Nie mogłam się powstrzymać 😁 Komentarz do produktu w jednym ze sklepów: "Ogłowie ładne . Mi się podoba, ale mojej Vivie niestety nie. Odkąd je mam ona jak widzi mnie z ogłowiem to zadziera głowę najwyżej jak może ;( A przedtem wszystko było ok."
P.S. Wszystkie tu przedstawione sytuacje wynikają tylko z tego, że dzisiejsza kadra instruktorska sama nic nie umie i nie potrafi nauczyc młodych adeptów, a potem wychodzi co wychodzi.
Obawiam się, że jednak nie od końca- sama piszesz, że te dziewczyny dzierżawią konie i nie bardzo jest komu zwrócić im uwagę, bo jeżdżą same. Wiele z tych dziewuch jeździ samemu, bez instruktora ponieważ żyją w głębokim przeświadczeniu, że już wszystko umieją. Choćby nie wiem jak dobry instruktor nie jest w stanie nauczyć czegokolwiek kogoś, kto uważa, że sam wie najlepiej i najlepiej wszystko umie.. Zostaniesz instruktorem, to zobaczysz 😉
martynkakoniki, wypinacze trójkątne. Może kiedy nie jesteś pewna nie wyśmiewaj ludzi? Ja wczoraj usłyszałam od dziewczyny, która myśli, że jest pro i w ogóle, że na srebrnej odznace trzeba umieć ustępowania od zadu i ciągi, i zdanie takiej odznaki to nie byle co 😀
KM03, co do używania martwego wytoku zasadniczo nie. Aczkolwiek na zdjęciu nie ma martwego wytoku, o czym napisała w swoim poście repka. Jakkolwiek z tych szalonych emocji mógł on umknąć, przytoczę go: No z tym, że marwty wytok to sie do nachrapnika przypina, żeby koń nie mógł głowy podnieśc i to jest ok. Ale zapięcie w ten sposób czegokolwiek do wędzidła powoduje, że wędzidło jest cały czas złamane w pysku, wobec czego przez całą jazdę koniowi wbija się ten czubek w podniebienie......do tego jeszcze mocny kontakt. Biedny koń nie może nawet na chwilę mieć ulgi, dopóki nie dostanie luźnej wodzy..... I czym to sie różni od niehumanitarnego transportu? Do tego zakładają to ludzie "znający się" na jeździectwie, a moze tylko pseudoinstruktorzy których nasz kraj produkuje sporo?
ja tam dziewczynom niczego nie zazdroszczę, co więcej, nigdy w Lublinie nawet nie byłam ( chyba, ze nie pamietam, a fakt, pamięć mam słabą)
[quote author=kare_szczescie link=topic=26.msg169943#msg169943 date=1234130258] martynkakoniki, wypinacze trójkątne. Może kiedy nie jesteś pewna nie wyśmiewaj ludzi?
[/quote] przecież nie wyśmiewam.. nawet mi to przez myśl nie przeszło ! 🙄 napisałam ''śmieszny patent'' bez żadnej ironii, więc nie wiem w czym problem 😉
W tym, że jest to w wątku nijako ośmieszającym photoblogi. I niestety gro z zdjęć wstawianych tutaj nie nadaje się. Gdybym miała fotobloga to bałabym się na niego cokolwiek wrzucić 😎 z obawy czy przypadkiem mnie tu ktoś nie zje... 🙄
Dokładnie... Szukacie dziury w całym, na siłę wklejacie fotoblogi i czepiacie się byle pierdoły. Np zdjęcie z poprzedniej strony, gdzie niby dziewczyna siedzi jak na fotelu, przecież jest to tylko zdjęcie, ułamek sekundy...
