnie zrzucić xD. Jego sposób na zrzucenie człowieka - myśli, że bierze głowę w dół, a tak na prawdę to ma głowę przy klacie i tak sobie biegnie...  🤔wirek:. Za to lotne ładnie wyszły, reset się przydaje!
Testowałam ostatnio kobyłę, która miała taki sam "myk" ewentualnie próbowała mi nos złamać udając żyrafę... 4 letni koń, masakra...

Nie wiem czy to tak fajnie siedzieć na koniu, który zaraz "wybuchnie". Ale w lesie ma momenty kiedy całkiem odpuszcza i wracamy na luzie do domu 🙂
Arroch, takie rzucanie głową jest okropne... Też widziałam ostatnio konia, który ciągle tak robił. Ja bym chyba nie wytrzymała...
Sisisa Jak właściciel na nią wsiadł to całkiem ładnie chodziła, ale piłował ją ile wlezie, niestety... Ja nawet jakbym chciała jej tak zrobić to i tak nie miałabym siły, więc poszłam na kompromis i starałam się w miarę na luźnych wodzach jeździć, co spowodowało, no właśnie... albo mega schowanego konia, albo żyrafę...
Arroch, no wiesz, jak koń chodzi na pile cały czas to potem broni się jak może ;/.
Mimo, że śliczna i strasznie mi się podobała (ciemna, bez odmian  😜 )to sobie odpuściłam i dalej jestem w czarnej d*pie jeśli o 2 konia chodzi... ale trudno, przestanę szukać to coś się znajdzie... Na jej kopyta nawet nie chciało mi się patrzeć... cienka strzałka i koń macający strasznie 🙁 To już połamany B. lepiej chodzi...
Pff. Ja też szukam i szukam... Ale nic nie ma, no a kosmicznej kwoty za konisia niestety nie zapłacę...
Jak są fajne konie w fajnej cenie to zwykle jest coś nie tak, oglądałam jednego ostatnio po drodze do Wro, wszystko fajnie, wysoki, ładny, zadbany, 5latek, sztywny na prawy tył, jak na moje laickie oko staw skokowy... Nie było go sensu targać 350 km do Lublina, bo zapewne odpadł by na badaniach 🙁
Jedynym rozwiązaniem będzie dla mnie chyba zapakowanie się do auta, pojeżdżenie po stajniach i kupienie źrebola, ale to dopiero sierpień/wrzesień teraz mimo wakacji mam dużo na głowie :/
cześć dziewczyny 😀 jak tam mija dzionek? u mnie na luzie, obskoczyłam 2 sklepy jeździeckie i.. nic nie kupiłam  😵 miałam kupić nowe ogłowie, kantar, czaprak i kilka innych pierdółek. Tak wybierałam tak wybierałam i nic, a to skóra mi nie pasowała, a to nie ten kolor, a to to siamto.. wybredna jestem 😁 kantary też takie tylko o dupe rozbić.. i w dodatku same czerwone! Jedyne co udało mi się upolować to nowy napierśnik z wytokiem dla brata, którego wcale nie planowałam kupić  😁
opowiem wam historyjke. byla sobie dziewczyna i miala aparat. pojechala sobie na zawody skokowe robic zdjecia. znalazla sobie idealne miejsce, obejmujace wiekszosc przeszkod i to nawet nie od dupy strony. zdjec narobila od cholery. wrocila do domu, zgrala, zostawila sobie na weekend do obrobki. w weekend zlamala reke, zdjecia lezaly i czekaly. po niecalym miesiacu, w przyplywie nudy, zaczela ja obrabiac. i co sie okazalo? ze na wiekszosci zdjec z parkuru przez sam srodek biegnie cienka biala linia. dziewczyna nie zauwazyla, ze tam gdzie stoi, jest linka, ktora na zdjeciach okazala sie kupa martwych, przepalonych pikseli. i teraz idiotka siedzi i stempelkuje lewa reka  😵
Facella, o kurcze 😲 trzymaj się 😵 😁

leżę sobie u babci, od rana afera w domu, no ja nie wiem. Jutro trójmiasto, trudno, że mama się nie zgadza. chyba wydam całą swoją kasę i będę szczęśliwa. Mogłabym być. xbxhdhdbxndj 🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się