Forum konie »

Jakie pasze dajecie swoim koniom?

a ja mam pytanie: czy kupowaliście przez internet pasze eggersmanna? chodzi mi konkretnie o frucht musli. Ktoś gdzieś może przypadkiem natrafił?
Forta, tzn. pytasz gdzie kupić ?
Jeżeli o to Ci chodziło to np. tu --> http://www.horseequipment.pl/
Nawet gdyby na stronie danego produktu nie było to jest on w sprzedaży trzeba pytać, jest to przedstawcielka Eggersmanna na łódzkie.
Forta, jest w www.bewet.pl. Patrząc na cenę, to by Ci dowieźli gratis (o ile pamiętam od 89 zł wożą).
Ja chciałam podawac Besterly ale.... nie mam gdzie kupic  🤔
ja dawalam,nawet onie niezle wsuwaly-ciekawa bylam jak inni.maja sensowne ceny np basic-32 zl,reszta 40-42,dynamix 44 herbic 54 ten ostatni dla starego konia z astma jako dodatek do gniecionego owsa byl naprawde rewelacyjny.,przy okazji calkiem przyjaznych cen prosze zwrocic uwage ze jest to ten sam holenderski producent co tych musle dla cielat (de heus)i choc  w tej firmie nie ma jakiegos gigantycznego rozdzwieku cenowego w paszach dla koni i reszty zw. podobno dowoza nawet niezbyt duze ilosci wiec moze popros po prostu lokalny sklad pasz dla rolnikow o sprowadzenie..mnie sciagal nawet po 4 worki paszy(pewnie razem z innymi dla bydla,ale dla koni bylo tylko tyle🙂😉
Forta  jesteś z warszawy to w Pasi-koniku  mozesz kupic eggersmanna
Forta, jest w www.bewet.pl. Patrząc na cenę, to by Ci dowieźli gratis (o ile pamiętam od 89 zł wożą).

też tylko ten sklep znalazłam, chyba bedęna niego skazaa, a mają prawie 15 zł drożej niż kupowałam w pasikoniku  🙁

Jakie ceny w tym sklepie 🤔

Ja kupowałam w środę Frucht musli w jednym ze Szczecińskich sklepów i zapłaciłam 62zł...
(u przedstawiciela w Sz-n by było pewnie jeszcze taniej, ale śpieszyło mi się...)
właśnie dramat polega na tym, że w pasi już nie będzie eggersmanna. W bewet 89 zł, w pasi kosztował 76 chyba.
Forta, i tak sporo... dziwne, że w całej Warszawie nie ma eggersmanna... u mnie jest praktycznie w każdym sklepie, zresztą mamy przedstawiciela... No, ale z tego co widzę, w Sz-n chyba to jest najczęściej podawana pasza....
Jakie ceny w tym sklepie 🤔

A to sorry- to, co zwykle tam kupowałam (Havens) było tańsze, niż gdzie indziej (raz nawet tańsze niż bezpośrednio u importera).
do osób które korzystały z outshine - jakie wogóle jest tego dawkowanie?
eggersmanna ma jeszcze mustang w wawie
k_cian, 250g dziennie na sierść, większe dawki dla większej ilości energii. Ale polecam ostrożność, bo Outshine nieźle kopie 😉
eggersmanna ma jeszcze mustang w wawie

Mustanga zaopatrywał pasikonik  😉 ale dzięki
quantanamera, a na odpasanie? bo na to też ponoć dobry

co do kopa to domyślam się patrząc na jego energetyczność 😉
Musiałabym rzucić okiem na opakowanie, ale można spokojnie zwiększać dawkę 2-3 razy. Ja dawałam koniowi po zabiegu w klinice (po dłuższym staniu w boksie z końskiego szpitala wyszedł niestety szkielet) coś koło 0.5kg dziennie.
I nadal upieram się, że Outshine wygląda jak karma dla kotów 😁 Nieważne, czy w wersji z miętą czy bez, przypuszczam, że moje kocie ogony by to kupiły 😉
quantanamera, outshine zbojkotowała moja swinka co mnie dosc mocno zastanowiło
bo jak ona nie je to holda by nie zjadła na pewno!
Forta - a to ciekawe, bo Mustang miał Eggersmana długo zanim pasikonik powstał.
też o to pytałam, ale pan z pasikonia powiedział, ze to on im dowoził, bo wcześniej zajmował się tylko paszami
a co to ten outshine? ja juz na zapas mysle o kopie energii i odpasaniu  🙄
sznurka, zupełnie się nie dziwię, bo ten cały Outshine nie tylko wygląda jak karma dla kota, ale nawet i pachnie podobnie ;P Może to wielki szwindel i przepakowany Whiskas 😉
Najważniejsze, że francuski Kucyk żre i Szafirowej Cross też żre, chociaż on to jest szczęśliwy, wszystko-chłonny chłopak, więc wielkich fochów żywieniowych nie robi 🙂 A mój Kruca Kuc ostatnio nawet czosnek powybierał z musli i poprzesuwał na drugi koniec żłoba 🙁 Teraz mu rozgniatam płatki i daję bardzo mało czosnku i jakoś wchodzi.
Za to z Kucem testujemy mega fajne mieszanki ziołowe 🙂 Jak znajdę chwilę, to powstawiam zdjęcia.

margaritka, na nabieranie masy Outshine może być jak znalazł. Przy niedużym wagowo suplementowaniu można dostarczyć naprawdę sporo kalorii. Tylko naprawdę polecam rozważyć, czy koń ma niezbyt wybuchową głowę - jeśli jest skłonny do detonacji, to lepiej tuczyć dodatkami, lucerną, jakimś bogatszym musli 12-13MJ.

ojjj nie jest  😁 dla niej w sam raz! gdzie to moge dostac i za ile?
quantanamera, czekam zatem na zdjęcia!
To może ja się wproszę z naszymi paszami:

Kucyk:
-Spillers Cool Mix

Dancer:
-Pavo Enjoy
Ktore firmy (dystrybutorzy) dowoza za darmo pasze w zachodniopomorskim? Kiedys tak robilo Pavo, ale czy nadal?
mOniSka w jakim sklepie w Szczecinie kupowałaś tą swoją pasze Eggersmana? Czy znasz może cenę Equi DeLuxe i Cool Mix? może być tak w przybliżeniu
Z góry dzięki
jakie ilosci nalezalo by podawac outshine'a, zeby konia odpasc ale jako dodatek? kurcze drogo troche 🙄
Margaritka czy ja wiem czy takie drogie w przeliczeniu na dzienną dawkę? Na jednego konia starczyło nam na około 2,5 miesiąca
a z jakich wzgledow bylo podawane?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się