[quote author=kare_szczescie link=topic=26.msg169995#msg169995 date=1234133140] W tym, że jest to w wątku nijako ośmieszającym photoblogi. I niestety gro z zdjęć wstawianych tutaj nie nadaje się. Gdybym miała fotobloga to bałabym się na niego cokolwiek wrzucić 😎 z obawy czy przypadkiem mnie tu ktoś nie zje... 🙄 [/quote] ej ! bez przesady co? ja tylko wkleiłam z czystej ciekawości, bo po prostu pierwszy raz widziałam taki patent, i chciałam się dowiedzieć co to jest 😉 i nie chciałam nikogo ośmieszać, rzecz jasna. 😉 sama zwróciłam uwage na takie bezmyslne wstawianie linków pb, byleby się przyczepić.. jak np. Wilejka wstawiła z tekstem że koń nie ma mięśni zadu 😉
ok- pokój martynkakoniki, 🙂 tylko, że jakieś trzy strony dalej też ktoś oburzał się ktoś o taki patent... Twierdzę, że za nim ktoś doda tutaj pb niech pomyśli, czy warto... koniec z mojej strony 🙂
KM03 Witamy na re-wolcie. Bardzo niekulturalnie się przedstawiłaś, a instruktorzy jazdy konnej powinni moim zdaniem mieć kulturę osobistą na co najmniej bardzo dobrym poziomie. Myślę, że zanim napiszesz do re-woltowiczów, że powinni się zająć swoim treningiem, powiem Ci ja, że na pewno, patrząc na Twój awatar, powinnaś się nim zająć TY. Jeżeli to TY jesteś na awatarze, co podejrzewam. I ty, i koń na awatarze, to bardzo słabe jeździectwo. Szkoda, że przekazujesz swoją wiedzę. Rozumiem, że byłaś na kursie instruktorskim, ale sama najlepiej wiesz, że to o niczym nie świadczy. Pozdrawiam. Nie jestem zakompleksiona. Mam Leistungsklasse IV, na podstawie wyników uj. w drodze do LK III, startując naprawdę bardzo rzadko, tyle tylko żeby LK utrzymać, więc nie narzekam, naprawdę. To tyle ode mnie. Następnym razem sympatycznie przedstaw swoje argumenty, albo wyluzuj pośladki i zwyczajnie milcz.
popieram lets-go,. KM03, wiem ze chcialas bronic "honoru" jezdzacych u Ciebie dziewczyn, ale moglas zrobic to w inny sposob. a tak zrobilas z siebie troszke buraka... moglas rozegrac to lepiej.
Jakimś podhasłem re-volty powinno być "uderz w stół, a nożyce się odezwą". Kolejna osoba co się przyszła tłumaczyć/wylewać swoje żale/coś udowadniać/względnie obrażać* *niepotrzebne skreślić. Luuuudzie.....
Poza tym, szanowna pani KM03 Instruktor Wielce Obeznana i W Ogóle -> tu jest taka opcja jak EDYCJA POSTÓW.
P.S. korzystaj z przycisku "zmień" i jak chcesz cos dopisac to nie pisz nowego postu tylko dopisuj do ostatniego swojego postu na który jeszcze nikt nie odpisał, bo za takie trzy posty jeden pod drugim jakie wyprodukowałaś mozesz zarobic ostrzezenie za łamanie regulaminu forum i oprócz żali nt. braku kultury użytkowników tego forum zapewne będziesz również oburzona czepialstwem tutejszych moderatorów 😁
ale jestesmy jak wszyscy inni uzytkownikami tego forum i zwrocilysmy Ci uwage na poziom Twoich wypowiedzi. ale Ty jak widac masz problem z przyjmowaniem uwag, chocby nie wiem jak ktos staral delikatnie sie wyrazic. bo przynajmniej z mojej strony - zlosliwosci nie bylo .tylko rada na przyszlosc. skoro chcesz uchodzic za powazna pania instruktor to sie wypowiadaj stosownie, bo jak na razie to reagujesz jak zagotowana malolata.
na gorze strony Ciocia Dobra Rada napisala: P.S. korzystaj z przycisku "zmień" i jak chcesz cos dopisac to nie pisz nowego postu tylko dopisuj do ostatniego swojego postu na który jeszcze nikt nie odpisał, bo za takie trzy posty jeden pod drugim jakie wyprodukowałaś mozesz zarobic ostrzezenie za łamanie regulaminu forum i oprócz żali nt. braku kultury użytkowników tego forum zapewne będziesz również oburzona czepialstwem tutejszych moderatorów hihi