Raven- mi też się wydaje że ona nie jest jeszcze gotowa dlatego pisałam wcześniej że to nie bardzo wchodzi w grę. Stąd moja prośba o pomysły na urozmaicenie treningów. Dziękuje bardzo będziemy próbowały 😉 😀
Młoda a jak kon pracował wczesniej? na jakim jest etapie wyszkolenia? jesli chcesz by dziewczyny ci doradziły napisz wiecej o koniu, ile ma, jak pracuje, jak ty jezdzisz, ile.
Dzieki baby 🙂 a na oglowiu jezdzi mi sie super,siwemu na pewno nie przeszkadza,bardzo szybko je zaakceptowal. akurat zaczelismy na nim jezdzic w momencie przelomu (powrot pod siodlo po przerwie lonzowo-bezrobotnej zw z brakiem warunkow do treningu) i mysle ze to strzal w 10. w kazdym razie nie zaluje wydanej kasy 🙂 a 2 tyg. sumiennej pracy w nowym domu zaczynaja przynosic pierwsze efekty 🙂
Sesese, indoktrynacja Szafirowej i Crossa została rozpoczęta 😉 Tak naprawdę to na zdjęciach jest jedynie początek jazdy, potem koń się jeszcze świetnie rozluźnił, puścił łopatki, wydymił trochę czachę 😉 , a że przyszła do nas jeszcze trenerka, to naprawdę było na co popatrzeć - niestety fotograf z aparatem wybył zalewać mesz :P
Siwy jest bardzo ciekawym koniem, o dobrych wszystkich trzech chodach. Na pewno można w jego przypadku rozważać wybór dyscypliny, chociaż ja bym z tym stworkiem pracowała raczej dwutorowo, niż postawiła tylko na ujeżdżenie - koń potrafi skakać, jeśli to będzie lubił, to szkoda go tylko do płaskiej roboty. Tak w ogóle to Cross, mimo swojej innej urody jest bardzo ładny. I znać po nim konstytucję przyszłego pakera - on naprawdę błyskawicznie się umięśnia (pewnie sterydy), fajnie rozbudowuje i jak solidnie przepracuje zimę, to sezon rozpocznie dwa razy większy 🙂
opolanka,młody tylko na parkurze tak skakał bo zachowywał sie jakby każda przeszkoda gryzła, bo przeciez na stojakach byly nutki, reklamy itp, na rozprerzalni i na treningach skacze "normlanie" w sensie ekonomicznie i wbrew pozorom potrafi zrzucic nawet jak wszytsko pasuje bo za malo poprawia zadem ale ciągle nad tym pracujemy.
Burza- gniady do odpracowania po dzierżawie. Dyszel na mordzie, zad na tamtym świecie i coś co mnie rozkłada na łopatki: nauczono go zmieniać nogę od półparady 👿
Mara- kucyk to młoda klaczka. Jeszcze dość "zielona". Ale BARDZO sympatyczny zwierzak z niej 😀
Burza koń nieszczęśliwy, to chociaż kantar stwarza pozory 😁 :kwiatek: caroline Nowa pewnie za nic nie dałaby założyć sobie "reniferków", a co dopiero się w nich poruszać 😉 Więc masz dzielnego Kaszalota 😉 Ale moje biedne stworzonko zostało nagrodzone smakołykami, więc jesteśmy kwita 😎 A to apogeum "strachobździlenia" 😁