Forum konie »

Kącik Rekreanta

chyba nie ma potrzeby, każdy zajrzy stronę wcześniej, jak się dowie, że jest tam ślicznotka Moniski 😍
wątek zamknięty
Libella, super!! Mówiłam, że musi znaleźć się ktoś, kto będzie miał na nią sposób! 3mam mocno kciuki! I relacjonuj koniecznie postępy

Generalnie należą mi się konkretne bęcki 🤬 Nie było mnie u konia 2 dni- w piątek nie miałam siły, wczoraj korki mnie zabiły i czasu nie straczyło.... No i dziś miałam za swoje 🙄 Koń jak bomba zegarowa, ja zamiast jej pomóc rozluźnieniem to sama też się spięłam i generalnie byłyśmy dwoma wściekłymi drewniakami.... Pod koniec udało mi się opanować siebie i konia więc zakończyłyśmy jazde pozytywnie ale.... ech.
Za to jutro trening 🏇 więc może jutro znów się ogarniemy 😉
A po za tym w sobotę jadę pierwszą w życiu P  😎 Napewno jadę na koniu znajomej, co do Libla to jeszcze myśle, ale pewnie Libel zostanie w domu.
Martva 3 zdjęcie cudne 😍
Moniska gratuluję założenia ogłowia 😉 cierpliwość popłaca
wątek zamknięty
Libella,gdzie startujesz?
wątek zamknięty
W Słupnie. Tylko z tego to wiem, to są tylko wewnątrz stajenne.
wątek zamknięty
Pytam,bo teraz Libelka stoi "po sąsiedzku" i myślałam,że może w okolicy jakieś towarzyskie zawody są i jak nic o tym nie wiem😉
wątek zamknięty
Lib, to na czym jezdziesz?
wątek zamknięty
Libella No to się w sobotę spotkamy  🙂 Ja jeszcze nie wiem, czy to P będę jechać, raczej same skoki.

Trochę Dzioneczka z dzisiaj dla zainteresowanych naszym irokezem  🙂 Na mnie nie patrzcie- nie polecam jazdy na kacu  🙄

Tu nam odskok nie wyszedł

I romantycznie na koniec

EDIT- poprawiłam fotki ,bo była 2 razy ta sama.
wątek zamknięty
nie przesadzaj, porządny kac może czasem pomóc. Mi dziś pomógł na rzucanie ciałem, bo wiesz...  👀 jak tak bardzo chcesz nie stchórzyć i skoczyć to nawet uszami starasz się konia pchać, a dziś było mi tak niedobrze, że cichutko siedziałam jak anioł.
A Złoty skakał jak wściekły. Całkowicie posłuszny, oddany i ratował mi pupsko jak coś skiepściłam  😡 kręcił się wiercił i ze wszystkiego wyciągał mnie i dzielnie skakał. Po prostu anioł nie koń. 
wątek zamknięty
Dzionka, alez on szybko masy nabiera o.o

Libella, z tego co ja wiem to nie sa wewnatrzstajenne... 😉 bo sama rozwazam przyatakowanie Slupna  👀
wątek zamknięty
Hmm to jeśli nie są wewnątrzstajenne to możecie przedstawić jakieś propozycje?🙂
Kujka,kiedy będą zawody u Was?Miały być,mam bliziutko i się doczekać nie mogę😉
wątek zamknięty
D&A, no widzisz to tak jak ja! xD tak powaznie - przycisnij Byczek, niech ustali ostatecznie termin, to sie bedziemy rozglaszac (a pamietam ze zawsze fajne byly te nasze zawody wiec tez na nie czekam z niecierpliwoscia 🙂 )
wątek zamknięty
Dzionka, piekniejszy z dnia na dzien! 😀
wątek zamknięty
Sie nazbieralo... :

margaritka, merci.
Ciesze sie, ze choc troche ten lek pokonalam. Jakos tak pewniej sie na tych zawodach poczulam.

szafirowa, jednym slowem masz uroczego mlodzienca. Do tego madrale.
Z przyjemnoscia obserwuje jak sie rozwijacie. 😉

korsik, merci.
Prze prze prze...piekne rude!!

lov, merci. Przyjmijmy, ze byly udane. 😉

ambrozja, merci.  😉

martva, merci.

armaquesse, dziekujemy bardzo bardzo.

fin, dziekujemy. A paczusia nie oddam, oj nie!!

