Czy dostanę gdzieś w polskich sklepach pady typu barrel? A już w ogóle było by bosko gdyby to był pad korekcyjny i miał profilowaną górę. Widziałyście może gdzieś takie? Jedyna jakie znalazłam widziałam w WWR shop, ale ani nie mają korekcji, ani nie są profilowane :/ Mam taki "normalny" pad (prostokątny znaczy) z korekcją przodu, ale dziś mierzyłam to na konia i kompletnie nie pasuje, jest za długi i stanowczo za gruby, siodło mi lewitowało. Mam krótkiego, raczej drobnego konia. Wiec mój pad pójdzie do ogłoszeń a ja szukam czegoś innego :/ Help 🙇
Myślałam o tym. I jeśli zwykły pad barrel, bez korekcyjnych wkładek, + "cycki" acavallo nie zdadzą egzaminu to chyba nie będę miała wyjścia i będę szyć gdzieś. Zgłoszę się wtedy znów do was pewnie, prosząc o poradę odnośnie materiałów :kwiatek: Jak na razie będę testowała "cycki", tylko muszę od kogoś zwykły pad pożyczyć, i podłoże musi być zdatne do tego żeby wsiąść..... więc to pewnie potrwa 🙄 Dzięki dziewczyny 🙂
Pytałam już w wątku o westernowej rewii, ale nie uzyskałam odpowiedzi, wiec zapytam tu: czy możecie polecić mi jakiś pad podszyty owczą wełną, który będzie nadawał się pod blankety? Z chęcią ciut mniejszy niż tradycyjne pady (na krótką folblutkę) i cieńszy oraz żeby po założeniu padu i kocyka nie rozjeżdżało się nic. A może coś innego się nada? Tylko, że kobyłka ma skłonności do odparzania się od neoprenu, itp.
Muchozol szukałam czegoś w stylu mattesa tylko on jest bardzo długi i ciut za drogi (znalazłam za około 700 zł, a szukam czegoś do 500-550 zł). Neopren w przypadku popregu mi się nie sprawdził, więc pewnie na grzbiecie też nie przejdzie. A możesz podać mi jakiegoś linka do tych padów? Z góry dziękuję :kwiatek:
Muchozol, ten z linka to jest taki jaki wy macie? Też rozglądam się za czymś pod blanket - bo marzy mi się kilka od Karolass 🙂 I idealnie też właśnie w takim barrelowym wykroju.
Ooo, bardzo fajny jest, z antypoślizgowymi wstawkami, anatomicznie wycięty. I w cenie się mieszczę 😀. A mogłabyś mi podać jego wymiary? I czy kupowałaś z tego właśnie sklepu? Czy jest cieńszy od innych wełnianych padów?
rozumiem, że wymiar w calach, ale z podanych wymiarów wychodzi mi kwadrat...czy mogę prosić o podanie długości mierzonej "po plecach" i wysokości w środkowym miejscu?
Nie ma co się ograniczać do Polskich sklepów. Mnie czasem zdarza się robić zakupy na amerykańskich stronach. Tam mają dosłownie wszystko co nam się może zamarzyć. A ceny wcale nie powalają i nie wychodzi tak drogo jak by się nam mogło wydawać 😉
Jedynym minusem jest okres oczekiwania,ale to też nie jest przecież pół roku. Miesiąc i jest,a nie oszukujmy się,czasem nawet kurier ma problem dotrzeć w miesiąc 🏇