Justyna ja proponuje pasze spillersa hdf jest bardzo energetyczna mojej kobyle ktora nie jest ani troche do przodu wystarcza pól miarki i naprawde jest ogromna róznica. Dawałam też Instant Energy Mix ale na moim leniuszku nie robiła większego wrażenia, kobyła dobrze wyglądała i jadła ale nic poza tym żadnych przypływów energii.
czy ktos wie gdzie moge kupic pasze Mühldorfer w Warszawie lub okolicach?
Zadzwoń do pana- bywa w Warszawie i może Ci przywieźć.
Wracając do pasz: Potrzebna rozbudowa mięśni. Rozważam albo podawanie dodatku mięśniogennego do dotychczasowego żywienia, albo opcję "2 w 1"- czyli zakup paszy pro- mięśniowej. Polecacie otręby ryżowe, jak już się doczytałam, a ktoś w ww. celu karmił Dodsonem Build-up? Jakieś rady?
Moje konie w ogóle nie chciały ruszyć Spilersa. Daję Eggersmanna i chętnie jest zajadany przez konie. Łatwy mam dostęp do paszy nareszcie ( jest przedastawiciel) Daję juz 4 miesiąc i widze duża poprawę u koni. Ładna sierśc wreszcie przybrały na masie i ogólnie zadowolona jestem 😀
korsik - niskobialkowy jest Cerevit Pavo (karmilam samym cerevitem jak kon byl kontuzjowany - dieta niskobialkowa, a potem mieszanka tego musli z owsem). mozna znalezc niskobialkowe musli chociazby eggersmanna czy hoevelera 😉
Ja właśnie zamówiłam dla mojej elektrycznej kobyły muesli Eggersmanna Cool Mix i Frucht, ta druga pięknie pachnie i generalnie rzecz biorąc jest ciekawa 🤣 zobaczymy jak to kobyła będzie jadła 🙂 Co do Cool Mixa podaje ktoś? Widać efekty?
Cool Mix znam, efekt przy jednym koniu widoczny, przy drugim bardzo nerwowym zero reakcji...no , ale wiadomo, że to tylko pasza a nie jakiś silny preparat.
ja daje od jakiegoś czasu granulat HEIKRA, ale ciężko mi jeszcze wywnioskować jak z efektem, ale bardzo ładnie pachnie i wydaje się być dobrą paszą;]
Korsik, na galopadzie jest eggersmann z wysylka gratis kurierem, 4 zł kurier za pobraniem;] także pasze wychodzą bardzo tanio w stosunku do innych, patrząc np. na jakiś sukces, niby kosztuje 40coś a wysylka 20;]
my jemy tę lucernę equifirsta i.... chyba za specjalnie do niej nie powrócę. Całkiem ładnie pachnie, ale... treściwej to tam niewiele, jest w tym worze zbita jak nie wiem co, miejscami wyciągam takie kleiste "cosie", które zbyt apetycznie nie wyglądają. Tak czy siak - koń dostał to tylko i wyłącznie dlatego, by zaczął zwracać uwagę na jedzenie, a nie połykał w całości, rozsypując co szło 😉
Sankarita, podpisuję się w 100% niestety nie jestem tak zadowolona jak z ich muesli. Poza tym mało lucerny w lucernie ;-) Niedługo będę poszukiwała jakiejś innej sieczki chętnie z dodatkiem lucerny. Coś polecacie? Najlepiej tak zebym mogla zamowic przez internet a przesyłka nie była jakaś okrutnie droga 😉
Wracając do pasz: Potrzebna rozbudowa mięśni. Rozważam albo podawanie dodatku mięśniogennego do dotychczasowego żywienia, albo opcję "2 w 1"- czyli zakup paszy pro- mięśniowej. Polecacie otręby ryżowe, jak już się doczytałam, a ktoś w ww. celu karmił Dodsonem Build-up? Jakieś rady?
ja karmiłam tym Build-up'em,a ale nie zauważyłam jakiś większych efektów, mimo, że koń był w treningu. o wiele lepsze efekty dało PAVO Muscle Build, z tym, że mojemu średniawo to smakowało.. musiałam mu robić mus z jabłek i mieszać z Pavo, no i wtedy to jadł chętnie! 😉