Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

maiiaF obstawiam Mariannę  😀
Facella 8 to nie ma co zalowac 😉

mils tylko ze to bylo te 16 lat temu kiedy imie bylo niepopularne + wiejska parafia...

maiiaF a sooorry, myslalam ze to co masz to jest to imie 😁
eeetam 😵 liczyłam, że pozostanie to tajemnicą chociaż trochę 😁
ale mnóstwo moich znajomych na serio nie wie jak mam na imię, zawsze Maia albo Mania, tak się przyjmuje 🤣
niemiłek ech, wredny ksiądz. 😁
maiiaF ida zgadła? 😀 Się nie dziw, że Maję obstawiają skoro taki nick masz. 😀
Rety, jestem poirytowana zachowaniem pewnej osoby. 🤔 Oj, strasznie...
zgadła 😁 w sumie od tego się zaczęło, byłam Mania co kilka razy przez szybkie pisanie znajomych zrobiło ze mnie Maie i stąd nick chyba 😁
Arroch, biedna derka, a była taka... łososiowa 🤣

maiiaF zdrobnienie Mania bardzo mi się podoba 😀

Nowy kot jest świetny! Przemiły, przychodzi się przytulać, wczoraj chodził za mną cały wieczór po domu, teraz leży na dywanie obok. Jest bardzo grzeczny, nic nie psuje, nie brudzi 🙂 Ale niestety prędzej zaprzyjaźni się z moimi psami, niż z kocicą, która na niego syczy, prycha i "warczy".

Przed chwilą wróciłam z jazdy w stajni, w której stoi Sisisa i już czuję bolące nogi. Niby tylko 6 tygodni przerwy, ale jednak mięśnie się odzwyczaiły. Poza tym bardzo zmarzłam, mimo termobutów, polara, kurtki i zimowych rękawiczek. Niestety coś czuję, że wypalił się we mnie ten "power" do jeździectwa odkąd nie trenuję na Siwym i jakoś tak nie włączyło się to we mnie dzisiaj na nowo. Poczekam do wakacji, może na spokojnie do tego wrócę na jakimś prywatnym koniu i w mojej ulubionej stajni, bo dzisiaj było mi tak obco, że nie mogłam się odnaleźć, mimo że i koń, i instruktorka byli bardzo przyjaźni.
Ja nie reaguję, jak nauczyciel powie do mnie Joanna xD. Ale jeszcze gorsza jest... Joasia. Fuu. Właściwie to ja nie utożsamiam się z Joanną. Nie dociera do mnie to, że tak się nazywam. Jak ktoś tak się do mnie zwróci to nawet pobić potrafię ;P. Asia, Aśka jestem, na to reaguję.

Arroch, ale chamski Badzio 🙁.

Ooo, Finku! Co, jak, gdzie! Z kim jeździłaś!?
Arroch, biedna derka, a była taka... łososiowa 🤣

No Aga była zawiedziona, że Badzio goły stoi  😁 Dowiedziałam się co słychac u Twojej ex Iskry, bo u nas w stajni Beata robi niektóre konie 😉
Na kim śmigałaś w Wiezy? 😉
Sisisa, właściwie to byłam tylko tak gościnnie, jednorazowo. Jeździłam na takiej kasztance, przepięknie malowanej, Jugli? Bardzo przyjazna, na szczęście do przodu, a nie do pchania. Z kim to dobre pytanie, instruktorka ma chyba Magda na imię.

Arroch, co u Iskry? Jej, tęsknię za nią... 🙄 Czasami sobie myślę co by było, jakbym dalej na niej jeździła, a wszystkie konie, które były "po niej", zawsze do niej porównuję. "Ten jest taki, a Iskra to była taka/zrobiłaby tak/zareagowałaby tak..." 🙄
fin, no tak, Jugla, Jugla 🙂. Jak Ci się podobało? Mamy 3 instruktorki ;P. Zapoznałaś mojego Horsa?

Nie szukasz kucysia do dzierżawy ;P?
Mój nowy Szary (na razie nie ma imienia, może jakieś propozycje?):

Sisisa, podobało mi się. Byłam trochę spięta ze względu na długą przerwę, ale już pod koniec było w porządku. Mimo to, chcę po maturze wrócić do swojej stajni, na "stare śmieci", bo do tamtego miejsca, ludzi i koni jestem przyzwyczajona, a tu wszystko było mi całkowicie obce.
fin, ale ma fajne oczy!

