Forum konie »

Styl western (dawniej kącik)

Czy dostanę gdzieś w polskich sklepach pady typu barrel? A już w ogóle było by bosko gdyby to był pad korekcyjny i miał profilowaną górę.
Widziałyście może gdzieś takie? Jedyna jakie znalazłam widziałam w WWR shop, ale ani nie mają korekcji, ani nie są profilowane :/
Mam taki "normalny" pad (prostokątny znaczy) z korekcją przodu, ale dziś mierzyłam to na konia i kompletnie nie pasuje, jest za długi i stanowczo za gruby, siodło mi lewitowało. Mam krótkiego, raczej drobnego konia. Wiec mój pad pójdzie do ogłoszeń a ja szukam czegoś innego :/
Help  🙇
nie wiem czy to można nazwać padem barrelowym, ale jest krótszy niż zwykłe neopreny itp:
[img]http://re-volta.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=96809.0;attach=234894;image[/img]
Tuffy o taki kształt właśnie mi chodzi. A co to za pad na zdjęciu?
Mattes, ale o model zapytaj Dorcysie bo to jej pad 🙂
Dzięki 🙂
Edit. Już "nie" dzięki  😉 Znalazłam taki pad w necie, z wkładkami korekcyjnymi, ale cena mnie zabiła  😵
Szukam czegoś znacznie tańszego...
zembria, daj komuś do uszycia.
Myślałam o tym. I jeśli zwykły pad barrel, bez korekcyjnych wkładek, + "cycki" acavallo nie zdadzą egzaminu to chyba nie będę miała wyjścia i będę szyć gdzieś. Zgłoszę się wtedy znów do was pewnie, prosząc o poradę odnośnie materiałów  :kwiatek:  Jak na razie będę testowała "cycki", tylko muszę od kogoś zwykły pad pożyczyć, i podłoże musi być zdatne do tego żeby wsiąść..... więc to pewnie potrwa  🙄
Dzięki dziewczyny 🙂
zembria, głupie pytanie, ale co to są te "cycki"? To taka rakietka, tylko że podwyższa przód? Btw. świetna nazwa 😁

Pad od Dorcysi piękny, ale niestety Mattesy cenowo dają popalić.
Livia To taki żel jak na foto. One wyglądają trochę jak sztuczny biust 😉
Ciekawa nazwa poboczna. :-)
Być może uda Ci się coś tym uzyskać, a dowiesz się jak spróbujesz.
Pytałam już w wątku o westernowej rewii, ale nie uzyskałam odpowiedzi, wiec zapytam tu: czy możecie polecić mi jakiś pad podszyty owczą wełną, który będzie nadawał się pod blankety? Z chęcią ciut mniejszy niż tradycyjne pady (na krótką folblutkę) i cieńszy oraz żeby po założeniu padu i kocyka nie rozjeżdżało się nic. A może coś innego się nada? Tylko, że kobyłka ma skłonności do odparzania się od neoprenu, itp.
.
Muchozol szukałam czegoś w stylu mattesa tylko on jest bardzo długi i ciut za drogi (znalazłam za około 700 zł, a szukam czegoś do 500-550 zł). Neopren w przypadku popregu mi się nie sprawdził, więc pewnie na grzbiecie też nie przejdzie. A możesz podać mi jakiegoś linka do tych padów? Z góry dziękuję :kwiatek:
.
Muchozol, ten z linka to jest taki jaki wy macie? Też rozglądam się za czymś pod blanket - bo marzy mi się kilka od Karolass 🙂 I idealnie też właśnie w takim barrelowym wykroju.
.
Ooo, bardzo fajny jest, z antypoślizgowymi wstawkami, anatomicznie wycięty. I w cenie się mieszczę 😀. A mogłabyś mi podać jego wymiary? I czy kupowałaś z tego właśnie sklepu? Czy jest cieńszy od innych wełnianych padów?
.
rozumiem, że wymiar w calach, ale z podanych wymiarów wychodzi mi kwadrat...czy mogę prosić o podanie długości mierzonej "po plecach" i wysokości w środkowym miejscu?
.
A widzisz, ja zawsze podaję/mam podawane wymiary tylko boku, stąd moje niezrozumienie 😉
.
Ja też się spotykałam jak dotąd tylko z wymiarami całości, np. 75x75 cm 🙂
A ja jednak was jeszcze troszkę z tymi barrelami pomęczę  😁
Ktoś miał w rękach taki pad:
http://www.amazon.com/Mustang-Navajo-Barrel-Pad-30x30/dp/B003LVKRAI/ref=sr_1_10?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1421698495&sr=1-10&keywords=pad+barrel
http://www.amazon.com/Mustang-Micro-Suede-Barrel-Saddle-Navy/dp/B0079Y6TYG/ref=sr_1_17?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1421522722&sr=1-17&keywords=pad+barrel
Jakieś opinie? Generalnie szukam czegoś do używania raz na ruski rok jak mi się zachce w westówce w teren pojechać. Cena tych padów jest naprawdę zachęcająca, kształt fajny i wycięcie na kłąb też mają, pasowały by mi, ale boję się że to szmaty takie będą  🙄
zembria, mnie ten drugi wygląda na szmatkę, pierwszy sądząc po opisie jest trochę lepszy.
Bo Wy dziewczyny od dawna kupujecie już westowe pady a ja do tej pory kupowałam ujeżdżeniowe i skokowe, gdzie podaje się wymiary boku 😉

zembria po powiększeniu zdjęcia wydaje mi się, że są one marnej jakości. Zastanawia mnie też dość niska cena, czy na pewno spełnią swoje zadania?
Nie ma co się ograniczać do Polskich sklepów. Mnie czasem zdarza się robić zakupy na amerykańskich stronach. Tam mają dosłownie wszystko co nam się może zamarzyć. A ceny wcale nie powalają i nie wychodzi tak drogo jak by się nam mogło wydawać 😉

Jedynym minusem jest okres oczekiwania,ale to też nie jest przecież pół roku. Miesiąc i jest,a nie oszukujmy się,czasem nawet kurier ma problem dotrzeć w miesiąc  🏇
o jaki ten internet mały. Masz Reyline moje zdjęcie w awatarze.
Bardzo mi miło 🙂 Znalazłam w internetach i mnie urzekło. Jeśli jednak nie chcesz,żebym go używała,pisz,zmienię je.
Podajcie Dziewczyny linki do sklepów zagranicznych, z którymi nie ma problemu podczas realizacji zamówienia do Polski.
Sama wzbogacę swój 'magazyn'.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się