kuki śliczne ! a skąd kolory - gotowe barwniki? ja robiłam naturalne z soku malinowego i kakao, ale bardzo hm pastelowe
co do robienia czekoladowych dekoracji, to spokojnie można kupić czekoladową polewę (taką do dekoracji właśnie), ją się podgrzewa, robi się dziurkę (małą!) w rogu i podgrzaną ostrożnie wyciska. tylko szybko stygnie i tężeje.
haha, czyli wyszły zgodnie z planem! 😁 dzięki dziewczyny (;
dempsey, to kurkuma, domowa galaretka z czarnej porzeczki i... węgiel leczniczy, bo bratu zachciało się czarnego lukru - wygląda jak cement 😉 nie wiem gdzie poza sklepami internetowymi można zdobyć barwniki spożywcze, nie widziałam w olsztyńskich sklepach, a kupiłabym chętnie.
btw, tych z linku to szkoda jeść 😉
my dekorowaliśmy za pomocą sprawdzonych już w zeszłym roku... woreczków strunowych. nie rociągają się, dziurka w rogu się nie powiększa, no i mozna zamknąć, więc lukier nie ucieka górą. polecam (:
ita WOW!!! myslalam ze na tym gornym zdjeciu to takie male jakies kuleczki, nei spodziewalam sie az tak ogromnej ilosci pierdniczkow 🙂 super !! ja sie dzis/jutro biore za losie.... tylko ta temperatura mnie troche zniecheca, bo sily nie mam 🙁
Sigma, apetycznie! ja właśnie nigdy nie robiłam muffinów i tak mnie naszło żeby zrobić na święta. Podesłałabyś mi proszę przepis :kwiatek: Presja, wygląda bardzo w porządku. Branka, CUDO 😍
arivle, te sa akurat z przepisu na ciasto bananowo-czekoladowe który podała kiedyś bodajże Ita. Ciasta jest dużo za dużo jak na 12 muffinek więc rozlałam jeszcze do 2 foremek.
A normalne muffiny robię z takiego przepisu: 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia (daje trochę mniej) 150g cukru 1 jajko 225ml mleka 50g masła (roztopionego) i dodajesz co ci sie tylko podoba, a am przepis też gdzieś tu na forum znalazłam 🙂