Forum towarzyskie »

Runnersi- czyli biegaj z nami :)

Karla🙂 super!  😅

baba_jaga fajny link, dziękuję. znalazłam sobie ciekawe przepisy 🙂

Cintra zamówiłam sobie (w końcu!) Scotta Jurka. Już od dawna mnie ciągnie żeby to przeczytać.

Muszę się pożalić. Chciałam zadebiutować w PM. Wybrałam sobie bieg idealny - koniec maja, z Białowieży do Hajnówki. Dzisiaj o 8.00 ruszały zapisy. O 8.15 weszłam na stronę i okazało się, że cała pula miejsc została wyczerpana. Bieg wyprzedał się w 15 minut  😕 😕 😕
Edytka zwykle ktoś się rozmyśla i sprzedaje wejściówkę. Może zamieścisz ogłoszenie na forum?
Mój chłopak co roku brał udział w tym biegu (w tym roku z powodu kontuzji- wyjątkowo nie) i zawsze bawiło mnie to wyczekiwanie i polowanie na zapisy.  🤔wirek:
Edytka zwykle ktoś się rozmyśla i sprzedaje wejściówkę. Może zamieścisz ogłoszenie na forum?

Mam zamiar polować na wolne miejsca jak się zwolnią. Zapisani mają 3 dni na płatność, więc będę sprawdzać w środę, czwartek i piątek czy coś się nie zwolniło.

ashtray ostatnio właśnie czytałam na blogach biegaczy, że oni nawet po nocach nie śpią jeśli zapisy ruszają np. o 24😲0. Śmiałam się z tego, a okazuje się, że mają 100% racji.  🤔wirek:

No nic. Zapisałam się na PM w Tarczynie (15 września) i czekam aż ruszą zapisy na PM w Londynie (październik)  😅

Edit. o 12😲0 ruszały zapisy na Bieg Zoo. Od 11:58 cały czas odświeżałam stronę, szybko wypełniłam formularz i udało się  💃 Ale widzę, że już się pula wyczerpała  😁
Biegacze są jednak nienormalni  😁
Edytka, stale i niezmiennie Cie podziwiam 🙂 a Scotta Jurka bys powiedziala, to bym Ci pozyczyla!
czy ktoś z Was biega na tych nocnych biegach? po Woli ,Pradze?
kogo mogę spotkać na Ursynowie i Woli?
sienka, ja już Ci mówiłam, ze jestem ostatnia osoba do podziwiania. To już prędzej patrz na voltowiczki szykujace sie do maratonow 😉
A Jurka chce mieć własnego na półce 😀

Ajfon cały czas próbuje mi zamienić 'voltowiczki' na 'boltowiczki'. Czyzbysmy miały coś z Bolta?  😁
Edit. o 12😲0 ruszały zapisy na Bieg Zoo. Od 11:58 cały czas odświeżałam stronę, szybko wypełniłam formularz i udało się  💃 Ale widzę, że już się pula wyczerpała  😁
Biegacze są jednak nienormalni  😁

To chyba trzeba pogratulować, bo podobno na Zoo też niełatwo się zapisać! 😅
w tej książce Jurka jak się ma stosunek objętości przepisów i gadania o jedzeniu do gadania o bieganiu? 🙂 nie wiem czy zamawiać, a w stacjonarnych sklepach nie widziałam. jedzenie mnie mało interesuję.

zastanawiam się też czy nie kupić:
http://www.sklep.napieraj.pl/product-pol-888-Feet-in-the-Clouds-a-tale-of-fell-running-and-obsession.html
wiosno, wiosno, przybądź w końcu! chce pobiegać po czymś co nie będzie lodem albo błotem 🏇

Ajfon cały czas próbuje mi zamienić 'voltowiczki' na 'boltowiczki'. Czyzbysmy miały coś z Bolta?  😁

Haha, technika zawodzi, tu sami długodystansowcy. 🙂

Karla na Ursynowie spotkasz mnóstwo biegaczy. 😉 To nieoficjalnie ich dzielnica, czego bardzo zazdroszczę! A o co chodzi z nocnymi biegami? Uwielbiam biegać nocą!
najlepiej biegać nocą samemu przez las. emocje gwarantowane 😁

kurczę, jeszcze jedną ciekawą książkę znalazłam... jakbym nie miała na co pieniędzy wydawać, ech.
http://www.sklep.napieraj.pl/product-pol-885--Magic-Madness-Ultramarathon-Running-lessons-from-the-last-decade.html
najlepiej biegać nocą samemu przez las. emocje gwarantowane 😁

