Forum konie »

Revoltowe wielkoludy(wielkokonie), czyli im wyższy koń tym lepiej :)

Jak ta maść się nazywa w Waszej rasie? Po prostu "siwa", czy ma jakieś swoje określenie?
Ależ wielki piękny cukiereczek  😍

Chyba pora żebym i ja tutaj przybyła z moim wielkokoniem choć jak dla mnie ciąż malutkim źrebaczkiem
Playboy z kolegą też sporym 😉

[img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/q84/p180x540/10397990_869619619771439_5705630025907760983_n.jpg?oh=49c5d6c3b9f3d1e4fec95021634b30f8&oe=55B67CFA&__gda__=1436959212_0512539462e04599ffc3ad069e331a08[/img]
Zmierzyłam wczoraj mojego młodego po "cygańsku" po ciele i wyszło, że bedzie ponad 170 miał.
Nogi grube, zad przebudowany. Klocek będzie.
Tajnaa -Ciekawe  kiedy wystrzeli w górę  😀 
P.S. ja musiałam połowę sprzętu "wymienić"bo zrobił się za mały w przeciągu 2 lat  😁
Nie mam pojęcia. Teraz się pewnie zatrzymał ze względu na chorobę, wychudł strasznie. Pójdzie na trawę to odbije myślę.
Ech, mi cygańską wyszło że mój młodszy koń już nic nie urośnie, ma 3 lata i nie ma nawet 160cm 😵 a to koń męża który ma prawie 190cm  🙄 Mam nadzieję, że mały jeszcze podskoczy, rodzice oboje po około 167cm, a młody jest mocnej budowy, szeroka klata i wielki zad więc tak po cichu liczę że cygańska miara może przez to przekłamywać (za dużo ciała jak się mierzy po ciele 😉 )
Teraz bardzo proszę mi powiedzieć, że tak, oczywiście urośnie jeszcze minimum 10cm!  😁
foto doopki 2,5 latniej
ogier czy wałach? Po kastracji często mocno idą w górę.
Kastrowany jako roczniak. Na 2 nogach na padok wychodził, zwarty i gotowy do działania więc klejnoty wcześnie stracił.
zembria mojego Młodego widziałaś - dziecko 3 letnie, 160-162 może ma, ja 180.. jego rodzice 167 i 170, więc liczę na minimum 165, a że przebudowany zadem jest to chyba urośnie 😉
Także trzymam kciuki za łaciatka i łączę się w niepewności 😉
Chodzi dokładnie o ten "cygański sposób" http://quantanamera.com/cyganska-miara/ ?  🙂
Tak, ten sposób. Wiadomo że jest mocno orientacyjny, ale jako taki obraz daje.
Pewnie, że nie ma co się na nim mocno opierać ale w najbliższym czasie spróbuję  🙂
Fokusowa ale po Twoim młodym widać, że dzieciak jeszcze i na pewno urośnie i masy nabierze, mój młodszy już tak po końsku wygląda, nie jak źrebol właśnie, dlatego go zaklinam żeby rósł 🙇
Ale dzięki za wsparcie i łączę się w niepewności  :kwiatek:
tajnaa, myślę że nie masz się co martwić wzrostem i budową Twojego konia 😉 Ma czas. Niektóre konie są późno dojrzewające, inne dorastają dużo szybciej. Także jeszcze się z niego może zrobić maszynka 🙂
Dla przykładu:
Koń mojej koleżanki (mam nadzieję że mnie nie posądzi o prawa autorskie 😉 )
Na pierwszym zdjęciu jako niespełna trzyletni koń. Na drugim z tego roku:
[img]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0-8/q82/s2048x2048/11080727_631552140309657_2568920128371530647_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9[/img]

A dla porównania, mój łobuz w wieku niespełna 3 lat (zdjęcie sprzedażowe):

Teraz będzie miał 7 lat i mimo to do zeszłego roku jeszcze rósł choć z jako takiej budowy już się bardzo nie zmienił 😉
Mój na pewno urośnie, bo tak karykaturalnego konia nie widziałam. Grube stawy, duże kopyta, sporo przebudowany zad i ogólny nieład 🙂
czy 175 już się można chwalić czy za mało?  😡
Wszystko powyżej 170cm to dużo 😀
no to w takim razie się pochwale 🙂
Jesteśmy razem dopiero 4 tydzień, a zdjęcia są dokładnie po tygodniu od przyjazdu do mnie.
Wyprzedzając pytania i niepotrzebne niedomówienia - nie jestem właścicielką, dzierżawię z przeniesieniem 🙂

mam 166-9 cm, a wydaje mi się, że wyglądam na nim jak zabawka, a nie człowiek.

Fajny 😀 to jakiś dzieciaczek? Młodo wygląda 😉
6 lat ma, ale przez pół roku był poza treningiem i teraz robimy od zera 🙂
stąd ten brak mięśniorów ; x
mirti2 konisko piękne ale grzywy to on za dużo nie ma 😁, czy na 2 zdjęciu trzymasz kubek?
Biczowa no niestety... teraz dostanie biotynę na kopyta to mam nadzieję, że i grzywy przybędzie. a w ręce trzymam kubek w dodatku wypełniony wodą 😀
a może by tak wybrać króla wielkoluda Re-Volty ?  😉 Sam jestem ciekaw kto ma najwiekszego konia na forum 🙂
Zakladam, ze Misiek ma najwiekszego  😉
Ale ze mnie zboczuch  😡
Biczowa nie martw sie, nie tylko z ciebie  😁
😀  😡  Zawstydzacie mnie. 

Jednak jeśli mowa o Niuńku, to mierzony był przez weta, gdy zgłaszałem go do księgi w GB. Wyszło 195cm.  🙂
,,maluszek,,  🤣
ale tak patrząc od d..y strony , jedna kupa to chyba cała taczka zapełniona  🙂
Co dziwne, właśnie nie. Wali mniej więcej tyle, co inne konie. A i porządek w boksie ma, bo tylko jedno miejsce obsrywa.
Haha teraz dopiero skumałam jak to zabrzmialo 😡 😉

195cm! tyle do kochania 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się