Forum konie »

Kącik Rekreanta

Oj to z Denverem jakaś poważna sprawa widzę 🙁 Ale trzymam kciuki, żeby sie wszystko jakos ułożyło, tak samo jak i za nowego konika 🙂

A co do zdjęć. Nie ma kto nam robić
wątek zamknięty
strasznie dużo tu piszecie, zaczynam się gubić =) =) a chciałam się wkręcić w wątek ;-)

Dzionka - mimo wszystko podziwiam, że Ci serce wytrzymało, ja bym w takiej sytuacji chyba na zawał zeszła ;-)

A ja ogólnie po wczorajszym terenie z "moją" Baśką, jakaś taka zadowolona jestem, bo tak chętnie szła wyjątkowo =) czasem aż za chętnie, tj ona niestety nie rozumie, że wcale nie musi galopować tempem konia przed sobą, i nie słucha mojego chamowania jej ani pomocami ani słowami, co mnie momentami przeraża, bo ona malutka, grubiutka ;-) jeszcze często się potykająca, a wczoraj to za 20cm wyższą od niej pomykałyśmy, i to małopolką, co w każdym chodzie popyla jak wyścigówka :P

Ale cieszy mnie to, że powoli się przekonuje, że możemy iść wolnym galopem za koniem który przed nią kłusuje tempem szalonym. Co mnie zawsze śmieszy, bo jak jedziemy w 4 konie (3 duże i my 😀 ) to małopolka kłusuje, 2 duże galopują, "mój" kurdupel ostro daje kłusem =)
wątek zamknięty
Melduję się po pierwszym dniu zawodów. No szału nie było.

Folglut zaskakująco nie zwracał absolutnie uwagi na sędziów, krzaczki, obce konie itp. Ale wymyślił coś, o co go nie podejrzewałam. Przy wjeździe na linię środkową do ustępowania ( początek P2 ) nagle się zatrzymał, zrobił jakiś dziwny zwrot i przez chyba 2 minuty zasuwał po czworoboku na wstecznym. Mnie zatkało do tego stopnia, że nie wiedziałam co zrobić. Po prostu nie mogłam go z tego wyjechać do przodu. Oczywiście na rozprężalni robiłam ustępowania i było ok. Mam coraz mniej siły do jazdy na tym koniu. Jutro wjeżdżam na czworobok z batem.
wątek zamknięty
Stęskniliście się?  😁

[img width=640 height=429][/img]

[img width=640 height=429][/img]

[img width=640 height=480][/img]

Gruby miał dzisiaj dzień dobroci dla pańci, i w naszym kryzysie jest jakis postęp, bo fajnie odpuścił w galopie, nie uwalił się i ogólnie całkiem fajnie, w porównaniu do wczoraj, gdzie zsiadłam po 10 minutach kłusa :/  🤔wirek:
wątek zamknięty
Pamiętacie jeszcze?

(hahah jak ja wyglądam  🤣 )

(nie ma to jak "PROFESZIONAL" stojaki na przeszkody  🤣 )

Starczy.

Tak bardzo mi Go brakuje...
wątek zamknięty
Lena, gratuluje! Dzisiaj bylo dobrze, jutro bedzie lepiej. 😉 Trzymam oczywiscie kciuki za was.

A to nasze cos wspomnieniowe:

wątek zamknięty
No dziewczyny, powiem wam, że się strachu najadłam, że hej... Teraz mi trochę szkoda moje mega wkur...u na niego, no ale zasłużył sobie ewidentnie  👿Koń to jednak nieprzewidywalny zwierzak i dopiero ja czujemy albo widzimy z bliska jego siłę albo szybkość do nas to trafia... Jutro mam trening- na pewno będzie świetnie zważywszy na jego i moje dystanse pokonane dzisiaj w błocie po pachy... No trudno, chcę już tą całą syt. zapomnieć.

Powiem wam, że padam na twarz.

