Forum konie »

Ochraniacze

Dziekuje pianissima2003:kwiatek:
Veredusy kosztuja ponad 500 zl trzeba najpierw tyle uzbierac (sa w planie dalekiej przyszlosci)
A te Lami celle moge miec za 150zl 😎
Dziekuje pianissima2003:kwiatek:
Veredusy kosztuja ponad 500 zl trzeba najpierw tyle uzbierac (sa w planie dalekiej przyszlosci)
A te Lami celle moge miec za 150zl 😎

Ja kupiłam w Pruszkowe nowe veredusy olimpici za 400 zł komplet  😎
chciałam się was zapytac czy macie moze ochraniacze neoprenowe harrys horse, poniewaz kupilam sobie komplet i nie za bardzo wiem ktory to tyl a ktory to przod  🙄 jedne są dosc twarde wyprofilowane sa podszyte takim materialem jakby zamsz? mikrofibra? a drugie miekkie bez zadnego podszycia. obie pary mają taką samą wysokośc.
https://www.mksklep.pl/lamicellochraniaczeairsystem-pi-2084.html?image=0 czy macie może zdjęcie tych ochraniaczy jak się prezentują na końskich nogach?

a posiada ktoś takie ochraniacze?
http://allegro.pl/item993214519_ochraniacze_villa_horse_komplet_4szt_4_kolory.html
te wkłady magnetyczne coś dają? Cena dość zachęcająca 😉
Andre ochraniacze Lami cella prezentuja sie cudnie 😍 postaram sie jutro zdjecia porobic
A ochranicze villa horse sa strasznie twarde w sumie widzalam je tylko w sklepie i odnioslam negatywne wrazenie..
oo to w takim razie czekam na zdjęcia 😀
wiem, ze byla juz mowa w tym watku o ochraniaczach veredus piaffe evo, jednak nie moge znalezc odpowiedzi na 2 pytania. (zeby nie bylo, czytalam caly watek, nie wiem czy mi gdzie umknelo, czy faktycznie nie ma) dlatego prosilabym o odpowiedz osoby, ktore maja te ochraniacze dluzszy czas w uzytkowaniu.

1. Czy zapiecie (te koleczki) sa wytrzymale, nie urywaja sie, nie pekaja?

2. Czy ktos zna moze dokladne wymiary rozmiaru L.?

1. Nie
2. wymiarów nie mam, ale mój koń ma Lki Veredus, Eskadron, Hampa i HKM. Lki Evo są trochę przyduże 😉
tulipan swietnie, tylko nie, ze nie sa trwale te kolki czy nie, ze sie faktycznie nie urywaja? dzieki za odpowiedz  :kwiatek: , ale wlasnie przydalyby mi sie wymiary (cena tych ochraniaczy jak dla mnie jest niemala, wiec wole sie upewnic).
Czy ktoś z was miał może kiedyś styczność z ochraniaczami o rozmiarze XL? Normalne full jest nieco za małe, jak dotąd znalazłam tylko dwie pozycje ale boję się, że to wcale nie jest takie XL tylko zwykły full
http://www.allegro.pl/item960933600_ochraniacze_ze_skory_syntetycznej_przod_rozm_xl.html
http://www.okser.pl/usg-ochraniacze-breathopren-przod-p-616.html
może ktoś ma podobny problem z kupnem ochraniaczy na małego mastodonta 😉?? Zawijać nie chcę bo dużo jeździmy w tereny i zaczynamy pracę na drągach i wydaje mi się, że ochraniacze będą zdecydowanie lepsze i bezpieczniejsze jeśli chodzi o tereny (nie rozwiną się po zaczepieniu o jakąś gałąź itp.)
Nie - nie urywają się, nie pękają, nie odpadają  😉
tulipan dzieki  😉  :kwiatek:
Skoro nikt nie odpowiada zapytam jeszcze raz 😉 Kupiłam ochraniacze z oksera neoprenowe harrys horse, nietety pani do ktprej dzwonilam nie umiala mi pomoc wiec pytam sie was: ktore ochraniacze to tyl a ktore przod? Jedne sa twarde i są profilowane a wsrodku mają jakby zamsz? mikrofibre? itp a drugie są miekkie nie maja profilowania i sa normalne neoprenowe. moze wy wiecie ktore to przod a tyl? wszystkie sa tej samej wysokosci bardzo prosze o pomoc 🙂  :kwiatek:
pianissima2003,lepiej  daj zdjęcia
no wlasnie nie moge bo moj brat pozyczyl odemnie aparat  🤬
Odyssey, szczerze? Odradzam kupno ochraniaczy z pierwszego linka. Koleżanka ma takie i popękały w miejscu, w którym ocierały się jeden o drugi. Dodatkowo ta pseudo-skóra po pewnym czasie po prostu odpadła w tym miejscu odsłaniając materiałową powłokę.
a ja stwierdziłam, że jdnak Mki będa za małe z Veredusów widząc jak leżą na innych koniach a jak na Reszce to jednak są zbyt na styk, a Lek już nie dostanę, więc się zastanawiam nad skorupkami eskadrona, i tak mają byc tylko na zawody więc powinny wystarczyć, ale mam dylemat
białe czy czarne dla karego konia? myślałam o białych ale teraz nie wiem czy nie lepiej czarne mniej rzucające się w oczy? jak wy sądzicie jak lepiej dla tej panny:?
jak na zawody to białe  🙂
Dziewczyny które skorupy są w najlepszej cenie do tyrania na codzień, np na padok, na lonżę, w błoto i piach?

