1. na ostatnim zdjęciu tylna prawa - tam ma najbardziej obciążoną nogę i najlepiej widać jakie miał wtedy piętki (przedostatnie zdjęcie totalnie przekłamuje bo zaczął już prawie prawie odrywać tą nogę) 2. to też fakt że był niedługo przed kowalem (stąd np. długość kopyt) 3. jego kopyta są w całości wizją kowala (bo się po prostu na tym nie znam😉 ), człowieka który naprawdę zna się na rzeczy i któremu ufam całkiem😉
ciska jak widzisz to nie właścicielka ma taką wizję i najlepiej jednak jak na takie pytania będą odpowiadać sami zainteresowani. koniec OT, Breva, masz priv🙂
A ja też musze pochwalic Yorki ochraniacze. Z musu rozmiarowego zakupiłam medel Cristal i powiem ze wizualnie bardzo fajnie wygladaja i co najważniejsze w końcu trafiłam tylne ochraniacze prawdziwa XL. Leża perfekt. Nie mam zdjec na koniu co prawda jeszcze
ale to jest kwestia wyłącznie wizualna czy jakas inna również? Czy osobisty gust?
Ja widziałam tylko zdjęcia i na obrazku evo wyglądają ładniej niż eskadrony (wiadomo de gustibus...) - a jak w użyciu?
Widziałaś jak pracują evo na nodze? Bo wyglądają na takie bardzo plastikowe.
oczywiscie, ze wizualna i osobistego gustu - o cudzym nie mam pojecia :P
tak jak napisałam: widzialam je ostatnio na zywo na koniu i moim zdaniem są paskudne, paskudnie wygladaja i nie sa warte kasy wywalonej na nie. dla mnie to tylko tandetne neopreny z tandetnym plastikiem na szczescie zapinane na cos innego niz megatandetne rzepy jakie byly wszywane we wczesniejszych modelach ochraniaczy "ujezdzeniowych" veredusa.
Niestety te zapięcia też się średnio sprawdzają - znajoma w stajni ma i strasznie na nie klnie. Jak się zapnie lekko, bez naciągania to zjeżdżają i obcerają, a żeby zapiąc mocno to się trzeba nieźle nasiłować i nasapać, bo paski nie są na gumkach. A na dodatek neopren jest cienki, a plastiku tyle co kot napłakał. To czy się podoba czy nie to już kwestia gustu.
a co myslicie o ochraniaczach firmy SHIRES? Ja szczerze mowiac nigdy nie mialam okazji uzywac lub ogladac w uzytkowaniu. Mam takie konkretne ochraniaczki na mysli, ktore bardzo mi sie podobaja i sa wizualnie takie same jak jeden model Loesdaua no i sie zastanawiam, co to za producent (loesdau ma dostepne tylko przody, a tu sa i przody i tyly), czy wykonanie i jakosc jest taka sama czy tez SHIRES to jakies dziadostwo