Forum konie »

Ochraniacze

Averis, dzięki 🙂

Dorwałam Yorki w b.dobrej cenie, już są moje 🙂
na pewno będa ci te Yorki dobre służyć, bo koleżanka kupiła jakiś czas temu i jest zadowolona z nich🙂
Ja bym pewnie tez kupila jakieś ochraniacze typu pro czy to hampy czy yorki ale te tyły zabudowane od tyłu sa za małe na reszkę...;/
może mi ktoś polecić pełne ochraniacze w miłej cenie, które wytrzymają jakiś czas, ewentualnie za które warto zapłacić więcej
Polecić mogę Eskadrony Pro Dressage i Veredusy Piaffe Evo. Warte swojej (nie małej) ceny. Dobrze leżą (nie zsuwają się !) i są  trwałe.
Eskadron
http://www.oxer.com.pl/admin/inc/imageB.php?pid=203&xsize=245
Veredus

Z tańszych miałam USG, Horze, Kavalkade i Tattini. Nie polecam żadnych - zsuwają się i piach wpada do środka.
USG

Horze

Kavalkade

Tattini

Fatalnie mi się sprawowały również te starsze Veredus'y Piaffe. Po roku rzepy się pourywały.
a SMB?? ktoś używa i może coś powiedzieć??
a te dwa pierwsze da się upolować taniej niż w sklepach ?
chcialam sie was zapyatac, czy da sie cos zrobic z ochraniaczami neoprenoweymi zeby sie nie zsuwaly? chodzi mi dokladnie o przod 🙂
Polecić mogę Eskadrony Pro Dressage i Veredusy Piaffe Evo. Warte swojej (nie małej) ceny. Dobrze leżą (nie zsuwają się !) i są  trwałe.

a czy te ochraniacze piaffe evo to robią tylko m i L?? czy robią tez ski? 🙂
Potrzebuję porady!
Jakie ochraniacze mogę kupić karemu,żeby mógł w nich wychodzić na padok również w lato.
Chodzi mi o długie ochraniacze które w całości chronić będą nadpięcie! Na zdjęciu na czerwono zaznaczyłam jak długie chciałabym żeby były ochraniacze.
Z góry dziękuję za pomoc
equi.dream nie mam pojęcia, oba komplety kupowałam w Niemczech i nie orientuje się w Polskich cenach.

pianissima mocniej zapiąć ? Napisz meila do sprzedawcy o Ski.

ash takie długie to stajenne, ale na padok w lecie nie bardzo się nadają. Piaffy są wysokie, ale tych znowu szkoda na padok  😉
tulipan oj szkoda by mi było piaff'ów na padok.
Mój mądry koń nabił sobie nakostniaka na padoku właśnie tak wysoko i wolałabym,żeby więcej tak się nie załatwił
💃
Własnie dostałam telefon, ze przyszły moje ochraniacze i są do odebrania w sklepie 😅
Notarialna, a jakie zamówiłaś ?
Nortony Full tyły 😅
Dużo dobrego o nich słyszałam, a głównie o to mi chodziło by nie byłoby mi żal jak się ściurają 😉
A, ze akurat nortony miały też kolor, który potrzebuję to decyzja zapadła 🙂
Czy ktoś z was ma ochraniacze Eskadronu skokowe flexisoft ?
Właśnie zamówiłam takie błękitne i chce wiedzieć jak się będą sprawować.

pianissima mocniej zapiąć ? Napisz meila do sprzedawcy o Ski.

zapinam i tak mocno, ale dzięki  :kwiatek:

Wiecie może gdzie można kupić ochraniacze wysokie tyły na pony? chodzi mi o sklepy internetowe  🙂 :kwiatek:

Proszę pamiętać o możliwości edytowania postów
Argorniasta - bardzo fajne ochraniacze, będziesz zadowolona. Dobrze leżą, nie obcierają i są wytrzymałe 😉
tulipan a czy kolor po pewnym czasie jaśnieje przez pranie?
zastanawiałam się czy nie kupić też bordowych jak błękitne będą się dobrze sprawować. Macałam je i fajnie szyte ^^
Czy ktoś mógłby dodać zdjęcia konika w takich ochraniaczkach?
Ja jestem bardzo zadowolona z moich lamicelli basic  😉 Świetnie sie trzymają choć nie mają łatwego życia
ash
Mój koń ciora piaffy na padoku codziennie i nic im nie jest. Wygladają jak nowe 🙂 A kupiłam je w lipcu. I w zasadzie tylko one spełniły moje wymagania co do długosci ochraniacza.
Szukam i szukam i nic nie znalazłam właśnie oprócz piaff'ów!
No nic...chyba nie mam wyjścia!
Przymierzam się do kupna ochraniaczy neoprenowych - problem w tym, że będę potrzebowała co najmniej XL x2 lub ewentualnie mogę zaryzykować L i XL.
Możecie coś polecić w przyzwoitej cenie i nie żeby zaraz się rozpadły po kupnie heh

Ma ktoś doświadczenia z ochraniaczami neoprenowymi z Decathlonu?
też bardzo chętnie poczytam opinie na temat neoprenów Fouganzy 🙂
Dzierżę właśnie w rękach Nortony i powiem szczerze, ze jakościowo za tę cenę całkiem dobre,zobaczymy jak się będą sprawować przy ciuraniu w wakacje :P
Argorniasta - mam białe, więc na temat koloru się nie wypowiem.

Tutaj komplet Flexi Soft (tyły też, tylko kształt inny):
Niestety i nortony i dekatlonowskie neopreny wygladaja po paru miesiacach masakrycznie. Rzepy sa w ochydnym stanie. O tyle o ile da sie je jakos lepić, to zazwyczaj odstają, odbarwiaja sie na szaro i wyglada to średnio... osobisci nie mam. Zaobserwowałam u znajomych... . Moje Air Tecki Veredusa po 8 latach ciorania wygladają lepiej...

EDIT:
Swoja droga osoatnio kupiłam ochraniacze horze. W śmiesznej cenie w sumie, bo chciałam tylko na padok i na zmiane jak inne sa w praniu.
Z plusów to to ze sa lekkie i ładnie wygladały zanim ich nie załozyłam...
Pojechałam sobie w nich raz do lasu i maja od jeżyny "szrame" z dziurami na całej długości... nie spodziewałam sie cudów po ochraniaczach za grosze, ale śmiać mi sie chce że nie udalo im sie ładnie wygladać nawet 30 minut na koniu 😉
Chodzi o te:
Mam ochraniacze acavallo  😅 są super,piękne,dopasowane idealne!
Hypnotize dobrze że napisalas o tych ochraniaczach bo chcialam sobie je kupic 😉 troche szkoda bo fajne, ale jak mowisz ze sa takie beznadziejne to szukam dalej 😉  :kwiatek:
pianissima2003
Fajnie sie ukłądają, sa miłe i nawet fajnie wygladają. Łatwe w czyszczeniu. Niestety warstwa wierzchnia to jakaś gabka najzwyklejsza mimo ze tego nie widać na zdjeciu. Nie sa ani troche wytrzymałe na otarcia i urazy. Jakby mi sie koń strychował to może pociagneły by z tydzień 😉 Niemniej jednak uzywam ich teraz namietnie, zeby je zciorac i wywalić 😉
Hmm... szkoda. musze sobie w takim razie poszukac innych... jakie polecacie skorupki tzn takie lyzki?? czy dobre są te york air?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się