😲 😲 Pierwsze słyszę o przekrętach dystrubutorów Eggersmanna. Owszem były, kilka lat temu, kiedy głównym dystrybutorem była szczecińska firma, a prawie jak Eggersmanowa pasza nazyswała się Sanderss, ale aktualnie nie mam tej paszy kompletnie nic do zarzucenia. Konie wyglądają super, rewelacyjnie jedzą wszelkie wymyślane przeze mnie pasze i dodatki. Cena w porównaniu do jakości - nawet po ostatnich podwyżkach - na pawde przystępna. Np witaminy Horse Vital Pus - kupowane w worku 25 kg w przeliczeniu na dawkę wychodzą o wiele taniej niż np. Hipovit czy Dolfos (a te teoretycznie tanie) ;-) a skład porównywalny i często lepszy od większości tzw wiodących firm...
Eggersmannem karmię od wielu lat , wiele osób przekonałam do tej paszy - choćby pokazując swoje konie i wszyscy jak dotychczas zadowoleni...
Co do dostępności - polecam sprawdzenie na stronie Eggersmanna kontaktu do swojego przestawiciela handlowego - i zakup bezpośrednio od niego. Ja tak robię od 3 czy 4 bodaj lat - pasza przyjeżdża sobie sama do stajni, nawet się sama rozładowuje u uzupełnia. Rewelacyjna obsługa - wszystko szybko i sprawnie. A po koniach widać na prawdę jakość paszy
Z resztą wystarczy spojrzeć:
W zeszłym roku przyszedł do mnie koń w takim stanie:

A po 2 miesiacach na Horse Vital Plus, Senior/vital musli, owsie i sianie wyglądał tak:

Moim też nic nie brakuje , lśniąca sierść, kopyta twarde i mocne, kondycja bosska :-)
np czarna diablica:

Wydaje mi się, chociaz mogę się mylić - że wszelkie złe opinie nt konkretnej paszy - tylko Egg - to pogłoski rozsyłane przez konkurencję ;-)