No wiadomo, człowiek do stajni się przyzwyczaja. Ja wiem wszystko co gdzie i jak u nas. 😉.
Arroch, co u Iskry? Jej, tęsknię za nią... 🙄 Czasami sobie myślę co by było, jakbym dalej na niej jeździła, a wszystkie konie, które były "po niej", zawsze do niej porównuję. "Ten jest taki, a Iskra to była taka/zrobiłaby tak/zareagowałaby tak..." 🙄

Beata mówiła, że ma się bardzo dobrze, że już fajne kopytka się zrobiły, mówiła, że miała jakieś tam kłopoty z kręgosłupem przez te kopyta, ale teraz już jest wszystko ok 😉

Kotka nazwij Bazyl :P
Fin, właśnie Mania to jest najlepsza opcja, większość tak do mnie mówi, ale Marianki znieść nie potrafię 😵

mam taki sam dywan 💃 tylko przez mojego pieska zrobił się brunatno-szaro-czarny 🤣

ja, po ostatnich zwrotach akcji i po tym jak wszystko się toczy, nie tęsknię chyba za jazdą... Może tęsknię za końmi, trzema konkretnymi, ale dwóch z nich nie mam szansy już nigdy zobaczyć, trzeci-nie wiem. Nie rozpamiętuję i tak chyba jest lepiej...
maiiaF a mnie się podoba 😀
fin cudowny ten kotek !!  💘
Na razie padła propozycja Barney, tak jak bohater serialu How I Met Your Mother, jako że kot jest awesome (kto oglądał serial, to zrozumie). Dopiszę Bazyla do listy 😉

idaczerwcowa, dziękuję 😀
fin śliczny jest! 💘
fin Barney trudne do wymówienia :p ale na zdjęciu wygląda trochę jak Marlon Brando :P
fin, Barney - jak ten z Flinstonów!  💃
Widziałaś moje zwierzę? Żyje tam jeszcze? Wyrodna pani go porzuciła!
Aśka jak możesz? Ja dostaję kociokwiku jak Badzia jeden dzień nie widzę, ale prawie cały miesiąc bez weta wytrzymałam  😁
ostatni dzień, ostatni dzień... dziś ostatni dzień. Tylko że wracam ze szkoły o 20, ale to nic!
I ferie  😅 😅
nopebow, a u mnie dwa ostatnie dni i szkoła! 🙁.
nopebow, a piątek?  😲

fin, jakież cudo!

niemiłek, mimo że 8, to i tak żałuję bardzo... zakorzeniła się we mnie obawa, że nigdy mi się nie uda na jakikolwiek koncert pojechać x-;
zabiłabym jakby na najbliższej trasie pominęli ukochaną Polandię...
Facella o 8 strzelilam niepochlebna opinie do radia 😁 a ja wrecz przeciwnie, nie mialabym nic przeciwko. no dobra, jeden, ale nie cztery. same z tym problemy
Jutro egzamin na srebro.  😲 Właśnie do mnie dotarło... Czeba popaczeć jeszcze raz na pytania... Czymajcie kciuki jutro!
alexz bedziemy trzymać  :kwiatek:
jutro piątek !!!!  😅 😍 💘 🏇
alexz, z voltowymi kciukami nie masz prawa nie zdać 😁
niemiłek pisząc "pominą Polandię" miałam na myśli zero. to by było przykre.
dostałam dzisiaj S/T, wreszcie. prezent gwiazdkowy  😁

informuję wszystkich zainteresowanych (i tych nie też), że najwyraźniej wszystko wyszło na prostą, odbyłam bardzo trudne rozmowy okupione masę nerwów i łez, ale sytuacja jest jasna i jest fajnie.
😅

edit:
alexz, ja trzymam mocno mocno!
Facella no i pięknie, że wyszłas na prostą  😀
a ja właśnie zauważyłam, że zostałam olana totalnie nawet przez osoby, które wydawały mi się być w podobnej sytuacji, no i myślałam, że wreszcie na kimś mogę tak serio bardzo polegać. a tu lipa.

Facella, to świetnie 😀 najważniejsze to znać sprawę przejrzyście i dokładnie. nawet, jeśli prawda nie jest taka, jaka byśmy chcieli, żeby była... 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się