Ascaia, dziekuje. Faktycznie dobrze nam te zawody zrobily jako "parze".

moniska, bardzo bardzo dziekuje.
W podjeciu decyzji mocno pomogly mi "grozby" tresera, ale nie zaluje.
Gratuluje postepow z mlodym. Oby tak dalej a bedziesz miala wspanialego rumaka przyjaciela. 😉  A tak w ogole to jest przepiekny, jak z obrazka!!

kate, no to super. Licze na wasz start w Owczarni!

Dzionka, najbardziej liczy sie wlasnie to, ze pojechalam. O to chodzilo, jak piszesz.
Czyste przejazdy w LL na tym koniu to zaden wyczyn. Na prawde mocno musialabym sie postarac zeby zrzucil takie malenstwo.
Kielzno to munsztuk skokowy kimblewick. Po prostu na zawodach Paczus jest w swoim zywiole i najchetniej wozil by mnie po wszytskich scianach, innych koniach itp. itd. Wole moc dzialac i jechac spokojnie i delikatnie na ostrzejszym kielznie niz szarpac sie na delikatnym.

Relacja z dzis:
Bylo gorzej, duzo gorzej niz wczoraj. Kon srednio sterowny, prawie mnie wywiozl z placu, odpalil wrotki. Malo skupiony byl tak generalnie. Rozgladal sie, "bujal" w lini. Przejazdy na 0 oba, ale hmmm.... dla Paczusia zaden wyczyn.
Nastepne zawody na poczatku czerwca, podobno jedziemy juz L (treser tak twierdzi).

Rozprezalnia:

(Wiem, gdzie mam noge w strzemieniu, ale wciaz w tych oficerkach za zadne skarby nie moge zgiac odpowiednio nogi w kostce.)

Portrecik:
wątek zamknięty
Kujka,pogadam tylko wiesz...miały być w maju..maj się kończy a w czerwcu mam napięty program-zawody co tydzień i wyjazd😉
wątek zamknięty
Zawody są wewnątrzstajenne, ale w małych ilościach mogą przyjechać osoby z zewnątrz  🙂 Tylko podkreślam, że to totalnie podwórkowa zabawa i tak też należy ją traktować  😉 Propozycje mogę wrzucić we wtorek, bo jutro nie będę w stajni... Ma być najprostsza P-tke i skoki LL z "jokerem" o wys. 100 cm  😀 Sędziuje p. Wyszkowska.

kujka też zauważyłam, że Dzionek zaczął przybierać na masie, cieszę się strasznie  🙂 Szczególnie, że pokochał miłością wielką niskie ustawienie.

kate nie ma jak skoki na kacu  😀 Mój koń też mnie ratuje, jak czuje że ja nie ogarniam i całe szczęście, szczególnie z moim (i jego) talentem do za dalekich odskoków. Np:

Nie wiem jakim cudem nie władowaliśmy sięjeszcze nigdy w żadnego oksera, no ale tfu tfu, wolę tego nie próbować  🙄 A gdzie jakieś wasze fotki ze skakania?

cieciorka dzięki, bardzo mi miło  :kwiatek:

Klami wiesz przynajmniej nad czym konkretnie pracować, taką motywację ci Pączuś zafundował  😀
wątek zamknięty
Dzionka, powiem szczerze, że z dwa najazdy to miałam tak "rewelacyjne", że trenerka doradziła zsiąść i konika po kopytkach całować, z wdzięczności.
Kurna strasznie żałuję, że nie mam zdjęć z dziś, bo skakało nam się rewelacyjnie. Mój T. nie wziął baterii...

