Ciska- niech wyjdzie, że jestem głupia, ale nie do końca zrozumiałam. Czy Ty się ze mnie wyśmiewasz? 😁
Ale o tych ludziach to mówię szalenie poważnie. Zależy mi na kontakcie z kimś jeżdżącym, bądź mieszkającym w Piotrkowie. Może niepotrzebnie, ale zobaczymy...
[quote="kujka"]juz widze jak ta krejzi 16ka pracuje na utrzymanie swojego konia[/quote] Ulotki! Promocje! a co! Miesięcznie pewnie z tysiaka wyciągnie! 😉😉
napsiałam do strazy dla zwierząt bo oni mogliby mieć większy wpływ niż my - nawet jak nie zabiorą, to mogą pouczyć i uświadomić - zawsze to coś innego niż objechanie przez net, na który i tak nie zareaguje bo my 'nie znamy tego konia!! my mamy same grzeczne i koffane koniki i nikt z nas nigdy nie miał problemów z końmi! no i nikt z nas nie ma tyle doświadczenia!'
nie chodzi mi o prowokacje pod zdjeciem lonżowanego wałacha, ale o opis poskramiania dębowania u tegoż
anna szymańska to nie właścieielka konia tylko chyba jej kolezanka
ale znalazłam juz nazwisko panny Katarzyny 😀iabeł: Sosi ... 👍 ?? 👀
a ja myslę , że to dziecko szczęścia jest w takim wieku że nikt ani nic na nią wpływu nie wywrze... 😉 po prostu musi dorosnąc do pewnych rzeczy. I naprawdę za parę lat wspomni to swoje zachowanie i się przeżegna... głęboko w to wierzę.
No bo poniekąd "a zrobil o akurat kiedy wnwozili mu gnoj i mial brudno phi", więc przynajmniej jest nadzieja, że brudy wywalone i zostało pościelone w boksie po wybraniu.
martynkakoniki, no w sumie to nic z tego, tylko dziwi mnie "znieczulica" i fakt, że nikt się nie zainteresuje tym, że koń leży w żywym gównie tylko tym, że "współczują czyszczenia".
najgorsze ze przez taki atak jak np ten Maxim - 2 min. temu Sory! W tym momencie ide i zgłaszam to! Mieszkam koło Piotrkowa Trybunalskiego mam 20 lat i żal mi się robi takich ,,ISTOT'' (bo nie można cię nazwać człowiekiem) jak Ty! Poprostu i tak konie to zwierzęta mściwe a Ty w końcu się o tym dowiesz i poniesiesz zasłużoną kare! Mam nadzieje że ten koń cię zabije! Ale ciesz się będziesz sławna!
janek15 dla mnie te dziewczyny w photoblogach są po prostu obrzydliwe. to nie są ludzie. jak można tak traktować zwierzęta? w głowie mi się to nie mieści...
mówisz ogółem o użytkownikach tej strony czy o tych wyżej wymienionych konkretnych przykładach ? Bo szczerze to sama mam o takie coś 😁 i odebralam to jako 'ogół'.
A ja wam powiem że CO STAJNIA TO INNY ŚWIAT, INNE ZWYCZAJE, INNE WARUNKI. ot co. Nie można sprawić żeby wszyystkie konie pławiły się w czystym boksie, żeby wszystkie konie były traktowane jak zwierzęta a nie jak jakiś 'gorszy gatunek' No po postu się nie da. Więc to że akurat ktoś coś napisze, wstawi pouczajacego komentarza akurat NIC nie zmieni, niestety. Do niektórych osób a w sumie to do większości to niedochodzi, bo każdy ma swój 'idealny' świat. A raczej większość która tak właśnie myśli. 😉.