Forum konie »

Ochraniacze

Dzięki  :kwiatek:
a ja osobiście gratuluje Eskadronowi pomysłu na ochraniacze Allround- gdybym nie miała na co wydawac, to juz by były w moich łapkach😀

Ja również im gratuluje - tak praktycznych ochraniaczy chyba w życiu nie miałam  😲 A przecież mam komplet białych Allroundów  😲

Re-we-la-cja!  👍
Można gdzieś dostać w polskim sklepie te Eskadronki? Wyglądają super! Nigdy wcześniej ich nie widziałam:/ Muszę je mieć 😜
Muszę je mieć 😜
zanim calkiem oszalejesz na ich punkcie, to przypominam, ze kosztuja ponad 600 zl.
i sa do kupienia w kazdym sklepie, ktory sprzedaje produkty eskadrona, ale ze wzgledu na cene - zapewne nie ma ich na stale w asortymencie tylko trzeba je zamawiac.

P.S. dostac to mozna piescia w nos, a ochraniacze mozna w sklepie KUPIC.
caroline:
Akurat takiej ceny się spodziewałam i jakoś wcale mnie ona nie dziwi.

A co do Twojego komentarza to chyba powinnaś napisać- kupiĆ, skoro już chcesz pokazać jak poprawnie się wysławiasz po polsku i pouczać innych w taki sposób to używaj również polskich liter.
caroline:
Akurat takiej ceny się spodziewałam i jakoś wcale mnie ona nie dziwi.

to doskonale, ze wiesz w co sie pakujesz.

a co do twojego komentarza - tak, nie chce mi sie pisac ze znakami diakrytycznymi, ale to nieco inny problem niz uzywanie wyrazow, ktorych znaczenia sie chyba nie rozumie. to blad i to blad, ale pokazac ci chcialam nie to jak JA sie poprawnie wyrazam, tylko jaki TY blad popelniasz. ale wybaczam ci twoja irytacje i zbedny komentarz, wszak nikt nie lubi popelniac bledow ani kiedy im sie je wytyka. 🙂
ponowie pytanie (bo chyba pytałam =P ), które mogło być niezauważone 😉
Czy kto.ś ma lamicelle pro lub wie gdzie znajde lamicellową rozmiarówkę? jakąś tabelę czy coś ;-) ? 
Ktoś ma BIAŁE WW Double Lock i prał je w pralce? Jeżeli tak, jak wyglądają po praniu?
Pytanie..... Veredus Piaffe Evo czy Eskadron Allround??
lets-go,  ja mam 🙂 Po wyjęciu z pralki wyglądają praktycznie tak jak po wyjęciu z opakowania. No trochę sierści się powbijało i ona przy praniu nie chce wyleźć 😉

Klami Piaffe Evo to szajs jakich mało - cieniutki neopren, częśći plastikowych tyle co kot napłakał, zapięcia nie są na gumkach więc się je bardzo trudno zapina. Jednym słowem szkoda kasy. A Allroundy mają nienaganną opinię.
Mnie się Allroundy nie pobobają, miałam, sprzedałam. Bardzo lubię Eskadrony neoprenowe (wszechstronne) z powłoką Pikosoft; Allround jak dla mnie troszkę za krótkie, troszkę za klockowante i "kwadratowe" na nodze, słabo dopasowywujące się.

Koniczka dzięki  :kwiatek:
I jeszcze co do jednego się zgodzę, tegoroczne Piaffe Evo to naprawdę plastykowy szajs za wygórowaną cenę  🤔wirek:
Klami Piaffe Evo to szajs jakich mało - cieniutki neopren, częśći plastikowych tyle co kot napłakał, zapięcia nie są na gumkach więc się je bardzo trudno zapina. Jednym słowem szkoda kasy. A Allroundy mają nienaganną opinię.

No to teraz za bardzo nie wiem co robic, w pon mam zamawiać w ihaha piaffe evo na 4 nogi i juz mówie dlaczego - potrzebuję BARDZOOOO pancernych ochraniaczy ujeżdżeniowych. Nie chcę neoprenów w stylu veredus aer tec, bo po roku uzywania, przy zakładaniu, rzepy zostały mi w rękach (wersja ocenzurowana - było mi przykro :/).
Czy Allroundy to ochraniacze, które naprawde dobrze chronią? Jeśli nie to może cos innego mi doradzicie? Muszą byc białe, cena do 700zł

pozdrawiam
Poczekaj jeszcze kilka dni, na pewno ktoś tutaj coś zaproponuje, ja mogę ci polecić stronę sklepu z DE, ale wzszaj do PL, można też i wysłać zapytanie, zawsze odpowiadają, jak chcesz mogę zrobić to za Ciebie. Mają bardzo duży wybór ochraniaczy pancernych 🙂

