Forum konie »

Ochraniacze

Nortony wypadają jak M veredus pro light lub L olimpic.
a rozumiem że carbon gel mają te same wymiary co olimpic?
Magdzior
To ja już nic nie rozumiem  😵
Ja mam dla swojego Hampy pro fulle i są ledwo na styk. Fakt, że mają bardzo mocną gumę, ale rzep ledwo łapie za końcówkę. Nie mierzyłam jeszcze na mojego innych ochraniaczy pro, ale byłam pewna, że te Hampy jakieś takie bardzo małe  🤔 Bo np. mam ochraniacze horze te za 30 zł za parę i na przód M są ok a na tył M jest na styk , ale pasują. Czyli mój koń nie ma jakichś wielkich nóg.  Z kolei kupiłam Villa Horse Memory Form full i wydają mi się dużo większe niż ta Hampa. Aż dzisiaj sprawdzę jak te Villa leżą. Bardzo dziwne. Nawet zaczynam się zastanawiać czy mi tej Hampy w rozmiarze cob nie przysłali chociaż na opakowaniu był rozmiar full.  🤔wirek:
Czar prysł  😵

Gumy w villa sie powyciągały i dzisiaj spadł mi ochraniacz z zadu  🤔

A myślałam w trakcie skoków że coś nie tak z koniem  🤔wirek:
ja jestem świeżak jeśli chodzi o owijki, dlatego mam do was pytanie, jak je wiązać?! jedna z koleżanek pokazywała mi że jakoś na kłosa, ale zajmuje się konikiem polskim a owijek nie chce obcinać (3m) a grubo wychodziło. Znacie jakieś dobre sposoby? wytłumaczcie mi to jak osłowi bo na prawde już nie moge  🤔wirek:
Jaki rozmiar ochraniaczy dla kuca 105 cm w sęsie wiem ze shetti ale L M S?
może być ciężko, ja dla konia 160 cm mam przody S tyły M.
ja jestem świeżak jeśli chodzi o owijki, dlatego mam do was pytanie, jak je wiązać?! jedna z koleżanek pokazywała mi że jakoś na kłosa, ale zajmuje się konikiem polskim a owijek nie chce obcinać (3m) a grubo wychodziło. Znacie jakieś dobre sposoby? wytłumaczcie mi to jak osłowi bo na prawde już nie moge  🤔wirek:

nie ten wątek
[quote author=olenka19951 link=topic=30.msg1019778#msg1019778 date=1306244315]

nie ten wątek
[/quote]

Zielona33 a mogłabyś mi pokazać który?  :kwiatek: ;> bo szukałam przez wyszukiwarkę re-volty i przez wujka google i nic nie moge znaleźć, tylko tutaj trafiłam 🙂
Chcę kupić porządniejsze ochraniacze-mam zwykłe Yorki w tej chwili rozmiar M.
Czy rozmiar M Veredusów będzie odpowiadał M Yorka?
Klacz delikatnej budowy, noga na oko góra 21cm
miał ktoś może białe kaloszki z futerkiem mustanga?
ja mam białe bez futerka, a brązowe z futrem- może jakoś pomogę?
Może mi ktoś pomóc z tymi rozmiarami?  👀 Verdus M będzie pasował jeśli York M pasuje?
Forta - jak te białe Ci się sprawują? wytrzymałe a przy okazji nie ma zbytniego problemu z dopieralnością?

oraz czy ma ktoś ochraniacze Event Teddy podszyte futerkiem białe Hansbo chodzi mi głównie na rozmiarówkę potrzebuje takich na konia w typie pogrubionym i nie wiem czy brać L i XL czy oba XL
Ktoś ma/miał te: http://www.okser.pl/hkm-ochraniacze-comfort-p-5858.html ochraniacze? Jak z jakością?
Kastorkowa
Przecież jest w opisie, że to ochraniacze na piętki.
Chodzi o to samo co np. tu: http://www.okser.pl/veredus-piaffe-shield-ochraniacz-pietki-kopytowej-p-2754.html
no tak ale czemu dlakoni islandzkich? i ich wygląd trochę zadziwia
Jak ktoś się nie załapał na zamówienie Premier Equine z Anglii, mamy w Polsce przedstawiciela 🙂
http://www.equestrian-equipment.pl/category/pl/kon-ochraniacze-wkkw
croopie , tylko cena znacznie, znacznie większa!  😁
Medziiik ja mam białe kaloszki z futerkiem Mustanga. Jestem w nich zakochana. Zakładam je w sumie tylko na zawody lub zdjęcia, ale są to jedne z moich ulubionych. Bardzo polecam. Wytrzymałe bardzo, a piasek usuwa się bez zarzutu. Nie wiem jak z innym brudem, ale podejrzewam, że gąbka z wodą załatwi sprawę.  😉
Czy ktoś używał ochraniaczy treningowych Mark Todd

lub Ballistic ?

Jak się sprawują i jak wypada rozmiarówka L-XL - niestety potrzebuje ochraniaczy na bardzo grubą pęcinę (koń prawie zimnokrwisty  😉 )
Słuchajcie. Co możecie polecić na ochraniacze padokowe, ale
a) pancerne
b) duże (Veredus L zapinają się bardzo na styk).

Baaaaardzo potrzebuję czegoś porządnego, bo obecne Horze nie daja rady niestety. Po raz kolejny koń rozwalił zarówno ochraniacz jak i swoją nogę.
Są takie super neopreny Kieffera, ostatnio wyrzuciłyśmy je po kilku latach codziennego używania tylko dlatego, że już nie wyglądały ładnie, a nie chciały się zniszczyć !! 🙂 Zapytaj w koniku.
ogloszenie
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogloszenie w niewlasciwym miejscu
MA ktoś Eskadrony cross country ? Jakie one są rozmiarowo ? Dałyby radę na sporej nodze??
Wrr... że tez taki niski koń ma łepę jak jakieś niewiadomoco !!!

croopie, dzięki. Poszukam.

Klami, a neopreny? Cała noga zabudowana, mocne rzepy. Myślę, że zdałoby egzamin.
Klami znajoma ma konia olbrzyma i te ochraniacze: http://www.equiversum.pl/canter-club-canter-club-ochraniacze-kontaktowe-p-1580.html Bardzo sobie chwali, są wytrzymałe i dobrze się układają do nogi.
Klami znajomy ma cross country dla konia z dość drobnymi nóżkami i są akuratne. Dla konia z dużymi/masywnymi nogami raczej nie będą ok 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się