Forum konie »

Jakie pasze dajecie swoim koniom?

incognito, Być może jest, ale... za 68 zł/25 kg? Jeszcze z wyciągiem z ryżu.... Coś mała ta cena jak na paszę specjalistyczną. 🙂 Chyba, że to jakiś szemrany granulat z Sukcesu. Tego bym nie polecała kupować.

Skoro u Napara zboża niewskazane, to zostaje Ci chyba tylko Hippolyt Equigard albo Marstall Vito [albo coś innego w ten deseń, ale innych takich pasz nie znam]. Marstalla Vito jadł mój wrażliwiec zbożowy i daje radę. Choć i tak, jak bumerang, znów wrócimy do Dodsona, jak mi tylko finanse pozwolą.
incognito, z paszą complit chodziło chyba o to:
http://sklep.pejon.pl/pl/glowna/10-fitmin-complete-8594014572919.html
Nie znam, tylko domysliłam się, że inaczej pisane 🙂
Z otrebami ryżowymi, bez zboża, w granulacie, worek 25 kg za około 80 zł to jest revital cubes eggersaman jeszcze w atosie.

Sankaritarina, a co z dodsona jadł Twój wrażliwiec zbożowy? 🙂
Cejloniara, Dawałam Dodsona Leisure 🙂 tam też są zboża, ale nie wiem co ten Dodson robi, że mojemu po tym nogi nie puchły. Potem znowu puchły, więc wzięłam na próbę Marstalla Vito, ale i tak pewnie do Leisure wrócę. Ta pasza jest idealna, przynajmniej dla nas.
Dziękuję, tak się domyślałam 🙂 duzo droższe od vito nie jest ale tez i łatwiej dla mnie np. dostępne, bo z marstallem mam przechlapane jeśli chodzi o dostępność cenowo-przesyłkową przy nie za wielkich ilościach.
Witajcie 😉 Przepraszam , że pytam zamiast przelecieć wątek, ale ma tyyyle stron, że nie wyrobię... Czy ktoś z Was stosował krauter musli st. Hippolyt ? Jakie opinie, spostrzeżenia ?  Kupiłam je dziś dla swojego konia i jestem baaaardzo ciekawa waszego zdania  :kwiatek:
Lovecruellove : można wpisać w wyszukiwarce nazwę i nie bd trzeba przeglądać wszystkich stron ; D
Póki co w sklepie dostałam to http://www.atos.sklep.pl/?p=productsMore&iProduct=740&sName=hartog-energy-special-20kg zobaczymy jak się sprawdzi
incognito, daj znać jak się sprawdziło 🙂
Cejloniara, A co, też masz zbożowego wrażliwca? :> Czy po prostu szukasz czegoś bez-owsowego? 🙂 U mnie problem z dostępnością ogólnie [tzn, na miejscu jest Hippolyt i EquiFirst, więc często zamawiam z dalsza] więc mi to obojętnie czy zamówię Dodsona czy Vito - i tak za koszt dojazdu/przesyłki trzeba zapłacić i tak, a jeśli różnica cenowa to kilka złotych.... to wolę coś po czym jest naprawdę efekt wow. 🙂

incognito, Hm. Rekreacyjnego Hartoga nie mieli?
Cukrowego wrażliwca, czyli zbożowego też 🙂 dodsona przy 2 workach chyba tu juz przesyłke masz gratis. Z atosa to nawet przy jednym worku za przesyłke nie płacisz. Ale tam nie ma marstala. Za to w stefanidisie niby przy 2 workach za przesyłke nie płacisz i vito jest ale kosztuje kilkanaście zł wiecej niż w marstalu i animali nawet. 🙂
Szukam i znaleźć nie mogę - swego czasu miałam w ręce sieczkę sprzedawana ze specjalnym podajnikiem - pamieta ktoś co to była za sieczka?
Czy ktoś ma porównanie otrębów ryżowych Max E-glo z Eggersmann ReVital Cubes ?
Nigna - wiem , próbowałam ale moja przeglądarka świruje i za każdym razem wyświetla mi się 'nic nie znaleziono' 🙁
Cejloniara napisze 😉
San Endurka w liście pasz, które miałam do wyboru podała tą,poza tym spośród wszystkich pasz z listy jedynie ta była w sklepie, więc ją kupiłam w piatek mam mieć już to: http://www.atos.sklep.pl/?p=productsMore&iProduct=611&sName=hoveler-original-getreide-mix-gold-25kg
Potrzebuję pomocy w sprawie żywienia ( wychodząc z założenia , że kto pyta nie błądzi, a dla swojego konia chcę jak najlepiej). Gdyby ktoś z Was  zechciał pomóc mi rozwiać moje wątpliwości i odpowiedzieć na kilka pytań związanych z paszami/ żywieniem proszę o kontakt na gg 9157003 lub PM , będę bardzo wdzięczna  :kwiatek:
czy ktoś zamawiał próbki dodsona? jakie doświadczenia?  :kwiatek: :kwiatek:
czy ktoś zamawiał próbki dodsona? jakie doświadczenia?  :kwiatek: :kwiatek:

Ja zamawiałam kilka miesięcy temu... do dziś nie dotarły 🤔
ja także, ale oni mają cały czas problem ze stroną internetową i zamówienia ze sklepu on-line także nie dochodzą, proponuję zadzwonić- napewno wyślą 🙂
a feed finder i wirtualna waga na stronie dodsona działają tylko po zalogowaniu, czy wcale? :kwiatek:
szczerze to mi nie działa nic, nawet zalogować się nie mogę, więc jak coś potrzebuję to dzwonię. Pani z Dodsona powiedziała mi, że mają problemy ze stroną i zamówienia dochodzą tylko od klientów, którzy mają skrzynkę pocztową na gmail'u, więc najlepiej dzwonić 🙂

Znajoma karmi swoje konie Dodsonem i stwierdziła, że już żadnej innej paszy im nie poda, bo ta jest świetna. A ja stosowałam mieszanke na kolki COLIC MIX i (odpukać!) uspokoiło się z kolkami i innymi dolegliwościami żołądkowo-jelitowymi 🙂
Wiec tak, cały czas mamy problem ze stroną  w Dodsonie za co serdecznie przepraszamy  :kwiatek: Najlepiej dzwonić i pytać, nie gryziemy  😉 Albo napisać PW, żeby nie było reklamy 🙂 chętnie doradzę, pomogę i w miarę możliwości próbki też wyśle 🙂
Hej
troche głupio spytam ale w tym temacie nie jestem dobra
mam zamiar kupic konia i mam problem
Czym go karmić ? ( oprócz zbóż, siana (podstawowego karmienia))
JSBach, karmię Dodsonem pełnoporcjowo, bez owsa, jestem bardzo zadowolona i również jak poprzedniczka nie przewiduję zmiany w żywieniu mojego konia 🙂
Chyba możemy założyć klub fanów Dodsona 😁 Mój też wsuwa D&H i jestem baaaardzo zadowolona z efektów.
Chyba możemy założyć klub fanów Dodsona 😁 Mój też wsuwa D&H i jestem baaaardzo zadowolona z efektów.

Dołączam się do fan klubu! 😉
Ja też! Kary od ponad 2 lat na Dodsonie!
Mogę dołączyć do fanklubu 🙂
Ja także dołączam do fanów D&H  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się