Forum konie »

Ochraniacze

Magdzior, Lki są bardzo duże. Ktoś mówił tutaj nawet, że na pogrubianego konia ma Lki (chyba asds). Ja mam dosyć dużego konia (168 w kłębie) i na przody wzięłam Mki. Co do użytkowania to ja musiałam zmienić paski. Na ujeżdżalni było ok ale w terenie lekko odchodziły na końcach, są dosyć cienkie ...
Ja bede miec bialutkie HORZE na hale  💃
Magdzior, Lki są bardzo duże. Ktoś mówił tutaj nawet, że na pogrubianego konia ma Lki (chyba asds). Ja mam dosyć dużego konia (168 w kłębie) i na przody wzięłam Mki. Co do użytkowania to ja musiałam zmienić paski. Na ujeżdżalni było ok ale w terenie lekko odchodziły na końcach, są dosyć cienkie ...

Dzięki, no wlasnie ja tez na pogrubianego ale niskiego (153), a nie wiesz jak w porownaniu z veredusami pro ligth wypadja? bo veredysy M sa dobre, zas tyły ma dość masywne to pewnie L bym potrzebowała, a masz może zdjęcie ich na koniu? bo zastanawiam się czy za tą cenę są w ogole warte zachodu...
Ja nie moge uwierzyć że kupiłam komplet na 4 nogi za 60zł  😁
hm ... nie wiem co z tym rozmiarem bo to zależy jeszcze jak szeroką ma pęcinę
co do zdjęć to takie poucinałam (z wymienionymi paskami):

wyglądają całkiem fajnie, na początku myślałam nawet, że to veredusy🙂

Dramka to koniecznie pochwal sie tymi Horze jak juz je bedziesz miala u siebie🙂
Magdzior, ja mam na tyły normalne veredusy i różnice trochę widać: skorupka nie jest tak elastyczna, pianka nie jest taka mocno mięsista ale jak za te pieniądze to to są na prawdę przyzwoite ochraniacze. I myślę, że bardzo długo wytrzymają, a przynajmniej na takie wyglądają 😉
No jasne, nie spodziewam się, że nie będzie róznicy, ale ważne żeby się po miesiącu nie rozleciały, bo do tyrania na treningach mi więcej nie potrzeba.
Dramka
i co pasuja? Pochwal sie 😀 Bo ja tez choruje na te biale w komplecie na 4 nogi 🙂
i ja 😁 ale to zapewne dopiero po zimie bo hali nie mamy, a na błocie by chyba zginęły  😵
Dziewczyny pomocy!
Poszukuję jakichś niedrogich ochraniaczy na treningi.
Chodzi mi o pełne ochraniacze a nie skorupki!

Na allegro widziałam Yorki, Horze, Canter Club, a w sklepach tak naprawde nie wiem czego szukać.
Bardzo podobają mi się tego typu ochraniacze:
http://allegro.pl/ochraniacze-smb3-professionals-choice-i1275425893.html
ale narazie mnie nie stać na taki wydatek.
Podzielcie się proszę doświadczeniem. Doradźcie coś.
Dramka
i co pasuja? Pochwal sie 😀 Bo ja tez choruje na te biale w komplecie na 4 nogi 🙂

M pasuje mi na tył. Są GROMNE  🤔 Na przód musze zamówić S
proszę o radę:
co lepiej sprawdzi się w użytkowaniu i pożyje najdłużej  :kwiatek:
czy ktoś orientuje się w rozmiarówce kaloszków eskadrona? Potrzebuję naprawdę sporych, mój koń nosi kaloszki HORZE XL i mogłyby być ciut większe. Jak będzie się to miało do eskadrona  :kwiatek:
czy bardziej trwałe będą:

pikosoft, materiałowe-zachwalane na forum

czy też

neoprenowe ze sztuczną skórą
A robią większe niż XL?
Precelek XXL eskadrona są naprawdę duże. Mogę CI zmierzyć jak chcesz. Ja mam Pikosoft i uważam ze są super. Trwałe, można bez problemu prać w pralce. Swoje kupiłam od Caroline więc były już używane, a po praniu dalej wyglądają jak nowe.
xxagaxx będę wdzięczna za zmierzenie  :kwiatek: porównam sobie wtedy z moimi horze
Dramka robią XXL

chyba skuszę się na pikosofty właśnie, bo dużo jest pozytywnych opinii  😉 ciekawa jestem tylko tych drugich-jak u nich z jakością, bo wyglądają na "mniej łapiące" brud
Koleżanka miała dla swojego konia. owiem z też się trzymały, łatwiej było doczyścić po padoku ale jak już się porządne ubłociły to był problem... Bo skóra jednak wiec jak do prania?? a pod spodem wszystko brudne. No i skończyło się na ręcznym praniu tylko wew strony.

Jutro będę w stajni to je wezmę do domu i zmierzę 😉 na mojego są ciut przyduże ale ja tam wolę takie. Przynajmniej podkowy wciąż na swoim miejscu 😉
moje spoko prałam w pralce (te ala skórkowe), bardzo fajne, niestety na mrozie popękała skórka, ale dalej dzielnie by służyły gdyby nie to ze już ich nie potrzebuję, wiec ja je bardzo polecam
dzięki dziewczyny  :kwiatek:
chyba w takim razie wezmę białe pikosofty  🏇

kuszą mnie jeszcze te:

ale jeśli futerko po kilku praniach będzie wyglądać tak jak w moich kaloszkach firmy mustang (popularnych na forum zresztą  😉 )
to ręce opadają. Chyba nie ma jakiś wybitnie trwałych kaloszków z futrem, które w czasie użytkowania nie zmieniają drastycznie swojego wyglądu?  🙁

p.s xxagaxx mam już wymiary kaloszków dziękuję  :kwiatek:
Precelek mogę CI pokazać moje eskadrony po ok 8 praniach 😉 Ja na futro nie narzekam 😀😀
xxagaxx poproszę  :kwiatek:
Proszę bardzo:

o! jednak żyją, przemyślę w takim razie też tą opcję (prane w pralce tak? )
dzięki  :kwiatek:
W pralce i w 40 stopniach 😉 Ja się tam niecackam zbytnio.
Ja mam takie kaloszki z Kentaura 🙂.
Po praniu futerko wygląda niezbyt zachwycająco, ale wystarczy wyczesać
(ja wyczesuję szczotką taką jak do czyszczenia rzepów lub taką jak do czesania kota - z takimi drucikami)
i potem kaloszki wyglądają jak nowki 🙂
A w jakim srodku pierzecie te futrzaste kaloszki? Myślicie że po mattesowym MELPIE przeżyją?

edit: wiadomość wysłała się zanim zdażyłam ją dokończyć 😉
Jestem zachwycona firmą HV Polo
Nie wiecie czy jest opcja dostać gdzieś takie ochraniacze za granicą taniej czy w ogóle  produkty tej firmy za granicami są tańsze?

Ochraniacze są z wyglądu genialne. Ciekawe jak się sprawują może ktoś posiada?
Firma w Polsce nie robi furory może ze względu że postawili na konie polo w logo 😉
Dla mnie są festyniarskie  😂
HV Polo ich rzeczy mi się podobają, ale niestety ceny nie 🙁
Jak dla mnie przesadzone 🙂 za równo ochraniacze jak i ich cena  🍴
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się