Klami, przyjedziemy na pewno. Trzeba w końcu spróbować.  🙂
wątek zamknięty
Klami z czystej ciekawości, co macie za wędzidło? 😉
wątek zamknięty
Lov :
Kielzno to munsztuk skokowy kimblewick. Po prostu na zawodach Paczus jest w swoim zywiole i najchetniej wozil by mnie po wszytskich scianach, innych koniach itp. itd. Wole moc dzialac i jechac spokojnie i delikatnie na ostrzejszym kielznie niz szarpac sie na delikatnym.
wątek zamknięty
Dzionka, imponujacy skok w dal. 😉

kate, tak trzymac.  😉

lov, kielzno to munsztuk skokowy kimblewick.
wątek zamknięty
Klami mamy do tego talent  😎
wątek zamknięty
no to kolejne z serii mam talent:

na tym zdjeciu:
a. kon probuje cos zrobic, jezdziec nie wie co
b. jezdziec probuje cos zrobic, kon nie wie co (ale sie stara)
c. zadne z nich nie wie co robi
wątek zamknięty
kujka, strzelam c :P
wątek zamknięty
kujka To wygląda jakby Pablo miał się zaraz wyrąbać na nos, a ty jeszcze nie jesteś tego świadoma i sobie spokojnie siedzisz  😀 Wystąpmy z naszymi końmi w "Mam talent" !
wątek zamknięty
martva, dziękuję, że przyjechałaś no i za cudne foteczki!! :kwiatek:

Mam nadzieję, że szybko je dostanę, bo już nie mogę się doczekać!

😅

dorotheah, twardszą szczotką też próbowałam. Myślę, że on po prostu nie jest przyzwyczajony do jakiegokolwiek dotyku, bo z czyszczenia na czyszczenie jest po prostu lepiej🙂
dziękujemy za komplement :kwiatek:

fin, pochwalimy, pochwalimy niech tylko martva prześle mi ich trochę 😁 :kwiatek:

Libella, bywa i tak, są dni w których nie możesz być w stajni - nic nie poradzisz. Ale w takich sytuacjach, tak jak napisałam - luz, luz i jeszcze raz luz🙂
Czekam na relację z treningu no i z zawodów!
A co do ogłowia - chyba zapeszyłam, bo dziś nic z tego...🙁

Dzionka, do pyska mu w irokezie!
A co do jazdy na kacu - mnie się tam zawsze lepiej na kacu jeździło 😁

Klami, Jak to się mówi - jak nie prośbą to groźbą🙂
ważne, że poskutkowało!
Gratuluję czystych przejazdów i oby do następnych zawodów🙂
wątek zamknięty
m0niSka A nowych zdjęć to nie łaska wstawić  🤬? Niektórzy tu czekają :P

Edit: Doczytałam, ze  czekasz na świeżutką porcję, ale w razie  czego będę się dopominać- tak na wszelki wypadek  😁
wątek zamknięty
Averis, ja przebieram tutaj nogami z niecierpliwości:P
Ale martva niestety już dziś nie da rady mi nic więcej przesłać oprócz tego co jest na poprzedniej stronie🙁
wątek zamknięty
No dobra, bede dobra ciocia 😉

Piękny Młodzian cz. 2 😉

wątek zamknięty
m0niSka, on jest obłędny!!
wątek zamknięty
martva, sliczne fotki!

Gozya, mysle ze to faktycznie moglo byc C. :P moze Amnestria bedzie wiedziec co to bylo, bo to Ona robila zdjecie :P ja nie pamietam zadnego potykania sie na tej jezdzie... moze to jakis koniec/poczatek jakiegos przejscia? nie przychodzi mi nic do glowy... w kazdym razie - czesc odpowiedzi na pewno sie zgadza - "jezdziec nie wie co"
czy kon wiedzial, trudno stwierdzic
Dzionka dawaj, jeszcze trwaja castingi, mamy szanse!!
wątek zamknięty
Kujka - dziekuje!  :kwiatek:

Tylko cos nie mam szczescia, bo co wstawiam zdjecia to sa jako jedne z ostatnich na stronie i zaraz robi sie nowa 🙁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.