Przetestowane. 😉 Polecam!
zacznę biegać z maską gazową 🙄 zastanwiam się nad sensem dalszego biegania w tym jednym wielkim smogu.
hej dziewczyny! Czy nie chciałaby któraś z was zamówić sobie buty do biegania? Przymierzam się do zakupu z tej strony http://www.freerunshoesale.co.uk/nike-free-50-v4-c-25/nike-free-50-v4-womens-c-25_26/  :kwiatek:
Funt obecnie stoi na poziomie ponad 5 zł, czyli 250 zł + przesyłka, a w wielu miejscach w Warszawie widziałam te buty po 300 zł. Np. jakiś czas temu w Ergo. Może lepiej kupić w PL, cenowo podobnie, a to zawsze mniejszy kłopot z ew. reklamacją.
cintra ja szukam ciągle free run najlepiej te http://www.freerunshoesale.co.uk/nike-free-30-v4-c-31/nike-free-30-v4-womens-c-31_32/nike-free-30-v4-womens-hot-punch-reflective-silver-pro-platinum-p-198.html ale nigdzie nie mogę ich dostać w tym kolorze. Na tej stronie kosztują 221 zł, u mnie we Wrocławiu free runy są po 430 zł niezmiennie.
Śliczny kolor!  💘 W Intersporcie widziałam ostatnio CHYBA także za 300zł... Wszystko zależy od wysokości przesyłki z wysp, ale według mnie nie jest to mocno zachęcająca cena, no chyba, że ktoś może Ci te buty przywieźć - wtedy warto IMO. 🙂
Co robię źle, jeżeli bolą mnie ścięgna (chyba) w stopach po bieganiu? Najczęściej na następny dzień.
może za szybko, za długo, za mocno, bez wystarczającej (właściwej) rozgrzewki... Układ ruchu nie jest jeszcze przygotowany na obciążenia jakim go poddajesz(?)
mnie rwało w części podeszwowej przy mrozach i złych butach. Zmieniłam buciory, mam jakieś wkładki i jest git. w czym biegasz alabamka?
a co do nocnych biegów- ja marszobieg, bieg "odprawiam" między 19 a 22. Dziki tłum mijam na mojej trasie, machamy sobie, ostatnio mało lampy nie zahaczyłam: " dzień dobry pani doktor, sexi dresik"- moi studenci mnie przydybali😀
[quote author=ashtray link=topic=26269.msg1719413#msg1719413]
To chyba trzeba pogratulować, bo podobno na Zoo też niełatwo się zapisać! 😅
[/quote]
Wiem. Dlatego się czaiłam.
Dostałam numer startowy 183, a wysłałam formularz zgłoszeniowy o 12😲1  😁
jak tam? biegacie dzisiaj?
ja dziś wymiękłam... najpierw się wywaliłam bardzo efektownie, że aż ludzie podbiegli. Potem zaczęło tak śniegiem zacinać, że ledwo maszerowałam, bo o biegu nie było mowy. A na koniec zrobiłam szpagat- pierwszy w życiu, na lodzie już pod samym domem  🙁
wczoraj pobiegłam średnią pętle z psem i podzielę się wrażeniami:
Przeżycia z biegania z psem na dłuższej trasie:
-kiedy pies chce się pozbyć balastu? na środku skrzyżowania pod multikinem przed samochodem policji
-kiedy pies nagle chce skręcić? przed największym słupem, którego nie ma się już szans ominąć
-kiedy pies chce się wysikać? kiedy gonisz na światłach, bo miga zielone
- kiedy pies pozbywa się szelek? kiedy chcesz go odciągnąć od 3 razy większego mixa amsta z czymś trzymanego przez łysego dresa

