Forum towarzyskie »

Mundial, liga mistrzów czyli kącik piłkarski.

Nareszcie! 😅
Już zaczynałam się martwic🙂
ole ole ole  😅 😅 grzesiek dalej chcesz się zakładać?  😂
oooł noooł 🤔 🙄
yeeea 😅 😅 😅
Chyba jednak będę kibicowac Hiszpanii😀
Bleee, nudny mecz. 🙁 Zwycięstwo Hiszpanii zasłużone, bo zdominowali dzisiaj Niemców, którzy zagrali chyba zbyt cofnięci dzisiaj. Tak właściwie, to gdyby nie błąd niemieckiej obrony w tej 70-tej minucie, to pewnie skończyłoby się na karnych.
Ichaaaa, mogłam postawić jakieś piwo w zakładzie i wygrałabym  😂 💃 💃 💃

Brawo Hiszpania!!!!!!!
Po całej serii złych wydarzeń,wreszcie coś mnie ucieszyło.
HURRRAAA!  😅 😅
Niemcy do domu! Sio!
Fascynuje mnie w sumie, że w meczu o taką stawkę nie było żadnej kartki.  😲 Ozil i Schweinsteiger jacyś bezproduktywni dzisiaj.
Grzegorz nie bój się wreszcie przyznać, że Hiszpania naprawdę pokazała dzisiaj to co potrafi i totalnie zmiażdżyła Niemców!  😅  👍
😅 Viva ESPANA!!!  😅

edit: Komu teraz jest łyso?  😀
Tania, jeszcze nie do domu. 😉
Zmiażdżyła Niemców... 1😲.
Oczywiście.  🤣
A mecz nudny, bo obie drużyny grały mocno cofnięte wyczekując okazji do kontry - Hiszpanie dominowali, ale sprawdź co oznacza "zmiażdżyć".
Zniosę porażkę z honorem 😀

Niemcy zawiedli, Hiszpanie po prostu grali lepiej(ale nie dobrze, lepiej). Żaaaaaaaaaaaaaal  🙄
Teraz się będziesz czepiał...? 🙄
Niemcy dali du..  😂 A Hiszpania dla mnie miałam o wiele więcej możliwości strzelenia gola, niż przeciwnicy. 😅 😅
Szkoda tej akcji, gdzie Pedro szedł sam mając nadbiegającego Fernandzia. 😉
gen super hiszpańskiej gwiazdy się odezwał  😎
🤣 Sorry, oglądając dzisiejszy mecz nie dane mi było przeżyć wielu emocji... bo ich zwyczajnie nie było. Co raczył zauważyć nawet komentator, ale on też pewnie jest z tych czepliwych, który śledzi piłkę, nie piłkarzy.
Hiszpanii byli lepsi od Niemców, ale używać słowa "zmiażdżyli" mogą tylko zagorzałe fanki danego zespołu.
Oł jeah! 😀
VIVA ESPANA! 😀

Co by nie którzy nie zapomnieli tych twarzyczek idąc spać  😂 😂
Tak w sumie, to ciekawą rzeczą był brak Llorente jako zmiennika Torresa - del Bosque postawił na niskiego Pedro (169 cm) przy wysokich niemieckich obrońcach... i Hiszpanie unikali dośrodkowań, zamiast tego szukali prostopadłych podań, najczęściej w środkowym polu.
Ciekawe, czy zagrają podobnie z Holendrami - może być dobry mecz, bo Holandia gra zazwyczaj skrzydłami, więc obie drużyny będą miały trochę miejsca na rozgrywanie piłki.  😀 
Myślę że czarnym koniem Hiszpanów jest również świetny bramkarz  😎
Jedyny nie różowy punkt tego zespołu  😎
Tu to nawet nie ma o czym rozmawiać - Casillas to numer 1 na świecie... i nawet w sumie nie ma go kto w tej chwili gonić.

Grzesiek, nie przesadzaj. 😉 W porównaniu do Włochów, czy Portugalczyków, Hiszpanie nie są aż tak "różowi".
Jedyny nie różowy punkt tego zespołu  😎

Wole różowy niż rudy  😎
Rudy zawsze można przefarbować... "różowy" to stan umysłu. Bez trepanacji czaszki się nie obejdzie. 😉
albo ucięcia głowy 😉
Co tak nie zmienia faktu że wygrała Hiszpania  😁
Niestety, ale podobno szczęście sprzyja lepszym 😉
I to zasłużenie, bo górowała nad Niemcami dzisiaj. W sumie... Hiszpania-Holandia też niezły finał może być. Holendrzy pewnie zastosują taktykę Niemców z dzisiaj - zdyscyplinowana obrona, zmusić Hiszpanów do biegania i grać z kontry. Chyba, że faktycznie Hiszpanie zagrają tak jak dzisiaj, czyli "ciążąc" do środka z niskimi, dynamicznymi napastnikami, a Holendrzy jak zwykle będą grali skrzydłami. Obie drużyny będą miały więcej miejsca do grania i może być ciekawy mecz.
Co by nie było srebro już mają, chociaż podobno lepiej wygrywać brąz i nie czuć smaku porażki. Zresztą, czy można mówić o porażce pozostawiając w tyle takie drużyny jak Niemcy, Włochy, Francja? Chyba raczej nie, czekamy do niedzieli na wielki finał, a w sobotę gra o brąz  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się