Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

A teraz uwaga, mam dylemat.
Mam do wyboru dwa konie do jazdy:

niespełna 5-letni folblut umiejący tylko poruszać się w trzech chodach, ale za to mega spokojny i przylepa, fajny charakterem, wzrostem dla mnie akurat, lubię go
czy 7 latek umiejący już trochę więcej, tylko taka umysłowa wiercipięta, z własnymi pomysłami na świat i za duży dla mnie?

Wiem, że z moim poziomem powinnam znaleźć konia profesora a nie młodziaka z którym trzeba pracować praktycznie od zera, ale charakter konia przecież też jest ważny jak nie najważniejszy... No i wzrost. Na koniach, na których nogi sięgają mi do połowy ich brzucha nie jeździ mi się za dobrze. Mamy pomoc z ziemii więc i tak nie byłabym pozostawiona sama sobie.

Mam mętlik w głowie.
Anderia
ja bym brała młodszego  😉
Anderia - to też chyba zależy od tego ile Ty umiesz, ja bym chyba wzięła tego bardziej doświadczonego, a co do wzrostu to pewnie jeszcze urośniesz 😉
alexz jeżdżę jak dupa, ale ten 7 latek mimo że umie więcej to wcale nie jest łatwiejszym koniem od tego młodszego. Więc bardziej skłaniam się ku temu drugiemu, po prostu lubię takie ciapki  🙂
Ja bym się poradziła trenera czy kogoś bardziej obytego 😉
Ja bym się poradziła trenera czy kogoś bardziej obytego 😉

le to.
a ja bym brała młodszego.
czemu pieniadze nie spadaja z nieba 😕 line-up Download Festival mnie zniszczyl 😕 i monsz w Austrii a ja nie mam kasy 😕
niemiłek ja też bym chciała taki deszcz pieniędzy.. 😵
Anderia Ja bym chyba wolała młodego pod warunkiem ,że będziesz z osobą doświadczoną .Bo konia bardzo łatwo jest zepsuć . Jeszcze jak jest młody to ważne ,zeby miał osobę doświadczoną ,która mu pomoże (Tia ... odezwała się ta co wielce była doświadczona jak brała młodego konia  😀) 
Z twojego postu jasno wynika ,że wolisz młodego ;D Więc... co Ci szkodzi spróbować ? ;D
Dzięki dziewczyny, więc spróbuję z młodym. I tak się do tego skłaniałam, ale chciałam jeszcze poznać Wasze opinie  :kwiatek:

bakalia mielibyśmy jazdy z doświadzoną osobą raz w tygodniu. Rzadko bo rzadko, ale tylko na tyle mnie stać, a dobre i to  🙂
Facella mail napisany i wysłany, więc w sumie teraz to najważniejsze. W duchu wystarczy chyba... 😉 Dziękuję wam wszystkim, bardzo. :kwiatek:
AnderiaTo w takim razie życzę Ci  miłej współpracy z koniem  😉 I koniecznie dawaj fotki ze swojej współpracy  :kwiatek:
Czy jest tu rumka? ;D.
Mamy w Lipsku jakiegoś szewca?

Pf. Nie ma śniegu, nie ma śniegu. Żal.
Sisisa ja to bym chciała, żeby nie było śniegu i mrozu też. :/
Anderia nawet raz w tygodniu może bardzo dużo dać, jeśli tylko ty będziesz pracowała i szła naprzód. :kwiatek:
Sisisa mamy, koło ZSP im Jana Pawła II a wybierasz się może do Lipska ?
sisisa, już nie jest sine, lekko ropieje, kolczyk bez problemu kręci sie we wszystkie strony, jak wyjmuje to bez problemu wkłada. Goi sie ładnie  🙂
Alabamka, ojć. Ropieje? To niefajnie, niefajnie.
Zimno jak ..... nie powiem gdzie,a tu trzeba się zebrac w sobie i pojechać do konia.... na pewno jak przyjadę bedzie na wybiegu, a ja nie mogę patrzeć jak on chodzi  😕
Arroch, tyle walczyłaś, nie możesz się poddać, bądź twarda! :kwiatek:

-15* tylko, ciepło dziś.

niech mnie ktoś PORZĄDNIE strzeli w łeb 😵 🙄
No wiem, wiem, wszyscy mi to mowią, ale przez 10 miesięcy trzymałam się twardo ziemi, mam prowo do chwilowego załamania, nie?  😉
Arroch, ależ oczywiście! gorzej tylko, jeśli chwilowe załamania zmieniają się w długotrwałe załamania i chwilowe bycie twardym 🙄
Nie, mam nadzieję, że nie 😉 Mamy fajną wetkę, super stajnie, fantastycznych właścicieli, damy sobie jakoś radę, a ja się z czasem ogarnę 🙂
Rozkmina roku... :c
Metallica czy Torwar?
sisisa, Tak ale to tylko troche, dziś już jest pięknie  😀
Alabamka torwar !!!  😅
Alabamka Torwar! A właśnie, kiedy jest? 😡
jakos w marcu  🙄
23-26 marca
No ale.. właśnie Torwar to Torwar, Metallica to Metallica... niby nie jeżdżę od ponad roku już, rodzice stawiają na metallice, nie wiem  🙁
edit:
no i na torwarze 2 razy byłam, w zeszłym roku 3 dni a metallicy live nie widziałam
Izu, Metallica 😎
Alabamka, Metallica.

patrzcie jaki będę mieć weekend:
jeżeli Mw=0 => ΔL/Δt=0 => ΔL=0 => L=const. i Iω=const. => L1=L2 i I1ω1=I2ω2
)-:
Facella rozkosznie  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się