Sisisa, ja wczoraj nie byłam, bo lało, jak klasyfikacja jest 24 to będę dopiero w piątek, super :/ planowałam w czwartek, ale przecież będę siedzieć i się uczyć 👿 No niestety ja do lizidupców nie należę, więc obrywam w szkole 😉
Łaaa 😜 Ta zielona bestia będzie moooooja, tylko moooooja 😜 Wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać 😁 Podjarałam się 🏇 Jak mama wróci do domu to dzwonimy, proszę o kciuki ! :kwiatek:
maiiaF ćwiczenia z geografi, nienawidzę! 👿 Kiedyś spędziłam prawie cały dzień na ich rozwiązywaniu, okazało się że wystarczyło zrobić tylko poszczególne tematy, a nauczycielka nawet nie sprawdzała kto ma a kto nie. Co do geografii jutro wspaniały sprawdzian 💃 Mnie czekają ćwiczenia z chemii i biologii. 😵 bakalia07, może późno, ale trzymam kciuki!
bakalia, ja też! :kwiatek: A ja w czwartek jadę wsiąść na takiego jednego koniucha i jeśli przypadniemy sobie do gustu, a właścicielka zgodzi się na maltretowanie konia, to będzie on moim podopiecznym 😁 A raczej jednym z moich podopiecznych 😎 No banan mi z twarzy nie schodzi!
Mam 15 lat, i tego ukochanego konika, który niestety czeka na mnie , bo ja leżę drugi tydzień chora w domu 🙁 jak już ją odwiedzę , chciałam trochę popróbować naturala, podoba mi się też krok hiszpański 😀 Myślicie że da się tego nauczyć 14 letniego konia?
Finezyjna, jasne, że się da, ja jeszcze przed zeszłymi wakacjami zajmowałam się dwoma uparciuchami, 13 letnim, nic nie potrafiącym, szalejącym na widok ludzi wałachem i 19 letnią babcią, o wsiadaniu nie było mowy, więc po lekkim oswojeniu robiliśmy wszystko inne- krok hiszpański młody załapał bardzo szybko 😀 a jego rozumek działał na zasadzie- nie trzeba to nie robię 😁 spodobało mu się najwyraźniej 🤣
Tak się właśnie pytam,bo nie wiem czy ona się jeszcze będzie chciała uczyć 😀 Według mnie to koń profesor. Nauczyła mnie skakać, nie odmawia. W sumie to w kierunku sportowym idę , ale myślę że taka praca z koniem "z dołu" też jest ważna. Ogólnie lubię próbować nowych rzeczy ,niestety w mojej stajni są ludzie którzy właśnie tylko skaczą i zapewne będzie sporo gadania . Dzięki bogu przestałam się tym przejmować .Od dwóch lat próbuję zebrać mojego konia, i jak do tej pory może dwa razy mi się udało. Szukam wciąż wędzidła które ją zadowoli. maiia, musiałaś mieć dużo zabawy 😀
Mańka! Ty mi tu nie pisz, że znów sie źle czujesz i coś sie dzieje tylko do lekarza zasuwaj ! Obiecałaś, że jak po koncercie nadal będzie źle to pójdziesz 🤬
a ja znowu nie mam sił ani czasu ogarniać wątku, że nie wspomnę o zdjęciach z Jaro...
niespodziewanie byłam dzisiaj w stajni, o 13 się dowiedziałam, że jadę i o 15 już byłam w busie 😁 bardzo dobra decyzja, bo jak trener powiedział "to jest to, co Jaruś lubi", czyli porządnie pozbierałam Rodiego i to utrzymałam 💘 w ogóle wreszcie Wapińska ma ogar i zaczyna jeździć, nie wozić dupę. i jaram się okropnie 🏇
Facella można na dowód - już sprawdzałam 😁 Jedziemy w czerwcu, Ty będziesz mieć wakacje, ja będę już po kursie 😁 Dzięki :kwiatek: , ale mam pewne obawy, że nie podołam 😁
Facella, o wiedzę, że nie tylko ja muszę ogarnąć zdjęcia, ale czasu brak.. 😵 To super, że dobrze ci idzie w jeździectwie, ja czekam na ładną pogodę i do koni na rowerze. 😎
Mysza zazdroszczę auta! Będziesz teraz wymiatać na drogach. 😁 I wyjazdu też! Finezyjna witamy! 🙂 Facella gratuluję. Udany trening to jednak daje kopa do działania, co? dziękuję za kciuki za zdrowie końskiego chorowitka :kwiatek:
nopebow, bardzo. a miałam lekką spinkę dzisiaj, jak wsiadłam na konia to od razu wrzuciłam na luz i stwierdziłam, że potrafię zrobić wszystko, co mi każe trener i nawet czasami wychodziło :-D
Badziocha wkurza wędzidło, w sumie od bitego roku miał ogłowie zakładane sporadycznie co skończyło się tak, że na kantarku mam większą kontrolę niż na wędzidle, z tego wniosek, że w sprzęt do naturala trzeba zainwestować 😁 a tak serio to planuję zmienić wędzidło na gumę... a jak to nie pomoże to sama nie wiem co... 🙄
Model dzisiaj lepiej niż w sobotę 😜 najlepiej nam się pracuje w galopie 🤔wirek: 😁 natomiast troszke mnie przerażają te dojazdy a dokładnie dojscie ze stajni do przystanku bo zmokłam i przemarzłam dzisiaj totalnie :/
klmvnjrnkgv kpdwm ! 👿 Jak ja nie cierpię ludzi, do których się dzwoni, mówi, że auto bierze się na bank, a później dzwoni się na drugi dzień ugadać termin i zostaje się powiadomionym, że dzisiaj ktoś przyjeżdża auto obejrzeć i wpłacił zaliczkę, ale mam zadzwonić po 16-stej bo może jednak się nie sprzeda 👿 Nosz k*rwa mać !!! 🤔wirek: Jak trzeba mieć nasran* we łbie, żeby zgadzać się na takie warunki, a później ni z tego ni z owego nawet nie raczyć poinformować chociażby sms'em, że auto prawie sprzedane 😵 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że mama wzięła specjalnie mniejszy kredyt bo mieliśmy kupić nissana. Teraz zostałam z garstką pieniędzy i bez auta 😵