zawsze brałam psa na szorta czyli taki bieg do 2,5km- mocniejszym tempem, tak, że nie miała czasu na pierdoły, kupsko robiła na starcie lub mecie 😀
Dziewczyny, nie biegałam od niedzieli, masakra 🙁 😵 KAŻCIE MI wyjść teraz i biegać! Potrzebuję kopa w ... 😁
Karla haha, szpagat szpagat? 😉 Dzień wolnego jest na spokojnie do wybaczenia. 😀

wendetta marsz!  🤬 To już czwarty dzień! A to oznacza, że zaczynasz się COFAĆ w postępach.  🤬
no niestety..i chyba przywodziciel mi się naciągnął, bo przydzwoniłam praktycznie "mymłonem" o podłoże:/ 4km przeturlałam dziś, ale ani to bieg ani marsz... a jeszcze muszę z kundlicą iść na szort, bo jutro sama zostaje na 4 h:/
[quote author=Karla🙂 link=topic=26269.msg1720282#msg1720282 date=1363702952]
mnie rwało w części podeszwowej przy mrozach i złych butach. Zmieniłam buciory, mam jakieś wkładki i jest git. w czym biegasz alabamka?
[/quote]
Mnie wlasnie nie w części podeszwowej a na górze, mam dokładnie te buty : http://www.zalando.pl/adidas-performance-duramo-4-lea-amortyzacja-czarny-ad542a0lu-851.html

Nie biegam drugi tydzień przez chorobę i wariuję, to nieźle wciąga.
Ojaojaoja, biegałam dzisiaj pierwszy raz w tym roku.
Nie wiem czy można to nazwać bieganiem, więcej w tym marszu było.  😵
Zumi powiada, że było to ok. 1,5 km.
I stwierdzam, że bieganie po mrozie naprawdę nie jest dla mnie. Już mi coś w gardle siedzi i głowa zaczyna boleć. A przecież porządnie się ubrałam.  🤔
Jednak w gruncie rzeczy lubię te uczucie zmęczenia po powrocie do domu. Przed wyjściem nałożyłam olej na włosy więc teraz tylko iść się myć i spać [nie będę jadła na noc!]. 😜
Karla🙂 biegamy - tj. ja i Yuki 😉 Mi śnieg nie przepada, a ona ma dodatkową frajde.

wendetta założ buty do biegania 😉 tej pierwszy krok jest chyba najtrudniejszy, a jak już wyjdziesz... to sama wiesz 😉
A propos niejedzenia na noc... Obżarłam się jak świnia właśnie!  😵 Zjadłam grzecznie zupę, a że jestem już tydzień na diecie, a w szafce znalazłam placki z jabłkiem... Do tej pory nie miałam takiego parcia na jedzenie, powiem więcej, w ogóle nie chciało mi się specjalnie jeść, a teraz niestety wraca apetyt... 🙁 Co robić, jak się pozbyć dziada...

A póki co, wybywam na basen.  🏇
Dzięki dziewczyny!! 😀 No i wyszłam! A jak wyszłam to zrobiłam taką minę " 🤔". Ja myślałam, że tam deszczyk sobie pokrapuje, a tu zawieja śnieżna! ale jak już wyszłam to głupio było się wrócić.... No i było mega! Wprawdzie tylko 8 km (o tej porze robię standardową pętlę, bez udziwnień) i cały czas pod wiatr, śnieg walił po oczach, ale czułam moc w garach jakiej już dawno nie czułam 😉

Cintra, może te 3 dni przerwy dobrze mi zrobiły? Tak na swoje usprawiedliwienie dodam, że na tyłku nie siedzę- w tym tygodniu byłam już na fitnessie, boksie (super sprawa tak btw!) i ćwiczyłam w domu.
Od jakichś dwóch tygodni mam spadek motywacji biegowej, może to przemęczenie, przesilenie albo cholera wie co... A tak w ogóle to zaczął mnie pociągać trochę świat fitnessu w ogóle 😉

Edytka, racja, ubranie butów i tych wszystkich warstw to najgorszy etap... Szlak mnie dzisiaj chciał trafić przy ubieraniu bluzy, drugiej bluzy, wiatrówki, opaski, brrr...  Ale takie miłe wybiegania jak dziś dają mi znowu powera 😉

A tak w ogole to zapisałam się na drugi półmaraton, mówiłam już Wam? 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się