Niestety, fundusze nie pozwalają mi zakup nowego siodła 🙁 Myślę, że to co mogę dać to max 3,5 tys.
Nie planowałam zakupu siodła tak szybko i myślałam, że uda mi się dozbierać trochę kasy i potestować też trochę siodeł. Ale że stało się jak się stało to teraz mam ciśnienie. Mam schizy i uraz psychiczny (zwyczajnie się boję) więc potrzebuję siodła, które mi choć trochę pomoże. W bezterlicówce na Ducha nie wsiadam 🙁
W Lusitano tybinka długa bardzo, to fakt, ale że twardy? Tego bym nie powiedziała, przynajmniej mój jest miękki i wygodny bardzo i osoby, które w nim siedziały mówiły podobnie.
Jeździłam w Lusitano przez jakis czas i dla mnie jest to siodło bardzo miękkie, w miarę trzymające. Co do tybinki to zależy ile masz wzrostu, dla mnie była okej 🙂.
Lusitano jest, wg mnie, bardzo głębokie, mnie nie było w nim twardo, trzymało, ale nie zakleszczało. Tylko właśnie ta tybinka - mnie wystaje zza niej kostka i stopa - no, ale ja jestem krasnal 🙂
K.L. w takim razie odpada. Mam 170 cm co prawda, ale nogi krótkie 😉 Kość udowa dość długa, ale w dalszym ciągu trzeba odnieść ją do całości. No więc jak piszecie, że tybinka długachna to nawet nie będę testować 😉
Podoba mi się (wizualnie) ten Euroriding Luxor, ale z przesyłką z Niemiec to przekroczy mój budżet. Chyba, że coś upoluję. Ale faith, dzięki za cynk :kwiatek:
nie ma sprawy🙂 probuj, bo wysylka z niemiec to kozt 25-32 euro, a mozna kolo 3tys juz go upolowac, nawet ja swojego w Polsce sprzedalam pare miesiecy temu za 3,5 tys🙂 A moze kentaur jakis? one sa serio bardzo przyzwoicie wykonane, porzadna skora, a cena tez zachecajaca🙂
amnestria poproś sprzedawcę o wymierzenie tybinki, bo może się okazać wporządku, w Lusitano jeździła też moja trenerka, która ma ok 167-8 i było dobrze, więc sprawdź sobie dokładnie 🙂
A passier grand gillbert to też słabo trzymająca deska dla długonogich?
Amnestria, łączę się w bólu, też szukam dla siebie w tej chwili ujeżdżeniówki i wszystkow wydaje mi się za długie (a też krasnalem nie jestem, 168 cm).
Poluje na rynku wtórnym na coś fajnego i szerokiego, wynalazłam prestige top dressage - jakie macie opinie ? Nieco duże ma poduchy, nie trzyma przypadkiem ortopedycznie ? Szukam właśnie albiona/prestige, ale niestety potrzebuje 34/35 w rozstawie (licząc prestigowo), co do dostania na rynku wtórnym jest cudem, a na nówke mnie nie stać.
Anaa, siodło cód miód i orzeszki. Profesjonalizm Bogdana przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Jest fachowcem, który zna się na rzeczy. Skóra pod względem jakości jest z najwyższej półki, ta cielęca-antypoślizgowa, wołowa z której wykonał dół tybinki i lakierowana. Szycia idealne, równiutkie, wszystko wykończone z precyzją. Siodło będzie wymagało najprawdopodobniej jeszcze niewielkiej korekty, ale myślę, że z tym akurat nie będzie problemu, bo tak jak wpominalam profesjonalizm Bogadana pod względem wykonanaia usługi jak i Honoraty w podejściu do klienta to rzecz która bardzo mi zaimponowała. Co do samego siodła i moich oczekiwań, to siedzisko jest świetnie spasowane, głębokie, czyli tak jak lubię, i meeega mięciutkie :-) Zdjęcia pojawią się niebawem.
Wendetta a juniorskie cos? ja siadlam teraz w Kentaura YD i bardzo dobrze mi sie jezdzi, tylek miesci sie jak ulal a lydka w koncu przy koniu cala🙂
jak dojdę do tych założonych 56 kg to może 😉 niestety potrzebuję siodła z krótszą i bardziej wysuniętą do przodu tybinką- mój koń jest wysoki i bardzo wąski w klatce, więc na bardzo długich strzemionach nie mam gdzie praktycznie zadziałać łydką. najlepiej pod tym względem wypadają siodła wszechstronne, ale no, nie chcę 😉
kasiakliczkowska, a sprawdź czy kółka do napierśnika nie są śrubkami, bo np w moim siodle tak jest. Na początek odkręca się właśnie te kółka po prostu kręcąc nimi.
Dzwoniłam dziś pod numer z ogłoszenia, odebrała bardzo sympatyczna dziewczyna. Sprowadza siodła na zamówienie marek rzadko dostępnych w Polsce. Tylko trzeba podać dokładnie jakie się chce siodło: model, rozmiar łęku, siedziska, kolor etc Czas oczekiwania około 2 tyg. Ogłoszenie dla osób zdecydowanych na kupno, ponieważ nie ma siodeł do testowania.
Koniczka siodło jest z naszych ogłoszeń i włascicielka nie wiedziała, czy ma wymienne łęki. Natomiast już wiadomo, że są i siodło jedzie dziś lub w poniedziałek do mnie 🙂 Ten Bates jest chyba starszy więc pewnie ma zwykłe śrubki jeszcze.
Dla ciekawych, Kentaur Young Dressage: niestety mam tylko takie dosc niefortunne ujecie, no ale widac ze tybinka fajna krotka, jak siade normalnie blizej leku, to tylek sie miesci😉
a gdzie mialby blokowac?🙂 trzyma noge, takie jest jego zadanie, ale koniec klocka wypada mi akurat na kolanie, tybinka ma 38cm, krocej to juz sie nie da, a na miare to na bank nie bede szyla siodla na moje przeambitne jezdziectwo😉
A ja dzis odebralam batesa 🙂 Mile zaskoczenie, z pokrowcem, siodlo z metkami i jeszcze w srodku 4 albo 5 zestawow lekow.. za super cene! Wsiadlam tylko na stepa na 3 minuty doslownie, bo kon juz po jezdzie byl i calkiem miekkie i wygodne, zobaczymy jak sie bedzie jezdzilo.
faith wydawało mi się, że bardzo pionuje Ci udo. Ale teraz powiększyłam i dopiero widzę, że klocek jest chyba na rzep i sporo wyżej 🙂 crazy ja też kupiłam Batesa izabelkę, co prawda widać, że używany, ale bardzo tanio. Ze względu na rosnącego konia głównie. Ty może to brązowe z naszych ogłoszeń?