http://www.crosscountryshop.de/

Ochraniacze to BEINSCHUTZ, następnie klikaj wszystko co zobaczysz 🙂 Firmy których produkty sprzedają są wykonywane m.in. z materiałów takich jak włókno węglowe lub włókien aluminiowych, kevlarowych itp. Profesjonalne, niezawodne. Odkryłam sklep ostatnio i się zdążyłam do nich przekonać 🙂 Jakbyś chciała pomocy, pisz PW 🙂
Manta
Może napisz np. do forumowej Argento, ona sprzedaje produkty Lamicella, więc na pewno coś Ci podpowie 😉
Potrzebuję info,
jakie ochraniacze można znależć w Decathlonie
oraz jaki rozmiar ochraniaczy na araba?
Czy ochraniacze Cob są krótsze od Full i o ile mniej więcej?
Z góry dzięki za odpowiedź
Koniczka, dziekuje bardzo za info. W sumie juz prawie kupowalam te Veredusy, ale zdecydowala sie jednak zapytac.... i widze, ze dobrze zrobilam.
A jakieś fajne stychulce, wysokie na tylne nogi i najlepiej w przystepnej cenie może ktoś polecić? Teraz mam Veredusy Spilnt Boot na przód ale tyły są tylko krótkie  🍴 .
Kup Veredusy Spilnt Boot na przód i zakładaj na tyły, tylko mozliwe że bedzie potrzebny wiekszy rozmiar.
a ja evo polecam. Mam tyły i naprawdę się super sprawują. Nie łapią brudu, chronią to co trzeba i wcale nie są bardzo trudne do zapięcia 😉. Wyglądają może kosmicznie trochę, ale na nodze zyskują. Mówię o czarnych, bo białe uważam, że są okropne 😉.

[/quote]a ja evo polecam. Mam tyły i naprawdę się super sprawują. Nie łapią brudu, chronią to co trzeba i wcale nie są bardzo trudne do zapięcia 😉. Wyglądają może kosmicznie trochę, ale na nodze zyskują. Mówię o czarnych, bo białe uważam, że są okropne 😉.

Masz może zdjęcia na nodze konia? Ciekawa jestem jak wyglądają w naturze a nie na zdjęciu ze sklepu internetowego 😉
Ja o kaloszkach chciałam tym razem, otórz cofam moją opinię nt. Kiefferów Active (jakoś tak)..
Zawiodłam się nieźle. Dziś jeden kalosz pękł "w pół". Szok. Nie w miejscu rzepu ani nigdzie indziej, o prostu w tym miejscu gdzie jest skóra i neopren. To świadczy o słabej jakości materiałów🙁. Szkoda mi, szczególnie, że nie używałam ich długo a kosztowały coś około 100zł.
efka tylko takie narazie...jak wrce z ferii to mogę lepsze zrobić 😉
Wygladaja calkiem calkiem. A jak z ich czyszczeniem?? Ten neopren lapie piach i inne takie??
aniaaa dzięki 🙂
fajnie wyglądają ale ja i tak jestem fanką białych ochraniaczy 😉
Właśnie ten neopren jest o tyle fajny, że od spodu i od zewnątrz jest taki śliski i w zasadzie wogóle nie łapie piachu i brudu, a podłoże na hali jest bardzo "czepne". Jeżeli już coś się przyczepi to wystarczy strzepnąć i tyle.  Powiedziałabym nawet, że skorupa bardziej się brudzi niż neopren, no ale tu też wystarczy przetrzeć i już. 🙂 Na zdjęciu są po treningu, nie czyszczone przez dłuższy czas.

efka ja niestety też uwielbiam białe ochraniacze i szkoda że białe evo są takie fuj i strasznie tandetnie wyglądają. Ale właśnie jestem w trakcie ustalania rozmiaru białych WW dla swojego dziada. A że te też bardzo lubię, to będę zamiennie używać....te do ciemnych a tamte do jasnych czapraków 😁
wiem nienormalna jestem 🤔wirek:
Mia - niedawno przerabiałam ten temat i ze strychulców mogę polecić kavalkade - mają specjalnie wyższe tyły, więc bierze się komplet w jednym rozmiarze. jak na razie bez zarzutów, łatwo się czyszczą, dobrze zapinają- nie przerażają ilością rzepow- 2 i jeden szeroki zakrywający je, wyglądają tez dobrze, są dostępne w kilku różnych kolorach, cena ok 200zł za komplet na 4 nogi - zależy od sklepu różnica 5-10zł

efka ja niestety też uwielbiam białe ochraniacze i szkoda że białe evo są takie fuj i strasznie tandetnie wyglądają. Ale właśnie jestem w trakcie ustalania rozmiaru białych WW dla swojego dziada. A że te też bardzo lubię, to będę zamiennie używać....te do ciemnych a tamte do jasnych czapraków 😁
wiem nienormalna jestem 🤔wirek:

coś Ty jaka nienormalna 😉

ja ostatnio skompletowałam białe z eskadronów + wysokich tyłów hampy gdzieś tam wyżej w wątku wklejałam zdjęcie 😉

.. a pytałam, bo wyżej podpisana Agata-Kubuś właśnie siedzi i drapie się w głowę które kupić :P

Czy ktoś z Was używał ochraniaczy na staw skokowy?
Takie coś http://sklep.horses.pl/product-pol-1178-Shires-ochraniacze-na-staw-skokowy.html
jakie opinie i wrażenia z użytkowania, czy taki ochraniacz spełnia swoje funkcje, czy nie spada podczas treningu?
kpik Mówisz o tych? ?
Mia,  chyba o tych, te maja obszycie- http://www.masterhorse.nazwa.pl/sklep/product_info.php?cPath=10_14&products_id=134&osCsid=f6b72d1c83dc4c23e184b7f16a798ece

kpik, Jak z rozmiarami? Ja wzięłam Mki i teraz się zastanawiam, czy nie będą za duże na moją kobyłkę- 160cm...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się