Forum konie »

Kącik Rekreanta

Dzionka, tego nie wiesz. Wszak ani ja ani Czardasz talentem nie grzeszymy, koń nadrabia siłą, ja pewnością siebie (i konia). Ale póki co te skoki są raczej "radosne"  😁
wątek zamknięty
To tym bardziej wrzucaj, skoro radosne  😁
wątek zamknięty
Dzionka tylko u Buni jest tak, że... umieć to ona umie. Ileś rzeczy jest zakurzone i jak się poprawnie zrobi to konina sobie przypomina. Choć to też nie jest tak, że trzeba zrobić to idealnie, Bunia zaczyna zgadywać i troszku pomaga. A z drugiej strony nie jest różowo, bo to leń patentowany jest 🤬 3 miesiące temu to szczerze mówiąc była masakra, bo ja jako d*** wołowa nie umiałam od niej nic wyegzekwować. Nadal nie umiem, ale Buniaczek chodzi regularnie i jak ktoś ogarnięty na nią wsiądzie to naprawdę fajnie to wygląda 😀

Co do kontynuacji to jest tak, że ja chcę dalej to ciągnąć. Nie znam właścicielki, nie wiem jaka jest. Mam z nią kiepski kontakt (jest aktualnie we Francji) tylko mailowy, więc uznałam, że poczekam jednak aż wróci. Także proszę re-voltowiczów o trzymanie kciuków :kwiatek:

Klami co się stało?? 🙁
wątek zamknięty
Monia, Ramires, Sierra, fin, Dzionka, kujka, amnestria, ech.... niestety nogi.
Za dlugo bylo fajnie. Wczoraj kon chodzil super.
W zwiazku z CSI konie stojace w dolnych stajniach sa przenoszone na gore. Niestety nikt mnie nie poinformowal, ze konie beda przenoszone akurat wczoraj wieczorem. :/ No i zamiast do mnie zadzwonic (czy do trener) to konia postanowiono przeprowadzic bez mojej wiedzy (ze stoi gdzie indziej dowiedzialam sie dzis po poludniu poprzez sms  :ke🙂. Niestety zabrala sie za to osoba, ktora doskonale wie, ze ten kon to nie potulny tuptus i moga byc klopoty... coz. Przeprowadzamy, niestety z koniem sobie nie bardzo poradzila i skonczylo sie ciskaniem i tluczeniem nogami po roznych rzeczach. Efekt... kon kulawy. Dzis juz "dziwny" wyszedl z boksu. Zaklusowac to nawet nie chcial.
wątek zamknięty
Klami, wolne żarty. No nie wyobrażam sobie tego. Bardzo współczuję, a Ty zrób tam aferę...
wątek zamknięty
Klami, o cholera, mam nadzieje ze tylko sie poobijal troszke i nic wiecej z tego nie wyniknie...
i tak jak pisze Rewir - ja tez pewnie bym zrobila awanture.

to i ja zaapeluje o kciuki za amnestrie, i Bunie, bo sie dziewczyny fajnie dogadaly 😉 naprawde znam tego konia kilka lat i widac w nim mega zmiane 🙂
wątek zamknięty
klami no to nieźle Ci konia załatwili  😤 Oby to nie było nic poważnego  :przytul: 3mam kciuki za pomyślna diagnozę

amnestria mam nadzieję itego Ci zyczę z całego serca, żeby Bunia została z Tobą jak najdłużej  🙂
wątek zamknięty
rewir ma rację, nie powinnaś tego tak zostawić.
rany, aż brakuje słów 🙄
Trzymam kciuki za mojego ulubieńca!!!
wątek zamknięty
Ja pierdzielę Klami 😲 Chyba bym ich rozniosła! 🤔 W głowie mi się to nie mieści! Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego i żeby Pączuś szybko wrócił do zdrowia :kwiatek:
wątek zamknięty
Raven- Nasturcja do nas przyjeżdża  🙂

