Forum towarzyskie »

Runnersi- czyli biegaj z nami :)

Garmin ma funkcję LiveTrack, nie korzystam więc nie wiem jak działa
macbeth, Equilab mi nie gubi zasięgu i cały czas widać ładnie gdzie się jest. Cała trasa potem jest widoczna wiec to chyba nie kwestia zasięgu gps tak ogólnie. Tyle, że żeby w Equilabie udostępniać trasę na bieżąco to koszt jest spory więc szukam czegoś taniej.
ogurek, O! wygląda spoko, wypróbujemy 🙂
spam
Pierwszy raz podczas biegania obtarłam wewnętrzną część uda, blisko pachwin. Zastanawiam się co lepsze będzie na tak wysokie temperatury- dużo kremu, jakiś osuszający proszek, czy może spodenki bikery?
Jak spodenki to jakieś sprawdzone, nie podwijające się, kieszenie nawet 3 to byłby duży atut, wysoki stan i nie za miliony złociszy 🙃🙂
Asiulla, mam ten sam problem, kupiłam takie legginsy krótkie i są świetne:
https://www.decathlon.pl/p/legginsy-do-biegania-krotkie-damskie-kiprun-run-100-comfort/_/R-p-307922

Z kieszonkami może coś takiego by Ci się sprawdziło?
https://www.decathlon.pl/p/spodenki-do-biegania-damskie-kiprun-2w1-run-900-ultra/_/R-p-325867

Ewentualnie możesz spróbować sudocrem, podobno działa ale nie testowałam.
A poleci któraś stanik do biegania? Nie mam wielkich wymagań, on nawet nie musi jakoś trzymać, bo u mnie nie ma co trzymać 🤣 Ale wolałabym coś bardziej elastycznego i przewiewnego niż moje zwykłe staniki. Żeby było wygodnie i sutków nie było widać 😉 No i taniego, bo ja się na sporty/bieganie wybieram raz na ruski rok.
I co tam, nikt nic?
zembria, z tanich to decathlon spoko. Ja polecam shock absorber, ale on droższy.
Mam kilka sportowych z Takko. Używam ich głównie po domu zamiast stanika, ale czasami też jeżdżę i trzymają całkiem dobrze. Przewiewne nie są, Ale nie widziałam jeszcze sportowych przewiewnych.
[[a]]www.takko.com/pl-pl/kr%C3%B3tki-top/22736100001-101.html[[a]]
Mi sie dobrze biega w wełnie merino, ale tu będą się odznaczać sutki https://wielorazowka.pl/produkt/czarny-biuster-z-100-welny-merino/
madmaddie, Decathlon przeglądałam, nie ma nigdzie rozmiarów na mnie.
macbeth, No mi głównie o to chodzi, żeby jednak nie było widać. Równie dobrze mogłabym biega bez inaczej 😉
Briliante, A to można gdzieś dostać online? Bo na tej podlinkowanej stronie nie widzę takiej opcji.
zembria, no to wszystkie inne jakie mam (z wkładkami, żeby sie nie odznaczały), to sam plastik więc no nie są przewiewne
macbeth, Kurczę szkoda. Nic, szukam dalej.
zembria, chociaż czekaj, przypomniało mi sie! Mam jeden z modalu, wiec jest przewiewny, ma wkładki 🙂 kupiłam go na Zalando Lounge więc nie wiem czy znajdzie sie gdzieś w sprzedaży regularnej, ale często wraca na ZL ten stanik - firma Sweaty Betty, tylko trzeba patrzeć na składy, bo tylko ten model był z oddychających tkanin 🙂
1000035063.jpg 1000035063.jpg
macbeth, Ooo! Dzięki! Poszukam zaraz 🙂 Swoją drogą nazwa cudna xD
zembria, to prawda, też się z niej śmiałam 😁
Asiulla, talk do niemowląt wcieram w uda i nic tak dobrze nie działa chyba no poza spodniami długimi
Totalnie nie leżą mi spodenki z dłuższą, dopasowaną nogawką. No tak jakoś dziwnie to wszystko opięte, a zawsze biegam na luźno i góra, i dół. Znów się obtarłam. Spróbuję z talkiem, w ostateczności jakieś naklejki czy takie krótkie opaski.
Latem biegałem w szortach z wszytą bielizną, dwa podobne modele różnych firm, podobnie dopasowane. Jedne mnie dwa razy obtarły, poszły do kosza, drugie nigdy, czy to wykonanie, czy indywidualne dopasowanie? 🤷
Latem biegałem w szortach z wszytą bielizną, dwa podobne modele różnych firm, podobnie dopasowane. Jedne mnie dwa razy obtarły, poszły do kosza, drugie nigdy, czy to wykonanie, czy indywidualne dopasowanie? 🤷
ogurek, a nie lepsze sportowe, dopasowane bokserki?

Mój stary w takich śmiga ultramaratony górskie i nigdy go nic nie obtarło.

No właśnie. Mam pytanie, czy możecie polecić jakiś płyn do prania dla takiej odzieży (koszulek itd)?
Ja tylko jak wypiorę to w 60 st to mogę uznać, że względnie nie capi...
No ale nie wiem, czy faktycznie taka odzież się do tego nadaje.

W ilu stopniach i w czym pierzecie ciuchy biegowe (zwłaszcza męskie), żeby były świeże i pachnące? 🙈
Chodziło mi, że ważniejszy jest konkretny model, nie rodzaj spodenek. W tych które mi pasowały doszedłem do swoich maksów (dalekich nawet od maratonu, nie mówiąc o ultra 😉😉 bez żadnych problemów, od dłuższego czasu się opierdzielam.
A pierzecie ręcznie? Bo jakoś nie widzę jedną koszulkę i spodenki po każdym użyciu ładować do pralki. Chyba że pierzecie razem z innymi zwykłymi ubraniami z użyciem tych środków do prania?
tereska, ja piorę jak mi się nazbiera kilka szmat na krotki program, tak to w rękach
tereska, no ręcznie to by mi się nie chciało i nie mam na to czasu. Raz na tydzień wszystkie ciuchy sportowe swoje i małża wrzucam do pralki i już, z tego wychodzi jakieś 6 kompletów ciuchów, więc już się opłaca pralkę zaprzęgać. Ale w razie 'w' jeden przed jakimś startem też mi się zdarzyło prać.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się