Forum konie »

Ochraniacze

xxagaxx te Twoje eskadrony to po prostu  😍 3 stówy, więc nie aż tak drogo.

Co sądzicie o Pro Light veredusach?
Ja posiadam Pro Light'y  i jestem bardzo zadowolona!
Bay, 300 stówy?? Gdzie??
Mnie dobijają niektóre firmy, że nie robią rozmiaru pony  😫 eskadrony mi się straszne podobają te pro safe ale nie ma poniaków... ehhh  🤬
a ma ktoś ochraniacze Hexa?
a ma ktoś ochraniacze Hexa?

Koleżanka ma i ponoć mówi ze G warte.
xxagaxx wypytałabyś się dokładniej? koleżanka ma problem, bo większość popularnych modeli się na jej kobyłę nie mieści i myślała właśnie o Hexach
Mogę się dopytać. Ale wiem ze była bardzo niezadowolona. A Veredusy nie są większe?? Chyba Canter Club ma podobne ochraniacze do Veredusów też.
Chcicłaby drugą parę, a ma już pro -lighty. Olimpiki za małe, eskadrony też, a chciałaby coś, co nie rozwali się za 3 miesiace
Canter Club robi ochraniacze veredusopodobne. Posiadam juz z półtora roku i jestem bardzo zadowolona ;] nic sie nie odpina, nie zjeżdża naprawde bardzo fajne ;]
forta polecam ww nawet na giganta pasuja😉
.
A na zawijanie kolorowych owijek nie moge sobie pozwolic, bo kon nie stoi w miejscu to raz a dwa to to ze kopie ;/

Z całym szacunkiem, ale najpierw, zanim bym wydała 900 zł to spróbowałabym konia nauczyć stać w miejscu. A przede wszystkim oduczyła kopania.
popieram. oczywiście można mieć ochraniacze nawet za 1500 zł, ale priorytetem powinno, być nauczenie konia szacunku do człowieka.
Grejsix, ja już pisałam, że moim zdaniem nie warto. Ja nowe kupiłam za 400zł i nawet tyle drugi raz bym za nie nie dała. Lamówka przetarła się dosłowie po kilku jazdach 4-5... Tylne ochraniacze mimo, że były dobrze dobrane rozmiarowo i dobrze zakładane, zjeżdżały i wpadało do nich nprawdę dużo piachu. Do tego tyły są bardzo niskie.
.
Grejsix, zakładanie neoprenowych ochraniaczy na początku (zwłaszcza jak się rzep do wszystkiego przyczepia😀) trwa tyle co zakładanie owijek 😀😀
.
Grejsix, zakładanie neoprenowych ochraniaczy na początku (zwłaszcza jak się rzep do wszystkiego przyczepia😀) trwa tyle co zakładanie owijek 😀😀

No właśnie.

Kończąc juz OT, Grejsix nikty nie napisał ze trzeba nie jeździć. Ale można nie mieć super ochraniaczy. A nauka stania naprawdę nie trwa wieki. Warto poczytać trochę o naturalnych metodach, jeśli chodzi a naukę tak podstawowych rzeczy, mają fajne pomysły. Zawsze najłatwiej napisać bo to koń nerwowy, bo taki, bo śmaki. A wszystko się da. Tylko trzeba chcieć i iść na łatwiznę (pisze to już ogólnie, nie w odniesieniu do Ciebie)
Grejsix, nie wiem z pełnych miałam tylko te. Teraz używam albo owijek albo skorupek
[quote author=Ktoś link=topic=30.msg584644#msg584644 date=1273730139]

Teraz Luzaczka kupowala mi je podczas badminton bo cena super i pytala czy  M czy L.. cholera wie, wzielam L..

a zdrodzisz jaka cena?ja znalazłam komplet na 4 za około 580 zł z przesyłką...
[/quote]

Wiesz ja mialam komplet, ale przod walnal mi w szwedzie w BB🙂 ochraniajac b. dobrze noge, balam sie go naprawiac, bo traktuje ochraniacze jak kask, jak pekl to sie nie uzywa.. mimo ze to raczej rzepy sie przeciely przez karbon a nic sie nie uszkodzilo to ja wole dmuchac na zimno i lepiej zeby na sciegnie nie walnely drugio raz...  i w ich sklepie kosztuja po ok 80 funtow. " ja" nabylam za 50 wiec sporo zaoszczedzilam, ale mysle ze Twoja cena za 4 bardzo okazyjna
Mam konia 156 cm wzrostu z dośc krótkimi nogami (na przodach nosi  M Veredusa i są akurat) i nie wiem jak będą pasowac Pro Jump'y Veredusa. Ubierał ktoś te ochraniacze na takie kurduple?
W ochraniaczach WW rozmiar MXW to jaki rozmiar? Przetłumaczy mi ktoś z ichniego na nasze?  👀 🙇
MXW to chyba na długość jest taki jak M, ale jest szerszy
Polecam gorąco ochraniacze firmy Acavallo "Vittoria" ! Sprawdzone na błocie zasysającym,nie spadają,nie zsuwają się a co najważniejsze, nie odpinają się!Świetny zakup!
czy ktos moze wypowiedziec sie o ochraniaczach HORZE
http://cztery-kopyta.pl/index.php?route=product/product&path=57_66&product_id=233
warto za ta cene?
i czy takie ochraniacze w ogole chronia nogi konia?
sprzedamxx beznadziejne!! Macalam, miekkie jak gąbka, z tego co slyszlam, komus sie rozwalily w trakcie 1 jazdy!
czy ktoś mi może powiedzieć jak wypadają względem siebie veredusy olimpic i eskadrony pro safe? bo szukam jakiś fajnych i trfałych ochraniaczy ale żeby cena też mnie jeszcze nie powaliła🙂
Ja osobiście wole veredusy olimpic 😀 zapięcie jest bardzo wygodne co do ochraniaczy. Veredus robi o wiele lepsze ochraniacze niż Eskadron
no veredusy to jest jednak marka bardzo chwalona...brązowe olimpiki korcą i to bardzo  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się