Edit
Moje dzisiejsze przeszczęśliwe słoneczko

Cukierek!
wątek zamknięty
Sierka każde wytłumaczenie dobre hihi Liczy się efekt końcowy, który jest co jak co ale powalający 😉
Kujka nie ma fotografa, nie ma zdjęć 🙁 Ostatnie zdjęcia Młodego mam z początku kwietnia a zmienia się chłopak z każdym dniem.. 😉
wątek zamknięty
Daaawno już nic tutaj nie pisałam, ale staram się czytać w miarę na bieżąco  
Sierra
Bardzo fajnie się Ciebie czyta i zawsze bardzo pozytywnie
I również czekam na zdjęcia ze skoków - a im weselsze tym lepsze   🏇

Klami
Mam nadzieję, że wszystko będzie jednak dobrze i okaże się, że to nic poważniejszego.
Ale takie rzeczy to chyba tylko na hipodromie się dzieją  🤔wirek:

A mój koń po 1,5 rocznej przerwie powoli wraca do pracy. Wczoraj miałam zamiar pierwszy raz na niego wsiadać w siodle i... była taka ulewa, że nic z tego. Dzisiaj tak samo. Jutro zapowiadają także deszcz cały dzień i jakby to był deszcz to nie problem, ale to jest ulewa  👿
I przez fatalne warunki atmosferyczne mój koń się obija i praca pod siodłem przesunie się pewnie o kolejne dni... A ja już się tak doczekać nie mogę, tak mnie już nosi żeby sobie na niego wsiąść i pojeździć  😜

Jest tylko jeden przerażający mnie fakt, że mój rumak od jakiegoś tygodnia ma tryb turbo  😲 Nie jest karmiony obecnie żadnymi energetycznymi paszami, ani niczym takim, a na lonży to on potrzebuje jakieś 30 minut na spuszczenie pary  🤔wirek: Jak sobie trochę pobiega to dopiero zaczyna zauważać moją obecność... A jak mu ustawiłam cavaletti jedno na lonży na przegalopowanie to już mu zupełnie się w dupie poprzewracało  😵
Ja nie wiem co on się przez 1,5 roku tak regenerował i zbierał siły ?
Stał praktycznie na samej trawie/sianie i cały dzień na łąkach. A kondycje to ma taką, że aż się zaczynam bać co to będzie jak zacznie prace pod siodłem  😲

Jak tak dalej pójdzie to może zacznę inwestować w pasze uspokajające  👀

Jedno zdjęcie z dzisiaj (niestety cierpię na wieczny brak fotografa w stajni  🙁)
I jak tak patrze na niego to jestem w szoku, że tak dobrze wygląda (1,5 roku bez pracy wcale, pracuje od niecałych trzech tygodni)
Najbardziej bałam się, że odbudowanie mięśni i ogólnie odzyskanie pseudo-sportowej sylwetki zajmie mi bardzo dużo czasu, a tutaj taka miła niespodzianka  😀 jak przyjechał to byłam załamana jego wyglądem  😵

wątek zamknięty
Klami masakra  😲 Nie dziwię się, że się wkurzyłaś... No ale wypadki chodzą po ludziach, cóż teraz można poradzić... Oby było dobrze i oby wet szybko zdiagnozował!

G. A dlaczego taką długa przerwę miał kucyk? Wygląda ślicznie, ale po pleckach mozna poznać, że zdjęcie nie jest z waszego najlepszego okresu  🙂 Masz teraz co robić!
wątek zamknięty
No dobra, mogę się zacząć pojawiać w tym wątku 😉 - dziś pierwszy raz od 10 miesięcy siedziałam na swoim własnym koniu 😉. Nawet sobie troszkę połaziliśmy stępem dzięki forumowej Norace, która postanowiła olać moje fobie 😉. Trzymajcie kciuki za powrót... 🙂

Sierra - genialnie piszesz 🙂, uwielbiam Ciebie i Czardasza 😉
wątek zamknięty

pozdrawiamy
wątek zamknięty
Dzionka
Przerwa była spowodowana problemami zdrowotnymi i brakiem odpowiedniej stajni w okolicy, która zapewniałaby mu dobre warunki nie pogłębiające problemów zdrowotnych.

Plecy niestety zawsze były naszą największa zmorą więc teraz skupiam się głównie na nich (praca na lonży była głównie nastawiona na prace nad plecami)

Tak wyglądał przed przerwą

Ale pozytywnie nastraja mnie to, że praca idzie nam teraz bardzo sprawnie i szybko udało mi się go doprowadzić do stanu względnej używalności (i takiego żeby nie było wiochy go pokazać publicznie  :hihi🙂
wątek zamknięty
Klami To się w głowie nie mieści  😲 Ja bym zrobiła awanturę po czymś takim.

