a propos marstalla vito... opis "Vito jest wysokiej jakości specjalistyczną paszą powstałą na bazie węglowodanów strukturalnych (NDF). Stworzono ją z myślą o diecie ubogiej w cukry proste (skrobię). Produkt jest pozbawiony melasy(...)"
skład: suszona i granulowana roślinność użytków zielonych, szyszki roślin kukurydzy, siano z lucerny, olej rzepakowy, jabłka, płatki marchwi, melasa z buraków cukrowych, płatki czosnku, węglan wapnia, chlorek sodu, drożdże, specjalne witaminy
Jednemu z moich dawałam vito - szału nie było, chęć jedzenia też taka sobie - większość składu to granulat z traw czyli trawokulki, które wychodzą taniej i są bez melasy 😉
Martuha, dokładnie na to samo zwróciłam uwage i ich wyśmiałam 😉 no, ale z czego w sumie może sie składać musli bez zbóz? mieszanka traw, lucerny, zioła, jakiś sonecznik czy też łuska... nic mi innego do głowy nie przychodzi 😉
Pewnie EMH Jubi 40 Musli o zawartości białka 8,40 % Z tym, że Eggersmanna najlepiej ściagać z Niemiec - sporo taniej jest W Szczecinie jest sklep, który handluje własnie paszami sprowadzanymi bezpośrednio z Niemiec (Kadryl). Różnice w cenach ogromne... Jakby ktoś chciał namiary podam na PW, bo widzę, że ich strona nie działa :-(
Wojenka mam fotke fotka 1 muesli Fibremix Extra 2 foto Mesz z Optifeedu, mesz jest genialny pieknie pachnie, konie nawet najwybredniejsze sie nim zajadają. Ze wszystkich meszów jakie do tej pory kupowałam tego z 1 miarki po zalaniu woda wychodzi najwiecej
Kupiłam na próbę musi z Baileysa, Meadow Sweet with Honey. Wygląda fajnie, nie jest bardzo wilgotna ale nie pyli - właśnie pył zaczął mnie irytować ostatnio w Besterly 🙄 Obłędnie pachnie 😍 tak ziołowo-miodowo. O efektach nie bardzo mam jak napisać, bo koń aktualnie kontuzjowany - potrzebowałam niskoenergetycznej paszy, która zastąpi owies całkowicie 😉
Wie ktoś coś o trawokulkach z Baileysa? Dostałam próbki, a na ich stronie nie widzę takiego produktu...
kolebka kiedyś miałam próbkę meadow sweet. Niby fajne, ale jakoś do mnie nie przemówiła ta pasza 😉
Koniowi i mnie bardzo pasowała Epona Comfort. No ale chyba przerzucimy się na na Pavo Cerevit (?). Mam po drodze do sklepu, a Epona już nie wygląda tak fajnie cenowo, jak wcześniej. Głównie z powodu już nie darmowej wysyłki 🙁
Trawkokulki można dawać na sucho. Moje do paszy mają sieczkę, więc z trawokulkami to by było już za dużo dobrego, ale i tak je kupuję, przesypuję do słoika i mam najtańsze cukierki świata 😁 Rozmiarowo są identyczne jak Lecker Bricks Eggersmana, no i moje wszystkie chłopaki wsuwają z lubością 🙂 Eggersmana oczywiście też lubią 😀iabeł:
dostałam ostatnio 2 próbki trawokulek, i tez potraktowałam jako cuksy 🙂 zastanawiam się też na kupieniem worka i wrzucaniu koniowi 2-3 garści dziennie jak u niego jestem, jako dodatek do słonecznika i warzyw i owoców.. za dobrze ma ten mój zwierz 🤔