Lena, trzymam dalej kciuki, ale folglut naprawdę ciekawy numer ci wywinął 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, rzeczywiscie niezly numer Ci zwierzak wywinal. Dobrze, ze ani jemu ani tobie nic sie nie stalo. Tak to juz jest z konmi, sa totalnie nieprzewidywalne. Nawet jak nam sie wydaje, ze jest inaczej to na pewno cos sie zdarzy co nas wyprowadzi z tego bledu.
wątek zamknięty
Dzionka   oba wałachy młp. pierwszy Dunaj ( Draba po Przedswit 13-4 / Hegemon) drugi Bachus ( Brabancja po Mooving Dream / Dinar)

amnestria na papierku tak ale jezdze na nich i costam startowalam a oprocz tych to mam 30 takich doszywanych moich  😁 💃
wątek zamknięty
Doczekałam się paru foteczek z jazdy  🤣 niestety jakość halowa  😁

i moje ulubione z cyklu: bo tam w kącie siadział potttttffffóóóóór zjadający konie  😁 😁 😁

c.d.n.  😉
wątek zamknięty
Fajnie razem wyglądacie;p
Czekamy na ciąg dalszy, czekamy...
wątek zamknięty
maleństwo: koleżanka która robiła zdjęcia poskąpiła na razie i przysłała tylko te... więc czekam na resztę 😀
wątek zamknięty
i moje ulubione z cyklu: bo tam w kącie siadział potttttffffóóóóór zjadający konie 

ooo skąd ja to znam? 🙂

fajnie wygląda, czekam na wiecej🙂
wątek zamknięty
Klami gratulować to mi trzeba chyba stoickiego spokoju.

Dzisiaj zamiast na czworoboku wylądowaliśmy u weta. Noga, która mi podpadała, chociaż nie kulał oczywiście, lekko nabrała, więc nie chciałam ryzykować. Teraz Glut ma kilkudniowe niezasłużone wczasy. Tylko trochę żałuję, że nie miałam szansy się zrehabilitować za wczoraj, ale cóż, będzie taka szansa na następnych zawodach ( mam nadzieję ).

Szkoda, że nie mam filmiku, byłby świetny do samokrytyki  😁
wątek zamknięty
A mi chyba konia podmienili  💃
Dzisiaj sobie skakałam gimnastykę, i okserek 110 na koniec  😉normalnie jestem z tego gnojka dumna, bo potrafi 80 skosić  😁

Efka fajne konio, co to? 🙂
wątek zamknięty
Lov a jak tam nogi Grubego? Bo pamietam ze cos nie tak było? 🙂
wątek zamknięty
Taak, ciągle cos mu było, a to podbity, a to podkowa i tak w kółko. Ale korzystając z okazji przypływu kasiorki zrobiłam badania jak przed kupnem. Wet powiedział, że mimo wieku nóżki ma super czyste, trzeszczki w bardzo dobrym stanie, jedynie jakiś odczyn w lewtym tyle w stawie koronkowym ale zupełnie niegroźny, kazał podawać coś na stawy zapobiegawczo i tyle  😉
Przynajmniej wiem, że jego schizy na jeździe to już tylko z psychiką związane, a nie z bólem.
I miło, że ktoś pamiętał  😁 😡
wątek zamknięty
No to super 😉
Czekam na fotki z jazdy. Dzisiaj byłam u małego i powiem wam, że normalnie cudem miał dzień dobroci dla panci  😁 oprócz tego, że go roznosi a niestety warunków do pobiegania nie ma to dzisiaj był super zainteresowanym i skupionym kucykiem  🏇
wątek zamknięty
Lov super, oby więcej takich dobrych wieści.
Moja złośnica kuleje zdecydowanie mniej, także mam nadzieję, że idzie ku lepszemu powoli. Sprawdzaliśmy ją w kłusie na lonży, pozwoliła sobie nawet na parę bryków.

