Forum konie »

Uchwycić chwilę

I dzisiejsze Grand Prix:

Miał być konkurs z rozgrywką, ale był bez rozgrywki, bo tylko Jarosław Skrzyczyński, jadąc jako pierwszy, pokonał parkur bezbłędnie.

Jeszcze konik, z którego jeździec, spadając, zdjął ogłowie. Akurat tuż przed przerwą techniczną, więc pan już turkotał traktorem. I konik stwierdził, że jak juz równaja parkur, to on spada do domu ;-) Na szczęście nie zaplątał się w ogłowie, tylko jeszcze bardziej wystraszył... spacyfikowano go już na widowni ;-)

W takich skokach specjalizował się swego czasu Łukasz Appel 😁 Jedzie parkur, stopa przed okserem, leci przez łeb i ściąga ogłowie- widziałam na dwóch różnych zawodach, w sporych odtsępach czasu, a ponoć było tego więcej 🤣
ewabe, co to uciekającego konia, była podobna sytuacja ostatnio na zawodach w Gliniku...

[img]http://oppskoki.pl/upload//images/4_kwalifikacja_szalacha/szalachaivkwalifikacja_(290).jpg[/img]

Kobyła zrobiła chyba z 4 okrążenia po parkurze w pełnym galopie, bo ogłowie plątało jej się pomiędzy tylnymi nogami i była tym przerażona... nie było możliwości jej zatrzymania, bo by staranowała człowieka.... Potem przeskoczyła przez szranki i zwiała w kierunku stajni, wywaliła się jeszcze ze 2 razy, skończyło się (na szczęście) na obtarciach i zszyciu w dwóch miejscach (niezbyt głębokich ran).

Tu ktoś nakręcił filmik z przejazdu i tego co się potem działo, do czasu jak skoczyła przez szranki i zwiała...

A jeździec spadał w ten sposób:

[img]http://oppskoki.pl/upload//images/4_kwalifikacja_szalacha/szalachaivkwalifikacja_(284).jpg[/img]
koniara79, Ło, wyglądało okropnie. Koń się zachowal zgodnie z imieniem ;-)
No to trochę się tego znajdzie,na innym komputerze będę miała nawet więcej 😀

Co to jest to co ma na ostatnim zdjęciu na grzbiecie?
3 średnio pasuje 😁
Edit: chyba widzę, bo tam z tyłu źrebak jest i założył matce na grzbiet nogę? 😁
DeJotka, czary czy co? Kucyk Ci lewituje  😜
Bischa tak,źrebak,który zepchnął jeźdźcamatce z grzbietu i sam chciał wleźć,zdjęcie niewyraźne bo robione przedportopowym aparatem osiem lat temu 😀
bostonka Oj,Siwa się chyba za tego kucyka poważnie obrazi 😀
bawiące się ogierki

Drugie bardziej do Koniokrytyki, czyli do min 😉
Co to za siwek na pierwszym?
E: DeJotka, w pierwszej chwili zastanawiałam się, gdzie tam jest uchwycona chwila, pomyślałam, że jeździec spadł i w pierwszej chwili napisałam, że nie pasuje, ale potem dedukcja co jest na grzbiecie kobyły, za nią za dużo nóg mi się zrobiło i zobaczyłam już całą resztę i wydedukowałam o co chodzi 😁
galopada_, na pierwszym jaki gniadosz zdziwiony 😁
Bischa 3 latek po Bekas po Divisior xx x Miranda po Barok po Kwartet  😉

taką to chwilę uchwyciłam w Klikowej 😉
exploited genialnie uchwycone 🙂 jak najbardziej pasuje do tego wątku.
Wygląda jak balonik 😀
Raz byłam na wystawie w Klikowej i mam takie zdjęcia  😉 :

uchwycone chwile super,ale czy ten pan na przedostatnim odstał kopniaka w głowę?
to było w 2008 wiec nie pamietam co mu dokładnie zrobił koń ale tak. dostał kopa za pierwszym i drugim razem. mial rozciętą glowe i leciała mu krew.

Zawody skokowe "U Robsonów"
Jakośc kiepska, bo komórkowa, ale widać moment zgubienia strzemienia i "lewitujący" drążek 🙂
galopada_ świetny ten żrebol 😀😀 i przed ostatnie mi sie mega podoba 😀😀
Ja dodam coś z serii miny mojego konia 😀
Rita nie ten wątek... koniokrytyki poszukaj.
Zawody Złotoryja , trzeba było się odbić mocno bo przeszkoda straszna  😉 
Wiem że słaba jakość ale jest takie Łaciczkowe
Nie ten wątek. Sio do Koniokrytyki lub Nastrojowych zdjęć 😉
koniara dziś byś miała super fotę jak mój syn dawał na główkę ze stojącego konia tuż po przejeździe 😉
z dzisiejszych zawodów w Zabajce, forumowa koleżanka  i o dziwo nie poleciała bo sie koń podniósł

oraz skokiem z koniem i nad koniem,tegoroczna Leśna Wola

a siwka nogi w jednym kawałku? bo prawy przód na drągu wygląda dość drastycznie...
Fajnie to wygląda 😁 Trochę niczym jakiś taniec.
To wygląda jak taki koń dwu-osobowy, takie rowery kiedyś były- chyba się tandemy nazywały?  👀 😁
szczegolnie ze sie tylne nogi karego i przednie gniadego zlały  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się