Zawsze zachwycały mnie Hampy Pro ale są stosunkowo sztywne. Czaję się w ogłoszeniach ale nie ma nic sensownego w dobrej cenie.
Burza, Hampy Pro. Sztywne sa nowe i po praniu. W uzytkowaniu robia sie dosc miekkie, wystarczajaco jak dla mnie. A sprawuja sie swietnie i sa chyba niezniszczalne.
Klami, czytaj nie będę musiała ich wymieniać za rok? Gdzieś są dostępne w jakiejś ciekawej cenie, widziałaś może? Chętnie brązowe.
Burza mam hampy i dla mnie są jedne z najlepszych. Niezniszczalnie, i po kilku użytkowaniach układają się do nogi- wystarczająco. Do codziennego ciurania jak znalazł 🙂
arivle, no właśnie od zawsze na nie choruję bo są pięknę, ale kolega kupił i nie zachwyciły mnie po veredusach które same się dopasowywują wręcz.
Burza ja mam Hampy już chyba ze 3 lata i żyją 🙂 Rzepu dobre, neopren dobry. Hampy i Tattini pro naprawdę godne polecenia 😀 do ciurania są jak znalazł.
Z hampami trzeba jakiś czas poczekać aż się ułożą. Moim zdaniem warto. Wczoraj kobyła przegalopowała po ochraniaczu a na nim nie zrobila się nawet ryska więce.
Tu masz brązowe nie drogo: http://www.gnl.pl/komplet-ochraniaczy-hampa-p-185.html?manufacturers_id=14
Burza, moje Hampy maja eee.... 2 lata? Usiluje je zniszczyc i mi nie wychodzi. W dodatku sa biale. Uzywane na codzien, na padok itd. I coz. Wciaz sa nienaruszone.... i biale. 😉
U nas w stajni sa dwa komplety, ktore maja po 3 lata, uzywane codziennie na kilka koni. Jazdy + padok. I coz. po wypraniu sa jak nowe.
Co tez wazne, rzepy rowniez sa niezniszczalne. Ani odrobine nie puscily w zadnym z tych kompletow.
Co do dopasowywania sie. Mowiac szczerze jak je dostalam to tez ich nie lubilam. Jakies takie twarde i niedopasowujace sie, tak mi sie przynajmniej wydawalo. Mylilam sie, troche pouzywane robia sie na prawde fajne.
Ok, Hampy super, a mi właśnie podrzuciła forumowiczka- York identyczne za szalone 110zł z groszami 🙂 przejadę się do sklepu niedaleko stajni bo tam mają rzeczy York i pomyślę 🙂
Burza,  są jeszcze z HMK-u za 99 zł, choć z przesyłką wyjdzie podobnie do tych Yorkowych 😉 Ale muszę przyznać, że Karson świetnie komponuje się z bordo 😎
Ja mam eskadrony zwykłe najzwyklejsze skorupki, i nie wiem czy one są takie, czy akurat dobrze trafiłam, ale mam je około 4 lata i wyglądają jak nówki sztuki. A przeżyły niejedno, bo między innymi skoki przez krzaki, 4 hubertusy, wywalenie się, zdeptanie przez konia, szarpanie przez mojego pieeesia, ...  co więcej, nie porysowały się nic a nic, tylko na jednym tyle mam dwie ryski  👍 moim zdaniem cena za nie jest mocno zaniżona, ale i tak nie oddałabym ich za żadną kasę  😀
A mi Lamicelle pro służą jak mogą, jestem ich drugim właścicielem, w sumie mają 3 lata. Moje konisko testuje je bardzo intensywnie w każdy możliwy sposób i nic.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się