wiem i czasami nad tym ubolewam 🤣 Na szczęście mój kawaler to raczej czyścioch jest i mam nadzieje że mu to zostanie do momentu, kiedy posiwieje jak matka, czy dziad 🙇 🙇
Coś nas łączy, bo ja także ubolewam nad tym, że Młoda mi w końcu wysiwieje. 🤣 Zaczyna od obwódek wokół oczu, oraz wzdłuż kości nosowej, gdzie zaczyna się tworzyć strzałka. Na każdym z pośladków ma więcej białych plam i to na razie tyle.
Oł. Myślę, że mój Piękniś się podciąga pod temat 🙂 coś około 175cm. Może ciut więcej. Nie mierzony był dokładnie. Jak przesiadam się na znajomych niższe konie mam wrażenie, że ziemia jest dziwnie blisko ;p
ohh wiedziałam, że znajdę tu pokrewne dusze!🙂 od zawsze miałam słabość do olbrzymów🙂 mój Troll ma 175, ja 164.. 🙂 podśmiechujki w stajni "Nina, podać drabinę?" o norma🙂 na początku przy czyszczeniu, zanim się przyzwyczaiłam, przy przechodzeniu na drugi bok, patrzę na zad, a tam taki wąski szary pasek kurzu wzdłuż kręgosłupa:P szczotka nie zawsze sięgała😉 zauważyłam, że dużo niższych dziewczyn lubi takie wielkoludy, przynajmniej na koniu mogę sobie pogórować nad innymi;]
co do problemów: brak koordynacji wręcz powalający 😵 i do tego sztywne to cielsko straszliwie, ale pracujemy nad tym😉
mnie śmieszą nieraz teksty dzieciaków" Pani Nino.. ale Pani ma z Finki daleko do ziemi" albo "Ale ona robi duuuże kroki, zobaczy Pani: my robimy z Ciachem dwa, a Finka jeeeden" 😀
To jest moje dziecko - Paradeus, który już za dwa miesiące będzie czterolatkiem 😅 Koń trakeński, który ostatnio odbiega od opisu rasy i wcale nie jest zrównoważony i spokojny !
Swoją drogą, laura_2013 fajny koń, irokez nadaje mu masy i też mam na imię Laura 😜
O, tu mnie dawno nie było. Mój łaciat ma 175 (to ostatni pomiar z czasów 3latka, a ja mam 154cm. Dysproporcja dość spora i wsiadanie z ziemi odpada. Ale mniejszych nie lubię.