ms_konik, kupowałam je kawałek czasu temu. Teraz zorientowałam się, że "przestało" leżeć. Kupiłam podkładkę pod tylny łęk - taką paletkę - ale niestety jest mu z nią za ciasno z przodu, rozbudował się chłopak. Boję się kombinować z rozstawem i dopychaniem paneli, bo obejrzałyśmy z trenerką dokładnie to siodło na nim i w sumie nie wiadomo czy to coś da, a jak tak "porozpycham" pod niego i nie będzie ok, to co ja z nim zrobię? Hamlet to koń z grzbietem specjalnej troski, szukam czegoś co będzie pasować a coś musi - skokówkę znalazłam więc i to się da. Poza tym, że siodło nie pasuje na niego - ma dla mnie zbyt długie tybinki 🙁 Ale i tak ciężko mi się z nim rozstać, bo bardzo wygodnie mi się w nim jeździło. Zdaję też sobie sprawę, że tak na prawdę wypadałoby zrobić siodło na wymiar, ale niestety moje finanse tego nie przełkną 🙁
edit: Piszę jak połamana dziś 😡 Po prostu nie to siodła na tego konia - niezależnie od rozstawów i rozmiarów.
Zdecydowanie da sie wysiedziec w cobrze mojego siwego, wiec wzielam ja, niby nalesnik ale tylek sie trzyma jak na klej. Swietnie.
teraz pytanie gamonia: Gdzie dostane pokrowiec oryginalny do siodla cobra? Na ebay de i ang nie ma nic... oni maja jeszcze przedstawicieli? Czy szukac amerigo?
Jak sprzedawalam swojego Sommera miła Pani z Equimagu chciala mi pomoc i pewnie bym jej oddala siodlo w komis gdyby ktos go wczesniej nie kupil 😉 Nawet przeslala mi umowe komisowa (wszystko na bardzo jasnych, prostych i korzystnych dla 2 stron zasadach) Znajoma kupila przez equimag siodlo i tez wszystko bylo ok. Pani pomaga sprzedac twoje, albo dopasowac i znalezc siodlo jakie Cie interesuje. Z tego co czytalam na stronie equimagu maja tez kamere termowizyjna 😀
Ja polecam bardzo Equimag, znam od lat (dobrze ponad 5 lat), 2, albo 3 siodła kupiłam, coś wymieniłam i sprzedałam jedno poprzez komis. Wszystkie transakcje bardzo pozytywne, a sama właścicielka zawsze w razie co doradziła mi itd.
Ja equimag również polecam- korzystałam z ich usług przy zakupie dwóch ujeżdżeniówek, również serwisowałam za ich pośrednictwem. Wszystko było na tip-top.
crazy, kochaj ją bardzo - miałam ją na przymiarce, jeździło mi się fenomenalnie 💘 tylko nie do końca leżała mi na koniu - tył mu troszkę nie pasował, myślałam o przerabianiu, ale w końcu się nie zdecydowałam.
crazy,panijantarowa, pani z equmagu do mnie oddzwoniła! 😅 Nareszcie 😉
Ja chyba uderzę do pleszewa - czy ( i za ILE 👀 ) robią siodło na wymiar. Bo nie mam już pomysłu... Daw Maga przymierzałam - za Waszą poradą - ale niestety bagno 🙁