Zostało mi polecone zakupić dla zwierza DROŻDŻE paszowe hodowane na TŁUSZCZACH. Czy ktoś wie jaka firma coś takiego ma w ofercie i mógłby podlinkować ? 😉
ganasz, ceny są różne w zależności od rynku, są rzeczy które można kupić za połowę tego co u nas np. w UK, Czechach itp. więc nie wiem czemu cena na Polskę musiała pójść 3 razy w górę.
[quote author=olek link=topic=25.msg2122227#msg2122227 date=1403196148] Czy Masters wysyła za free? :kwiatek: Nigdzie nie ma informacji o cenniku wysyłki, nawet przy przejściu do koszyka.
bodajże od 10 worków wysyła free
[/quote]
Dokładnie, od 10 worków wysyłka za free, a przy większej ilości dodatkowo rabat 🙂
[quote author=ladydill link=topic=25.msg2122280#msg2122280 date=1403202138] [quote author=olek link=topic=25.msg2122227#msg2122227 date=1403196148] Czy Masters wysyła za free? :kwiatek: Nigdzie nie ma informacji o cenniku wysyłki, nawet przy przejściu do koszyka.
bodajże od 10 worków wysyła free
[/quote]
Dokładnie, od 10 worków wysyłka za free, a przy większej ilości dodatkowo rabat 🙂 [/quote]
Najchętniej z hoveler, besterly i sukcesa - potrzebuje czegoś ze sporą ilością energii i nie najwyższą białka (koń dostaje owies - 5kg/dzień, gnieciony świeżo przed podaniem, chodzi na trawe). Te firmy mam pod nosem w paszarni - może być też coś innego, ale do 70zł za worek maks. z przesyłką. Ktoś coś może pomóc? 🤔
Próbowałam sama porównywać, ale składy wyglądają bardzo podobnie, no i sukces podaje w % udział białka i nijak to z innymi nie umiem. :icon_rolleye:
ganasz, spokojnie, nie mam pretensji do ciebie, tylko mówię że taki argument to se można wiesz 😉 Zobaczymy czy pan hrabia łaskawie będzie to jadł i czy będą efekty, jeśli tak to trzeba będzie cenę przeżyć 😉
wiesz we mnie ta cena wzbudziła pretensje, bo sama technologi i produkcja drożdży jest tania, na pocieszenie starczają na długo i najlepiej podawać z obrokiem - zwilżone. W smaku są ok
Ostatnio natknęłam się w sklepie na płatki ryżowe. Czy wolno je podawać koniom? w jakiej formie? Trzeba je jakoś wcześniej przygotować? Można normalnie z owsem albo do musli dodawać? Dużo pytań, ale liczę na jakąś odpowiedź :kwiatek:
Karmi ktoś sieczkami Dengie? Kupiłam na próbę i jak otworzyłam to byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, sucha, pięknie pachnie z granulowaną lucerną ale mój koń po 1/5 worka HI-FI Original with Apple stwierdził, że on woli nic nie jeść niż jeść to 😵 dostaje głównie fibergy Dodsona, ale zdarzało się, że jadł sieczki innych firm ( eggersmann, pavo i baileysa) i zjadał bez większych problemów, tylko Podkowy jeść nie chciał, a teraz Dengie 🙁 Ma ktoś podobny problem, czy tylko mój koń taki wybredny?
Mój na każdą sieczkę się po jakimś czasie "wypina", niezależnie od firmy i rodzaju, zwykle pomaga zmniejszenie ilości na posiłek lub krótka przerwa. Na dengie bez melasy obraził się do tego stopnia, że nie ruszył ani śniadania ani obiadu ( dostaje razem z owsem). Obecnie kończe worek healthy hooves i jest ok, jak dla mnie najlepsza sieczka.
Czy ktoś karmi otrębami ryżowymi ? Bo tak ciągle je te granulaty i może czas odstawić tą chemię a spróbować czegoś bardziej naturalnego. Czy ktoś poleca jakaś firmę, ma jakieś uwagi co do żywienia ? Będę wdzięczna za każdą odpowiedz :kwiatek:
[quote author=marta__sz link=topic=25.msg2129962#msg2129962 date=1404118068] Mój na każdą sieczkę się po jakimś czasie "wypina", niezależnie od firmy i rodzaju, zwykle pomaga zmniejszenie ilości na posiłek lub krótka przerwa. Na dengie bez melasy obraził się do tego stopnia, że nie ruszył ani śniadania ani obiadu ( dostaje razem z owsem). Obecnie kończe worek healthy hooves i jest ok, jak dla mnie najlepsza sieczka. [/quote]
dzięki, spróbuję trochę zmniejszyć :kwiatek: odstawić zupełnie nie bardzo mam jak, bo on dostaje praktycznie samą sieczkę i tylko troszkę granulatu. A jak już wmuszę w niego ten worek to spróbuję jakiejś innej. Healthy hooves też jest bez melasy?
[quote author=marta__sz link=topic=25.msg2129962#msg2129962 date=1404118068] Mój na każdą sieczkę się po jakimś czasie "wypina", niezależnie od firmy i rodzaju, zwykle pomaga zmniejszenie ilości na posiłek lub krótka przerwa. Na dengie bez melasy obraził się do tego stopnia, że nie ruszył ani śniadania ani obiadu ( dostaje razem z owsem). Obecnie kończe worek healthy hooves i jest ok, jak dla mnie najlepsza sieczka.
dzięki, spróbuję trochę zmniejszyć :kwiatek: odstawić zupełnie nie bardzo mam jak, bo on dostaje praktycznie samą sieczkę i tylko troszkę granulatu. A jak już wmuszę w niego ten worek to spróbuję jakiejś innej. Healthy hooves też jest bez melasy? [/quote
Można też spróbować na kilka dni zamienić sieczkę na inną i później wrócić do starej. Konie często się wypinają, co nie zmienia faktu, że Dengie to dla mnie jedne z lepszych sieczek na rynku 🙂