Ja nie mówiew ,że działa na każdego konia każdą kontuzję itd. u mnie w stajni praktykuje się żelatynę spożywczą od lat i przynosi efekty oczywiście ,że na każdego konia działa inaczej u niektórych wgl. nie będzie widać rezultatów ale u większość koni które dostawały żelatynę nie łyżkami na sucho quatntamara😉 "przed i po " widoczna była duża poprawa. Niedoświadczony, skorumpowany umowami z firmami farmaceutycznymi wet wmówić jest w stanie nam praktycznie wszystko, myśle że nie ma co się spierać bo każdy i tak zawsze będzie wiedział swoje i nie widzę sensu prowadzenia dalszej dyskusji na ten temat. Ja z powodzeniem u dawna stosuje homeopatię u swoich koni <żeby nie było nie lecze koni sama, stać mnie na weta >
dla mnie Nutri Horse w ogóle jakiś dziwny... dawałam MSM i tak jak po Makanie widziałam poprawę, tak tu nie bardzo i do tego w formie nawet nie proszku, a prawie pudru... do wydmuchania ze żłobu w sam raz... za to polecono mi Felxadin Equistro i po 2 tyg zauważyłam znaczną poprawę - bardziej elastyczny ruch i lepsze stawianie nogi ze zwyrodnieniem 🙂 do tego ślicznie pachnie (tak słodko) i koń nie wybrzydza
A mój z kolei wydmuchiwał właśnie Flexadin, albo nie ruszał jedzenia w ogóle jak dawało się na mokro 😵 pierwszą puszkę zjadł normalnie, a potem coś mu przestało pasować, a szkoda, bo to dobry preparat i wydajny... Ktoś ma już tą nową wersję? Inaczej pachnie/wygląda jak poprzednia? 👀
Informacyjnie, możliwe, że nie odkryłam niczego nowego, ale Mobility Debrymed dużo taniej można kupić w dojczlandii niż u dr Golonki (ceny i tu i tu sprawdzałam).
A ja polecam Grand H.A. Synergy firmy Grand Meadows (www.grandmeadows.pl). Znajoma stosowała i była bardzo zadowolona.Ceny mają normalne jak ja bym to ujęła 😉 ani dramatycznie drogo no ale też nie tanio.
Informacyjnie, możliwe, że nie odkryłam niczego nowego, ale Mobility Debrymed dużo taniej można kupić w dojczlandii niż u dr Golonki (ceny i tu i tu sprawdzałam).
Juliaa , nie mają, podobno trzeba tam napisać/zadzwonić i spytać o dany preparat wtedy powiedzą. Moja pani trener ostatnio nabyła Grand Complete i płaciła o ile się nie mylę jakieś 295 zł z przesyłką.
to znaczy? Jak patrzyłam to w Niemczech koszt ok 600zł (139 euro)
Po 600, więc różnicy nie ma między ceną u nas a w DE. Jak się zbiorą 3 osoby, to da radę nawet za 500.
Większą ciekawostką jest to, że w Czechach ten preparat jest faktycznie tańszy. Cenowo 2300-2500 koron czeskich. I to jest faktyczna różnica w cenie. Jak ktoś ma kogoś tam, to warto, bo niestety czeskie sklepy nie wysyłają do Polski.
Nie wiem jakim cudem - obecny kurs euro to 4,19 razy 139 eu to wychodzi 580zł a jeszcze koszty przesyłki. A u dr G cena 600zł 😉 to gdzie te 100 zł różnicy?
Lutien, potwierdzam, że u Golonki podrożało i to nie od dziś. Mobility zamawiałam w październiku i już wtedy wychodziło drożej. Dopytywałam nawet o cenę na forum, bo sam Golonka najpierw mi podał cenę 1500zl za 3 opakowania, w następnym mailu cena była już inna - 1620, więc za opakowanie przy kupnie 3 szt już nie wychodziło po 500zł tylko 540.
epk w takim razie czuję się oszukana. Zwłaszcza, że w pierwszej wiadomości jaką od niego otrzymałam sam twierdził, że 1500, potem nagle nie wiem skąd mu się wzięło 1620 + wysyłka i w końcu te 3 opakowania wyszły mnie prawie 1700zł z wysyłką.
Kojot czyli zapłaciłas po 540 zl za szt ( bez kosztów wysyłki), kurs euro jest płynny, wiec z porównaniu z cena 500 zł dla epk, to rożnica ok. 30 gr na kursie, to możliwe, dr też musi to sprowadzć i pewnie za kolejne dostawy płąci rózne kwoty, wynikające z wahań euro i wielkości zamówień, w Niemczech ten preparat najtaniej można kupic za 580-590 bez kosztów wysyłki, więc chyba nie jesteś jakoś specjalnie stratna ,
paladynka, tu już nie chodzi o stratę, tylko o fakt, że na forum wszyscy piszą, że preparat kosztuje 1500zł przy zakupieniu 3 opakowań. A gdybym akurat nie miała tych 120zl? 1700zl, to dla mnie już spora cena i czasem każde 100zł robi różnicę. Sam Golonka również mi udzielił takiej informacji, po czym na drugi dzień, kiedy pytałam o koszty wysyłki i dane do przelewu podliczył mnie 1620-Mobility + wysyłka bez żadnych wyjaśnień dlaczego cena jest inna niż dnia poprzedniego. Oczywiście zapytałam o nagły wzrost ceny, jednak odp nie otrzymałam, za to musiałam się przypominać, że przelew z pieniędzmi dawno doszedł, a preparatu wciąż nie ma. Wtedy zostałam przeproszona za zwłokę, a wina została zwalona na księgową.