G. Bo długie przerwy czasem bardzo dobrze robią. Zaczynasz pracę od początku i możesz już nie popełniać tych samych błędów  🙂

A ja ostatnio ile razy jestem w stajni tyle pada i ląduje na hali  🤔 Nawet ostatnio miałam już fotografa, ale się zbuntował na warunki halowe.
wątek zamknięty
G. Pleśniak znów w akcji! 😅
strasznie się cieszę widząc go tutaj, mam nadzieję, że niedługo wrzucisz foty już z jakiejś pracy 😎
i wygląda naprawdę genialnie po tak długiej przerwie, moje po roku pasienia się nie zmieściłyby się w boksach  😁
wątek zamknięty
mara, a wiesz ze jestes na stronie aromeru? 😉
wątek zamknięty
wiem...
wątek zamknięty
gdzieee? 🙂
wątek zamknięty
rewir, kujka, Nasturcja-Renata, fin, G., mara, amnestria, Dzionka,  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Dzisiaj nie bylam juz w stanie. Ledwo sie ogarnelam zeby na spokojnie porozmawiac z doktorem i zadac kilka podstawowych pytan na hipo.
Jutro zaczyna sie burza, na pewno tego tak nie zostawie. Jeszcze zobaczymy jaka bedzie diagnoza (a tu tez mam niestety pecha, bo doktor wybyl i musze poczekac).

Ta osoba doskonale wiedziala jak sie zachowuje kon. Odkad go kupilam to stoi wlasnie tam. I nie raz slyszalam, ze np. nie moze isc na padok z reszta koni, bo sie zachowuje jak glupek i w ogole to nie nadaje sie do puszczania na padok ( :ke🙂 i lepiej niech stoi... itp. itd. To po jaka ch..... wczoraj nagle niby przestal byl straszny. I jeszcze o tym co sie dzialo dowiedzialam sie od znajomej, ktora do mnie podeszla i pytala jak sie miewa kon po wczoraj, a nie od samej "zainteresowanej". Reszty kulis opisywac nie bede, bo to juz by bylo brzydkie pranie "brudow".
Moj numer telefonu tajemnica tez nie jest, do trener tez nie. Pomijam, ze trener widziala tego dnia i nic...
wątek zamknięty
Nasturcja, darolga  :kwiatek:

jeszcze jedno 🙂

wątek zamknięty
takie rzeczy, to tylko na Hipodromie.
współczuję...
wątek zamknięty
Klami masz jakiś pomysł co to? coś grzeje, puchnie, ewidentnie wygląda źle? Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego...
Sierra dawaj zdjęcia ze skoków koniecznie, na odznace Czardasz wyglądał jakby mu się całkiem podobało  😉
Caro jakbyś chciała przekwalifikować swojego zwierza, to u mnie w stajni jest kobyła pasująca gabarytami i maścią do Twojego Kaszy - możecie zrobić piękną parę zaprzęgową  😁
wątek zamknięty
Klami ręce opadają na to co się w Sopocie dzieje... Bardzo współczuję i trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!
wątek zamknięty
Burza
A ja się na początku zastanawiałam co wszyscy widzą w Piorunie.
Aż w końcu sama się w nim zakochałam  😅

edit: Klami wyrazy współczucia  :kwiatek:
wątek zamknięty
Forta, nogi czyste, nic nie spuchniete. Niestety ewidentnie utyka ta noga, ktora byla operowana. Boje sie jak ch....
Z tym, ze wyraznie bolowo reagowal na uciskanie stawu skokowego (a robiona mial pecine).

kate, gozya,  :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
Klami, no po prostu ręce opadają!!!!!
wątek zamknięty
Forta widzisz, zapomniałam że jednak ktoś był świadkiem jego skoków. Ba! I jego i moich - a musisz przyznać - że był to dość radosny obrazek  🤣

Zapomniałam, że jednak ktoś publicznie widział nas skaczących. Ups 😉  😁

Naprawdę chcesz jeszcze na to patrzeć? 😉  😁

Klami SZOK. Naprawdę: ręce, nogi i cycki opadają... 😲
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.