Były jakieś w ZWK, ale co tam 😉

kokieteryjnie odsłonięty poślad

i z wstrętną pańcią
wątek zamknięty
A mi chyba konia podmienili  💃
Dzisiaj sobie skakałam gimnastykę, i okserek 110 na koniec  😉normalnie jestem z tego gnojka dumna, bo potrafi 80 skosić  😁

Efka fajne konio, co to? 🙂

Lov to bardzo fajne konio ale dam sobie uciąć głowę że znasz  🤣

ale... zagadka  😂

znajdź 10 różnic  😁 😁 😁 😁 😁 😁

wątek zamknięty
Ooooo, "znajdź 5 szczegółów różniących obrazki" 😜

edit: o matko, nie ma to jak czytać dokładnie posta powyżej, nie zauważyłam podpisu efki "znajdź 10 różnic" 🙄
wątek zamknięty
maleństwo, moja ukochana rudzielica!!
więcej więcej więceeeej

efka, kurczę, no nie wiem  🤣
a różnice... inne otoczenie, inny czaprak, inny kolor włosów jeźdzca, inne ubranie, inne ochraniacze, bryczesy, ogłowie chyba też, ciut inne ustawienie głowy, inaczej łydka leży ciut, na jednym chyba koń ogolona, na drugim nie
masz 10 różnic, buahaha, jestem dobra? 😀
wątek zamknięty
MoniaaA
a jak z nogami tudzież ogólnie jak zdrówka jaśnie panicza?
wątek zamknięty
efka, genialne są te fotki :P
nawet mu się światło od tyłka odbija w tym samym miejscu  😎
wątek zamknięty
maleństwo, moja ukochana rudzielica!!
więcej więcej więceeeej

efka, kurczę, no nie wiem  🤣
a różnice... inne otoczenie, inny czaprak, inny kolor włosów jeźdzca, inne ubranie, inne ochraniacze, bryczesy, ogłowie chyba też, ciut inne ustawienie głowy, inaczej łydka leży ciut, na jednym chyba koń ogolona, na drugim nie
masz 10 różnic, buahaha, jestem dobra? 😀

brawo 🙂 medal z kartofla normalnie hehehhehhe 😀

toż to Ritek we własnej osobie 🙂
wątek zamknięty
efka, genialne są te fotki :P
nawet mu się światło od tyłka odbija w tym samym miejscu  😎

czekam na następne może też podobne będę, normalnie na blond się zrobię chyba 🙂
wątek zamknięty

brawo 🙂 medal z kartofla normalnie hehehhehhe 😀

toż to Ritek we własnej osobie 🙂

Cooo? No gdzie! Niemożliwe :P
wątek zamknięty
Lov, fajnie, że takie dobre wieści  😀 Ja też dziś skakałam szeregi gimnastyczne i złamałam regułę, że 1sza przeszkoda na jeździe MUSI być wyłamana- hurra! Ale za to potem było coraz weselej- trenera napadła wizja twórcza i to nam kurtkę na drągu powiesił, to walnął na górę oksera trzeci drąg, to latarką świecił... Normalnie mogłam sobie na własnym koniu oglądać proces habituacji, jak od paniki i wyłamania przechodził do spokojnego skakania ze wszystkim w...zadzie  😀 Mądre to moje konisko, już mu wszystko wybaczyłam...

efka, super foty  😀 Kiedy was na czworobokach publicznie zobaczymy 😀?
wątek zamknięty
galopada jak smialas jeździc w szaliku?  😂
wątek zamknięty
Lov, fajnie, że takie dobre wieści  😀 Ja też dziś skakałam szeregi gimnastyczne i złamałam regułę, że 1sza przeszkoda na jeździe MUSI być wyłamana- hurra! Ale za to potem było coraz weselej- trenera napadła wizja twórcza i to nam kurtkę na drągu powiesił, to walnął na górę oksera trzeci drąg, to latarką świecił... Normalnie mogłam sobie na własnym koniu oglądać proces habituacji, jak od paniki i wyłamania przechodził do spokojnego skakania ze wszystkim w...zadzie  😀 Mądre to moje konisko, już mu wszystko wybaczyłam...

efka, super foty  😀 Kiedy was na czworobokach publicznie zobaczymy 😀?

Dzionka super że przełamujecie złą jeździecką passę 🙂 a co do czworoboków: na pewno publicznie o tym powiem hihihi 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.